134.878 gebruikers | 85.649 films | 31.031 regisseurs | 3.506.918 berichten | 4.928.085 stemmen

locatie: Films » Absolution (1978) » Info

Thriller
95 minuten

geregisseerd door Anthony Page
met Richard Burton, Billy Connolly en Dominic Guard

Een streng katholieke-school leraar raakt in de problemen door toedoen van zijn leerlingen. Als een soort van practical joke biecht één van de leerlingen op dat hij een medescholier heeft vermoord.

gebruiker
bericht

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 1 mei 2007, 20:11 uur
De ware nachtmerrie voor de priester begint op het moment dat hij op de plaats waar eerst de grap werd uitgehaald achteraf wel degelijk een lijk vindt. Hij zit met het biechtgeheim en kan niet zelf naar de politie gaan...
Een erg deprimerend drama met een angstwekkende climax.
Als je nog iets meer wilt weten, bezoek dan: http://www.mondo-digital.com/absolution.html
In elk geval, de film is beslist de moeite waard voor horror-en thrillerfans en voor liefhebbers van een (schokkend) psychologisch drama.
Ik kreeg er werkelijk kippenvel van.
*4*

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 30 december 2008, 1:13 uur
Burton nam genoegen met 1/6e deel van zijn normale gage, te danken aan zijn grote geloof in dit project

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 28 februari 2009, 22:10 uur
Uitermate boeiende thriller waarvoor ik wel een half uur nodig had om er in te komen, maar me daarna niet meer losliet tot het ijzingwekkende climax. Burton speelt hier uitstekend.
Enorm weinig stemmen hier!

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 17 juni 2011, 1:47 uur
Goeie thriller/drama waarin een jonge leerling van een strenge katholieke school voor jongens een valse biecht aflegt. Het is al vrij snel duidelijk wat er gaat gebeuren als aan het begin van de film een les wordt gegeven over biechten, maar de spanning zit hem er dan ook in hoe de priester/leraar gaat reageren. Een onderhoudend verhaal en de film zit goed in elkaar. Hoewel de twist op het einde zeker goed gevonden is, is deze in tegenstelling tot de rest van de film wel wat minder geloofwaardig. Richard Burton is goed als de standvastige priester. Een dikke 3.5 sterren.