Beautiful Mind, A (2001)

Drama / Mystery
135 minuten
geregisseerd door
Ron Howardmet Russell Crowe, Ed Harris en Jennifer Connelly
Wanneer de briljante wiskundige John Nash net op het punt staat internationaal erkend te worden, raakt hij betrokken bij een mysterieuze samenzwering. Zijn toegewijde vrouw is de enige die hem kan helpen in dit indrukwekkende verhaal over moed, passie en overwinning.
4,5
[permalink] geplaatst op 21 mei 2010, 1:40 uurHoe heb ik deze film kunnen missen... wow... Ik heb de film net gezien en heb continu genoten; een sterk verhaal, mooie emoties, prachtige muziek en onwijs goed geacteerd.
Eén van de beste films welke ik ooit gezien heb.
5,0
[permalink] geplaatst op 21 mei 2010, 17:23 uurMan o man, wat is het shocktherapy-stuk ook ontroerend!
4,0
[permalink] geplaatst op 21 mei 2010, 17:31 uurNah, ietwat te sentimenteel.
3,5
[permalink] geplaatst op 30 mei 2010, 11:02 uurDe scene met de sterren had ik niet verwacht in deze film, jammer.
[permalink] geplaatst op 16 juni 2010, 0:08 uur
bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezenik heb deze film voor het eerst gezien en deze film heeft me echt geraakt, wat een mooie film. ik wist op een gegeven moment niet wie of wat er nou in het schyzifrene leven bevond en wat in het echte leven. mooie film, mooi einde daarom 4,5 sterren
3,5
[permalink] geplaatst op 16 juli 2010, 9:59 uurMooie film, maar veel te langdradig en de decors, vaak binnen, vind ik niet zo goed gekozen.
4,0
[permalink] geplaatst op 21 juli 2010, 0:47 uurIk kan me eigenlijk niet echt voorstellen wat de decors zo slecht gekozen zou maken.
Echt zeer mooie film. Het eerste uur had ik het gevoel dat dit een gewoon, typisch, eenvoudig, verhaalloos filmpje zou zijn, maar dat werd het allesbehalve. Prachtige plotwending toch wel.
Aanrader.
4,5
[permalink] geplaatst op 24 juli 2010, 14:02 uurDe 1e keer dat je de film ziet en niets weet van het hele verhaal vooraf, simpelweg geweldig! Een dikke aanrader, maar hij is het beste als je echt niets van het verhaal af weet.
4,5 ster
4,0
[permalink] geplaatst op 24 juli 2010, 14:06 uur88Fabian schreef:A Beautiful Mind=A Beautiful Movie
Mooie samenvatting van de film ;D
5,0
[permalink] geplaatst op 24 juli 2010, 20:58 uurErg goede film, zeer sterk geacteerd... een van de beste films met Russel Crowe.
Echt een film die je gezien moet hebben!
4,0
[permalink] geplaatst op 8 augustus 2010, 11:26 uurZeer mooie en ontroerende film.
Dacht elke keer weer dat er iets ging gebeuren waardoor hij geholpen zou worden, dat het wel echt was etc etc.
Maar uiteindelijk op eigen kracht gedaan, dat vond ik erg mooi aan deze film. Alleen het einde viel me een beetje tegen, vond em te snel oud worden.
Zeer goed acteerwerk van Crowe en Connelly!!!
4* zeker de moeite waard om te kijken
4,0
[permalink] geplaatst op 18 augustus 2010, 15:14 uurOngekende acteer prestatie van Russell Crowe!
Alles is zeer perfect in elkaar gezet.
Heb lang getwijfeld of er niet toch iets waar was van wat John Nash allemaal zag.
Feit dat het een waar gebeurd verhaal is maakt dit verhaal nog meer bijzonder!
[permalink] geplaatst op 23 augustus 2010, 22:07 uur
bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezenOmdat ik vanaf 1986 in de psychiatrie werk en daar zeer veel met schizofrenen te maken heb gehad, was ik erg benieuwd naar A Beautiful Mind. Welnu, in alle opzichten is dit een geslaagde film, vooral het moment waarop duidelijk wordt dat de hoofdpersoon in een waanwereld leeft, dit is zeer sterk en nogal schokkend in elkaar gezet. Ook krijg je als kijker een goed beeld van schizofrenie, een psychiatrische ziekte die vaak niet alleen het persoonlijke leven maar ook dat die van de omgeving sterk beinvloed, dat wordt in deze film allemaal erg duidelijk. Graag applaus voor Russell Crowe, wat slaagt deze acteur er cum laude in om de wiskundige John Nash zo neer te zetten dat je niet alleen de ziekte beter begrijpt maar ook veel waardering krijgt voor de manier waarop John Nash ermee om ging. Wat mij betreft een klassieker ... alleen ben ik nog geen schizofreen tegen gekomen met zulke gespierde armen, dit kan een 5 sterren waardering echter niet tegenhouden!
4,5
[permalink] geplaatst op 24 augustus 2010, 19:49 uurGa de film kijken zonder er ook maar iets vanaf te weten. Geweldige film! Alleen is het opnieuw zien al lang niet zo boeiend meer. Goed verhaal en erg misleidend als je geen idee hebt wat je aan het kijken bent. 4,5*
5,0
[permalink] geplaatst op 7 september 2010, 23:52 uureen ontroerende en intrigerende film op zeer hoog niveau. Zelden heb ik een karakter in een film zo ongelooflijk goed uitgevoerd zien worden als in a beautiful mind. Russel Crow zorgt er eigenhandig voor je te ontroeren en te verbazen. Echt heel erg veel respect voor de manier waarop hij zijn personage vertolkt.
2,5
[permalink] geplaatst op 8 september 2010, 9:21 uurEen zoveelste biopic product uit Hollywood met die typische gladde, anonieme, naamloze uitwerking. Hapt gemakkelijk weg. Te gemakkelijk.
5,0
[permalink] geplaatst op 8 september 2010, 18:54 uurHet knappe aan A Beautiful Mind vind ik vooral dat het niet glad is en niet makkelijk weghapt, dit kreeg ik benadrukt van diverse mensen met schizofrenie die ik in de loop der jaren naar hun mening vroeg over deze film, een betere PR is er niet, lijkt mij.