Doctor Dolittle (1998)

geregisseerd door
Betty Thomasmet
Eddie Murphy,
Oliver Platt en
Ossie DavisDr. John Dolittle heeft een goed leven: een leuk gezin en een goeie baan als dokter. Op een nacht rijdt hij een hond aan die hem uitscheldt. Vanaf dat moment heeft hij het vermogen om met dieren te kunnen praten. Als de hond dit doorvertelt komen veel dieren naar hem toe voor medisch advies. Zijn collega's denken dat John gek is en al snel gaat er veel mis met zijn baan en gezin, totdat er een tijger verschijnt.
[permalink] geplaatst op 9 december 2009, 18:59 uurTergende komedie...
Absoluut niet grappig (pratende dieren.. hoe vaak hebben we dat wel niet gezien) en cliché.
0,5 Ster voor deze meuk.
2,5
[permalink] geplaatst op 14 februari 2010, 12:08 uurMwah.... heb me wel geamuseerd....
L0sT_R3B3L
[permalink] geplaatst op 15 februari 2010, 18:02 uurjep me2 heb best gelachen,vooral met die cavia haha

4,5
[permalink] geplaatst op 28 februari 2010, 20:25 uurleuke film
0,5
[permalink] geplaatst op 14 maart 2010, 14:18 uurvreselijk saai
en geen verassend einde
niet eens grappig
2,5
[permalink] geplaatst op 13 april 2010, 12:24 uurgrappige film maar niet echt mijn ding sprekende dieren
3,0
[permalink] geplaatst op 2 juli 2010, 13:38 uurJe moet ervan houden. Eigenlijk is het te flauw voor woorden, maar ik heb me wel vermaakt. De dieren hebben allemaal een erg grappig karakter/stem meegekregen waardoor veel van die droge opmerkingen bij mij wel een lachje veroorzaken

Oja, leuk om Kyla Pratt in deze film te zien, nadat je haar in deel 5 hebt gezien. Ik herkende haar eerst niet eens...
1,5
[permalink] geplaatst op 1 november 2010, 22:35 uurWat is Eddie Murphy toch een flauwe vent geworden na 'Raw'...
[permalink] geplaatst op 18 januari 2011, 19:14 uur
bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezenVeruit de leukste van de gehele reeks.
Ik heb wel een aantal maal moeten lachen, maar dat was m.n. om de beesten, i.h.b. de hamster en de hond. Murphy was maar zelden leuk.
Is het trouwens een origineel idee (vernieuwend script, of zijn er al andere films m.b.t. dit thema)?
2,5*.
[permalink] geplaatst op 18 januari 2011, 19:40 uur
[permalink] geplaatst op 18 januari 2011, 19:55 uur
wow, nooit geweten (niet goed gezocht hier) dat dit dus een remake is. Zo te zien is het origineel ook niet denderend.
2,5
[permalink] geplaatst op 20 januari 2011, 8:52 uurRedelijke komedie, met wat spaarzame leuke momenten. Murphy speelt op de automatische piloot, en doet het niet meer dan aardig. verder is het verhaal wat slapjes, en zorgen alleen de dieren voor wat vermakelijke humor. 2,5 ster.
3,0
[permalink] geplaatst op 23 januari 2011, 13:35 uurEen hele leuken familie film van begin tot eind, met een hele leuken casting waarin ook erg goed wordt geacteerd, bij mij kwam er zelfs af en toe nog een glim lach naar boven.Verhaal is wel erg simpel maar wel erg leuk.Helaas hebben ze misbreuk van deze film gemaakt om er iets van 5 deelen van te maken, dat heeft alles wel een beetje verpest. 3,0*
1,5
[permalink] geplaatst op 5 februari 2011, 19:11 uurSaaie en flauwe film. Kon me geen moment boeien. Reden Murphy en dieren ben ik beide geen fan van. Maar goed dat hij niet zo lang duurde
[permalink] geplaatst op 21 juli 2011, 21:14 uurleuke komedie. Eddie Murphy blijft toch echt een ton lachgas

En tja als dierenliefhebber is dit al helemaal leuk. Ik heb me doodgelachen, echt een classic rondom dierenkomedies.
4,0
[permalink] geplaatst op 9 december 2011, 21:16 uurzelfde wat ik geschreven bij deel 2 en wat ik ga schrijven deel 3