134.878 gebruikers | 85.649 films | 31.031 regisseurs | 3.506.922 berichten | 4.928.091 stemmen

locatie: Films » Pumping Iron (1977) » Info

Documentaire
85 minuten

geregisseerd door George Butler en Robert Fiore
met Arnold Schwarzenegger, Lou Ferrigno en Mike Katz

Documentaire over bodybuilding, waarin Arnold Schwarzenegger, Lou Ferrigno en andere bodybuilders gevolgd worden tijdens hun trainingen voor Mr. Universe, Mr. World en Mr. Olympus-wedstrijden in Zuid Afrika. Arnold was al een veteraan in de sport en had vijf keer op een rij Mr. Olympus, de hoogste prijs, gewonnen. Lou Ferrigno, een veel jongere bodybuilder uit Brooklyn, was de underdog.

gebruiker
bericht

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 16 januari 2012, 15:55 uur
Mug schreef:
En wat als het wel waar was geweest?
Niet echt relevant, het gaat er om dat bekend is hoe de vork in de steel zit en daar beoordeel ik het naar.
Mug schreef:
Maar goed, er bestaan maar weinig documentaires die niet gekleurd zijn door onwaarheden of ideeenwereld van de maker(s).
Dat is ook zo en maakt het soms lastig te beoordelen, dus wordt het vaak schipperen. Dat moet dan maar. Maar in dit geval is er volledige duidelijkheid over hoe het in elkaar zit, in ieder geval wat betreft die curieuze 'anekdote' van de Schwarz.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 16 januari 2012, 16:03 uur
Meneer Bungel schreef:

Laat me niet lachen. Dan kun je Microcosmos ook flink verlagen....

Sterker nog, wellicht zonder deze anekdote, geen Twins en Jingle All the Way (oke, en geen Terminator). ;) [zo, die hakt er in]

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 16 januari 2012, 18:30 uur
Mug schreef:
Laat me niet lachen. Dan kun je Microcosmos ook flink verlagen...
Die's anders ook behoorlijk grappig!
Mug schreef:
Nou! Nu nog even uitleggen waar je het over hebt?

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 16 januari 2012, 18:43 uur
Meneer Bungel schreef:
Nou! Nu nog even uitleggen waar je het over hebt?

Euhm....??? Are you serious? Zonder het succes van deze documentaire zou Schwarzenegger echt geen spectaculaire Hollywood-carriere hebben weten op te bouwen. En Ferrigno al helemaal niet.

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 16 januari 2012, 19:09 uur
(Zeg dan meteen waar je op doelt i.p.v. drie specifieke titels van Schwarzenegger te noemen) Ook een erg grappig statement. De carrières van Schwarzenegger en Ferrigno hingen af van die anekdote van S. (-edit- en het in scène zetten van de hele film)? Wie is er nu de lolbroek? Daarbij is het zelfs zonder deze nepdocu zeer goed denkbaar dat ze als spierbundels aan de bak konden komen via wat bijrolletjes (zag S. gister toevallig nog in Altmans The Long Goodbye) en uiteindelijk door hadden kunnen breken...

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 16 januari 2012, 21:09 uur
Jaja. Natuurlijk. Beide heren werden specifiek door deze docu benaderd voor de rol van The Incredible Hulk (en Ferrigno won zoals we weten). Uiteindelijk doorbreken in Hollywood gaat niet voor velen op...

En zoveel bijrolletjes heeft Schwarzenegger ook weer niet op z'n CV hoor. Zelfs een Golden Globe in '76 (jaja, voor 't uitbrengen van de docu) leidde niet linea recta tot het grote succes. Niet echt verwonderlijk dat z'n grote doorbraak in lijn ligt met de karaktertrekken die hij ventileert in deze documentaire.

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 16 januari 2012, 21:19 uur
't Is allemaal een beetje offtopic aan het gaan, maar ga er gerust nog even over door hoor. Hakt er nog weinig in, trouwens; moet ik nu echt om die reden 3,5* gaan geven?
Meneer Bungel schreef:
Weet je nog? En toen kwam jij met Microcosmos aanzetten... En toen moest ik lachen... ;)

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 17 januari 2012, 20:46 uur
Arnold is een held!

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 15 februari 2012, 19:42 uur
Vooral het tweede deel van deze documentaire is geweldig, wanneer men het kampioenschap voor mr. Olympus volgt. Geweldig om zien hoe Schwarzenegger zijn tegenstanders psychologisch aanvalt.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 27 februari 2012, 12:04 uur
Hoe je van zoiets als bodybuilding toch nog een uitermate vermakelijke docu kunt maken.

Ik lees hier dat bepaald niet iedereen onder de indruk is van de sport (ik heb er ook niet heel veel mee) maar heb toch wel uitermate veel respect voor de discipline die die gasten hebben. Je moet echt door heel wat fysieke en psychologische grenzen wil je je meten met de top in zo'n sport.

Ik heb trouwens Arnie nog nooit zo sympathiek gezien als in deze docu. Innemende kerel was/is het toch wel.

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 28 maart 2012, 8:40 uur
kos schreef:

Voor dat ik deze docu zag leek Arnie me altijd erg sympathiek en ik vond hem juist in deze docu behoorlijk arrogant overkomen??

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 28 maart 2012, 10:05 uur
Nja, dat hoort ook een beetje bij de sport en het competitieve element. Maar hij was wel erg sociaal en open.

kappeuter
(moderator)