134.878 gebruikers | 85.649 films | 31.031 regisseurs | 3.506.922 berichten | 4.928.090 stemmen

locatie: Films » De Witte Waan (1984) » Info

Drama
100 minuten

geregisseerd door Adriaan Ditvoorst
met Thom Hoffman, Pim Lambeau en Louise Ruys

Een aan heroïne verslaafd kunstenaar (Thom Hoffman) koestert zijn zelf gekozen isolement, als een adelaar vliegt hij boven de mensen uit. Als zijn moeder verongelukt en naar hem vraagt, zoekt hij haar voor het eerst in tien jaar weer op. Samen nemen ze een ingrijpend besluit.

gebruiker
bericht

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 6 mei 2002, 1:07 uur
Een van de beste Nederlandse films ooit gemaakt! Adembenemend camerawerk en acteerspel!

1,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 31 augustus 2008, 22:21 uur
robertus65 schreef:
Een van de slechtste Nederlandse films ooit gemaakt! Slaapverwekkend camerawerk en acteerspel!

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 31 augustus 2008, 23:11 uur
De meningen zijn verdeeld. ;)

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 22 februari 2009, 12:40 uur
Beter films die enen en vijfen krijgt dan een die alleen maar drietjes krijgt. Je hebt enerzijds kwaliteit van een film en anderzijds kwaliteit van een publiek. Jantje Smit verkoopt ook veel beter dan Beethoven.

4,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 5 maart 2009, 0:42 uur
verslaaft??
maar goed, ik herinner ,me de film nog vaag, zal wel stoned geweest zijn. maar hij maakte erg veel indruk op me. nooit vergeten, nooit gevonden, nu wel.
ik zou hem graag herzien!!

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 5 maart 2009, 1:00 uur
Op dvd verkrijgbaar in de Adriaan Ditvoorst Collectie. Nu slechts voor 24,99 bij Bol.com.

4,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 9 april 2009, 0:43 uur
Thanks Quido!

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 9 april 2009, 0:44 uur
Inmiddels weer 65 euro zie ik :?

4,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 8 december 2009, 16:12 uur
en bij dvdoutlet nu €35

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 25 juli 2011, 22:45 uur
Ditvoorst is toch wel zeker een van de meest serieuze kandidaten voor de titel 'Beste Nederlandse Filmmaker Ooit'. De Witte Waan is zijn laatste, mislukte meesterwerk. Elk frame barst uit zn voegen van het gefrustreerde talent en ambitie, en Ditvoorst weet niet wat ie allemaal aan moet met al dat gevoel voor cinema en poezie. De film lijdt licht onder de concessies die het script maakt aan de narratieve traditie, en de dialogen zijn als in elke Nederlandse film een jammerlijk probleem. Maar voor een groot gedeelte van de speelduur is de film voor Hollandse doen zeldzaam briljant.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 1 november 2011, 14:53 uur
Heel goed dat er in Nederland ooit de mogelijkheid bestond zo'n film te maken. Ook goed dat deze nu voor een prikkie op ximon.nl te zien is.