134.877 gebruikers | 85.649 films | 31.031 regisseurs | 3.506.915 berichten | 4.928.083 stemmen

Three o'Clock High (1987)

Alternatieve titel: 3:00 High

Three o'Clock High (1987)
28 stemmen | gemiddelde 3,05
mijn stem:
12 jaar geweldVerenigde Staten
Komedie
97 minuten

geregisseerd door Phil Joanou
met Casey Siemaszko, Anne Ryan en Richard Tyson

De scholier Jerry Mitchell moet voor de schoolkrant een stukje schrijven over de nieuwe student Buddy Revell, die volgens de eerste geruchten levensgevaarlijk zou zijn. Als ze elkaar in de gang per toeval tegenkomen, daagt Buddy hem uit voor een gevecht, maar Jerry probeert er alles aan te doen om die confrontatie uit de weg te gaan.

gebruiker
bericht

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 12 november 2003, 15:08 uur
Vond ik een verassend leuke film destijds. Jonau heeft zijn belofte nooit helemaal ingelost, geloof ik.
Is ie op dvd?

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 12 november 2003, 15:36 uur
Net besteld.

» Laagste prijs voor deze film op DVD

Three O'Clock High (€ 4,99)
exclusief € 1,95 verzendkosten

Three O'Clock High (€ 5,99)
exclusief € 0,99 verzendkosten

Three O'Clock High (€ 7,99)
gratis verzending

» alle winkels en formaten voor deze film

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 12 november 2003, 15:56 uur
Wouter schreef:
Jonau heeft zijn belofte nooit helemaal ingelost, geloof ik.

State of Grace is wel een goede film hoor :Y

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 5 maart 2004, 0:35 uur
Vandaag herzien. Blijft leuk.

FisherKing
nieuw bericht [permalink] geplaatst op 5 maart 2004, 7:50 uur
Te lang geleden gezien, kan me er flarden van herinneren.

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 8 december 2004, 16:39 uur
Iemand die State of grace gemaakt heeft hoeft toch echt geen belofte meer in te lossen!

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 20 maart 2006, 21:39 uur
Luchtige en vrolijke komedie...
Geestig!

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 23 februari 2007, 19:38 uur
Erg leuk en uitstekend gedraaid. 3,75*

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 7 juli 2008, 3:25 uur
 bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezen
Vroger al eens gezien maar toen vond ik het niet meer dan gewoon aardig, zonet eventjes herkeken en ik moet zeggen dat ik compleet verrast was, heerlijk hoe zo'n simpel ''i kick you ass after school'' plotje voor zoveel vermaak kan zorgen, verder deden de acteurs het erg leuk, waren de grappen vooral die ene waar Buddy die ene gast een klap geeft en dan al die boekenkasten als een soort rij van dominostenen om vallen ontzettend leuk en daarnaast is het camerawerk ook verrasend goed en paste het prima in de bizarre sfeer van de film. Al met al een wat onbekende 80's highschool film die wat mij betreft niet mag onder doen aan oa The Breakfast Club en Ferris Bueller's Day Off.

3,5 sterren

2,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 19 november 2008, 21:55 uur
Irriterende film met een irriterende hoofdrolspeler. Het idee was nochtans goed.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 12 januari 2011, 15:52 uur
Ik heb deze film jaren geleden eens op een druilige zondagmiddag op de tv gezien, en op de een of andere manier bleef het verhaal altijd wel hangen in mijn hoofd. Regelmatig moest ik terugdenken aan deze film.

Tijdje terug zag ik de dvd van deze film in een voordeelbak ergens liggen, en meteen meegenomen, aangezien ik wel weer erg benieuwd was naar deze film. En ik moet zeggen: geweldige film! Perfecte high school sfeer, leuke verhaallijnen en zeer vermakelijk. Past prima in het rijtje jaren '80 high school movies als The Breakfast Club en Ferris Bueller's Day Off.

Echt een aanrader!

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 17 januari 2011, 23:00 uur
Zeer relaxed filmpje die lijkt te beginnen als een simpele high-school comedy maar zich toch nog verder weet te ontwikkelen.
De spanningsopbouw vond ik erg goed, en de spanning was ook voelbaar aanwezig op het einde.

Boven gemiddelde vermakelijke en met vlagen spannende film.

Again, thanks to Niethie ;)

Zinema
(crew)
avatar van Zinema
3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 4 december 2011, 11:06 uur
Onderhoudende clichés.

Ondanks dat 'Three o'Clock High' nogal wat clichés kent en kon aansluiten op de, in de jaren '80 zeer populaire, lange rij highschool-films' is de aanpak wel een werkende. Prima gefilmd en voorzien van een uitstekende opening, ontpopt zich al snel het simpele verhaallijntje over een rustige jongen die in de problemen komt met de vechtersbaas van de klas. Niet altijd even grappig en sterk, maar degelijk en onderhoudend tot het einde.

Goed.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 6 april 2012, 14:16 uur
Steengoede film met een erg leuke sfeer en een paar geweldige scènes (die boekbespreking is ronduit episch).