134.877 gebruikers | 85.649 films | 31.031 regisseurs | 3.506.918 berichten | 4.928.085 stemmen

Eve of Destruction (1991)

Eve of Destruction (1991)
180 stemmen | gemiddelde 1,66
mijn stem:
16 jaar geweldVerenigde Staten
Actie / Sciencefiction
99 minuten

geregisseerd door Duncan Gibbins
met Gregory Hines, Renée Soutendijk en Kurt Fuller

Eve, een robot gemodelleerd naar haar maker, heeft onder andere een nucleaire bom in haar arsenaal. Wanneer het testen foutloopt raakt Eve verdwaald in de grote stad. Een reddingsteam, met onder anderen de echte Eve, moeten haar nu zien te vinden voor de bom afgaat.

gebruiker
bericht

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 20 november 2001, 19:43 uur
K. met P.

1,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 21 november 2001, 0:15 uur
dit was echt troep.

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 21 november 2001, 1:13 uur
Waarom is het 'haar' in de beschrijving?

Jordy
(admin)
avatar van Jordy
nieuw bericht [permalink] geplaatst op 21 november 2001, 1:15 uur
ehm nou ja zo stond het in de plot-outline van imdb, die ik vertaalde, en een robot kan niet vrouwelijk zijn lijkt me, maar aangezien de robot wel vrouwelijk lijkt, staat haar tussen aanhalingstekens

0,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 25 november 2001, 13:54 uur
Volgens mij kan een robot wel vrouwelijk zijn.

Jordy
(admin)
avatar van Jordy
nieuw bericht [permalink] geplaatst op 26 november 2001, 23:11 uur
dan halen we de aanhalingstekens weer weg.. voor we hier in een filosofische discussie belanden :)

1,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 29 juli 2002, 21:43 uur
Als je films als deze gezien hebt dan denk je toch: ´dat had ik ook wel gekund, wat moet je nu geleerd hebben om een bagger product voor te brengen.´

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 7 augustus 2002, 1:01 uur
Hollands Glorie: 3*!
Niet voor schamen.

FisherKing
nieuw bericht [permalink] geplaatst op 7 augustus 2002, 1:06 uur
Hollands Glorie: 3*!

Niet voor schamen.

Helaas diep-schaamterood op mijn kaken !!

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 22 november 2003, 19:09 uur
Hollands Glorie is n.v.t., gewoon een goede actrice van eigen bodem die in een Amerikaanse kloten-film (want dat is het, niet te geloven!) is beland. Ach, Renée zal van het geld vast een leuk tweede huisje hebben kunnen kopen. En dat is dan Hollandse slimmigheid!

1,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 24 november 2004, 19:57 uur
Dit moest destijds Soutendijks grote doorbraak worden in Amerika, maar het werd een regelrechte ramp.
Gewoon domme film, maak dan geen film zou ik zeggen. 1 ster.

1,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 5 november 2005, 10:06 uur
Vroeger ooit gezien, vond hem toen wel lekker hard. Later nog eens gezien en schaamde me toen diep.....ai, ai, ai wat slecht zeg. *

1,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 5 november 2005, 10:12 uur
darkcity schreef:
Dit moest destijds Soutendijks grote doorbraak worden in Amerika..., maak dan geen film zou ik zeggen...

Of ga dan niet naar Amerika om daar in baggerfilms op te treden als je je carriere nog serieus wil nemen.

0,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 5 november 2005, 10:56 uur
Eerlijk is eerlijk. Renee is er zelf ook wel een beetje debet aan dat deze film niet al te best is.

starbright boy
(moderator)
avatar van starbright boy
1,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 5 februari 2006, 15:51 uur
Ik zag de trailer op de Nacht van de wansmaak. Wat erg pijnlijk moet zijn geweest is dat de naam Renee Soutendijk niet in de trailer genoemd wordt. De trailer eindigt met: Gregory Hines... in Eve of Destruction . Beetje hetzelfde als bovenstaande poster.

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 8 april 2006, 18:02 uur
Wel hele matige Robocop cloon.
Alles is verkeerd aan deze film.
Het vreselijke acteerwerk van Soutendijk en de ontbrekende chemie tussen dezelfde Soutendijk en Hines.

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 16 november 2006, 19:15 uur
Behoorlijk slechte maar amusante Terminator kloon. Ik heb me in ieder geval vermaakt.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 21 augustus 2007, 9:53 uur
zoals Quentin zie Vermakelijk, grappig en Reneé Soutendijk natuurlijk!
3,5***

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 18 december 2008, 18:50 uur
Ik vind het een erg slechte actiefilm eerlijk gezegd, Reneé Soutendijk was wél goed in haar rol vandaar nog 1*. Verder heb ik eigenlijk niet meer kunnen ontdekken dan bagger. Zonde van de tijd.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 27 april 2012, 22:35 uur
Ia, toch best leuk filmpje. Vroege cyborg film, maar in dit geval een geile cyborg gemixt met actie. Soutendijk doet het goed in haar dubbelrol, al past haar meer Europese acteerstijl soms minder goed bij het tempo van de Amerikanen. Daar moet alles vlot en licht uitvergroot gebracht worden.

Maar verder leuk tijdsdocument en aardige schakel binnen het cybergenre.

Verhoogd naar 3,5, film verdient van velen een herwaardering, want nu is die schandalig laag.