134.877 gebruikers | 85.649 films | 31.031 regisseurs | 3.506.917 berichten | 4.928.085 stemmen

The Woman in Green (1945)

Alternatieve titel: Sherlock Holmes and the Woman in Green

Woman in Green, The (1945)
26 stemmen | gemiddelde 2,96
mijn stem:
Misdaad / Mystery
67 minuten

geregisseerd door Roy William Neill
met Basil Rathbone, Nigel Bruce en Hillary Brooke

De hulp van Sherlock Holmes wordt ingeroepen als er in de straten van Londen een reeks jonge vrouwen wordt vermoord. Holmes' onderzoek leidt naar de 'Hypnose-club' van 'de vrouw in het groen'. Onder hypnose ontmoet hij zijn oude tegenstander Moriarty, die hem beveelt een afscheidsbrief te schrijven en zich vervolgens over de balustrade te werpen.

gebruiker
bericht

neo
(moderator)
quote
3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 28 januari 2006, 17:47 uur
Henry Daniel speelt hier Dr. Moriarty, maar speelde ook rollen in andere Holmes films. Maar ook een andere acteur duikt hier weer op: Paul Cavanaugh (in weer in de rol van iemand met een titel, ditmaal een Sir). En ook Hillary Brook hetzelfde verhaal. Een van de betere Holmes van Roy William Neill zal zeg ik het zelf. Sommige tonen een nogal vermoeiend verhaaltje die dankzij alle andere facetten nog erg goed te kijken valt. Deze heeft daar geen last van. Met een prachtige finale ook! 3.5 sterren

Zinema
(crew)
avatar van Zinema
quote
2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 7 september 2011, 20:42 uur
Holmes’ Blofeld.

Niet de beste uit de beroemde reeks, maar wel een onderhoudende zit als vanouds. Groot voordeel is natuurlijk dat de afleveringen nooit echt lang duren. Holmes’eigen Blofeld, genaamd professor Moriarty lijkt nog steeds meer angst in te boezemen bij de superspeurder dan bij de kijker, maar het verhaaltje zit best aardig in elkaar. Het einde voelt wat abrupt aan, maar Watson die niet gelooft in hypnose levert kolderieke cinema op.

Redelijk.

» Laagste prijs voor deze film op DVD

Sherlock Holmes - Woman in Green/ the Scar. (€ 7,99)
exclusief € 1,95 verzendkosten

Woman In Green/ The Scar. (€ 12,99)
exclusief € 1,95 verzendkosten

» alle winkels en formaten voor deze film