134.878 gebruikers | 85.649 films | 31.031 regisseurs | 3.506.919 berichten | 4.928.085 stemmen

locatie: Films » Iris (1987) » Info

Thriller
90 minuten

geregisseerd door Mady Saks
met Monique van de Ven, John Kraaykamp en Titus Tiel Groenestege

Een vrouwelijk veearts (Monique van de Ven) moet veel vooroordelen overwinnen voordat zij door een plattelandsgemeenschap wordt geaccepteerd. Met name de relatie die zij aangaat met de zoon van een invloedrijke herenboer wordt haar niet in dank afgenomen; niet door de bekrompen boerengemeenschap, maar ook niet door haar ex-vriend uit de stad.

gebruiker
bericht

FisherKing
nieuw bericht [permalink] geplaatst op 2 augustus 2002, 22:14 uur
Nou; zo slecht is deze film ook niet: Een leuke rol van Monique van de Ven (wel wat routinematig) en een aardige rol van John Kraaykamp ! 3*

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 24 mei 2003, 19:33 uur
Is ook niet zo'n slechte film, maar mij persoonlijk spreekt het verhaal niet zo aan. En om hier nou van een thriller te spreken???
beetje overdreven vind ik zelf.

» Laagste prijs voor deze film op DVD

Iris (€ 7,99)
gratis verzending

Iris (€ 7,99)
exclusief € 1,95 verzendkosten

Iris (€ 8,00)
exclusief € 1,95 verzendkosten

» alle winkels en formaten voor deze film

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 13 augustus 2005, 17:30 uur
Aardige Nederlandse thriller met een min of meer verrassende afloop. Van de Ven is zoals gewoonlijk erg overtuigend in de titelrol van de veearts. Ze leeft zich erg in de rol in.

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 18 augustus 2006, 19:08 uur
Ven laat de mannelijke bevolking van het dorpje het hoofd op hol jagen, en wordt als veearts tegengewerkt door de dorpsdictator :oKraaijkamp (in rolstoel). Begint als dokterromannetje, maar wordt steeds spannender. Heel behoorlijke film, met goede rollen van Kraaij en Ven.

1,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 24 september 2006, 17:43 uur
Behoorlijk slechte film. het acteren op zich ging nog wel maar het verhaal is gewoon oersaai, er gebeurt bijna niks in en van die wraak komt weinig terecht. deze film kan ik niet meer geven dan 1 ster, echt waardeloos

0,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 4 oktober 2006, 14:13 uur
Een rampzalige vrouwenfilm vol met super man-onvriendelijke cliches.

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 24 februari 2009, 21:47 uur
Nog maar eens herzien. Binnenkort (medio maart) verschijnt het vervolg - de zevendelige gelijknamige serie uit 1992 - op DVD.

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 4 mei 2010, 11:04 uur
erg aardige film, met een goede rol van van de ven,,,het personage van de waarzegster/toekomstvoorspelster had er uit gemogen...

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 2 februari 2011, 12:07 uur
Vandaag te zien op TV Nostalgie Net om 12:30 uur .
Herhaling om 16:36 uur

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 2 februari 2011, 15:24 uur
Zojuist gezien, op Nostalgie Net.
Redelijke film, maar vooral door sterke invulling van Monique van de Ven, die geen moeite teveel was om haar rol als dierenarts overtuigend te spelen.
Geweldig wat ze hier doet.
Kraay goed als altijd, uitstekende acteur.