Dogville Confessions (2003)

geregisseerd door
Sami Saifmet
Lars von Trier,
Nicole Kidman en
Ben GazzaraDeze documentaire laat de moeilijke omstandigheden op de set zien van het filmen van de film Dogville. De film laat ook zien hoe regisseur Lars von Trier en hoofdrolspeelster Nicole Kidman met hun stress omgaan en de relatie tussen hen beiden.
bram_stuckinaday
[permalink] geplaatst op 20 november 2003, 19:39 uurdit lijkt me echt te gek!

die trailer van dogville voorspelde al enkele perikelen...
[permalink] geplaatst op 21 november 2003, 0:01 uurDit word ook een feature op de komende DVD?
[permalink] geplaatst op 8 januari 2004, 19:37 uurDe biosrelease is uitgesteld naar februari. Preciese datum volgt nog.
[permalink] geplaatst op 9 januari 2004, 11:19 uurbram_stuckinaday schreef:
dit lijkt me echt te gek!

die trailer van dogville voorspelde al enkele perikelen...
Vond dat vooral nep overkomen.
FisherKing
[permalink] geplaatst op 9 januari 2004, 11:38 uurIs dit weer ego-strelerij van de regisseur ?
[permalink] geplaatst op 9 januari 2004, 11:44 uurVolgens mij weet jij het antwoord al.
FisherKing
[permalink] geplaatst op 9 januari 2004, 11:51 uurIk heb er niet op gestemd, dus weet ik het niet.
Maar komt dit echt uit in de bioscoop, een docu van 52 minuten ?
[permalink] geplaatst op 20 april 2004, 13:42 uurIk denk niet dat Confessions nog in de bios komt. De docu staat inmiddels op de Dogville dubbel-dvd.
3,5
[permalink] geplaatst op 17 september 2005, 20:32 uurFisherKing schreef:
Is dit weer ego-strelerij van de regisseur ?
Integendeel. Gewoon interessant om te kijken, een huilende Nicole Kidman op de set, acteurs die het zat zijn om met Lars von Trier te werken etc. Dus niet vanuit de eenzijdig Hollywoodkant ("geweldig om met deze regisseur te werken blabla, sfeer fantastisch op de set blabla").
2,5
[permalink] geplaatst op 25 januari 2006, 12:57 uurDeze heb ik op DVD, en ik ga 'm binnenkort kijken, eindelijk. Film zelf was trouwens erg cool.
3,0
[permalink] geplaatst op 21 maart 2006, 15:13 uurMooie docu, geschoten tijdens de opnames van Dogville. De documentaire zelf is inventief gefilmd, met onder andere dat motief van een lopend hert, en is vooral een geweldige sfeertekening. De afwisseling tussen korte 'confessions' van acteurs en regisseur enerzijds en de shots van tijdens de filmopnames anderzijds werkt goed. Er wordt weinig verteld over de achtergronden van de film, meer over de moeilijkheden en de stress. Zo ontstaat een beeld alsof de opnames voor iedereen een kruis waren.
Von Trier viel me erg mee. Hij komt zeker niet arrogant over, sterker nog: het is haast een aardige man, grappig af en toe, maar vooral een verlegen jongetje. "I'm a little scared of actors". Hij lijkt het allemaal ook niet zo goed te weten, aan de andere kant is hij gedreven en vraagt hij het uiterste.
Nicole is geweldig. Ze vindt alles 'strange' en lijkt goed te beseffen dat ze met iets bijzonders bezig is. Paul Bettany daarentegen loopt alleen maar te zeiken. Hij heeft het denk ik aan zichzelf te wijten dat hij voor zijn hoofdrol zo weinig aandacht heeft gekregen (zie de interviews bij de overige extra's).
Zeker de moeite waard, deze documentaire en de andere extra's bij bepaalde uitgaven van Dogville.
Hankieh
[permalink] geplaatst op 24 april 2011, 1:07 uurMocht ik deze docu tegen het lijf lopen dan zal ik hem kijken. Hij lijkt me op zich wel interressant maar ben dan weer geen docu fan.