134.878 gebruikers | 85.649 films | 31.031 regisseurs | 3.506.918 berichten | 4.928.085 stemmen

Tell Your Children (1936)

Alternatieve titels: Reefer Madness, The Burning Question, Dope Addict

Tell Your Children (1936)
47 stemmen | gemiddelde 2,00
mijn stem:
Documentaire / Drama
67 minuten

geregisseerd door Louis J. Gasnier
met Dorothy Short, Kenneth Craig en Lillian Miles

"Reefer Madness" is een cultfilm over de gevaren van de "Duivelse Weed" of wel marijuana. Het verhaal gaat over leraren van een middelbare school, die aan de ouders tijdens de ouderavond-bijeenkomsten vertellen over de gevaren van het roken van weed en dat de tieners geestelijk ziek worden.

gebruiker
bericht

4,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 10 november 2005, 13:25 uur
Ik geef deze film een 3,5 omdat elke keer dat ik hem zie helemaal in een deuk lig. Top vermaak! Echt een b-klassieker waarin wordt bewezen dat je van wiet roken een psychopaat wordt die graag naar jazz luistert... Hier is overigens een briljante remake van gemaakt in de vorm van een musical in de trant van Little Shop of Horrors.

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 8 januari 2006, 2:07 uur
Komische 30's culthit met een hilarisch beeld over marijuana. De film is bedoeld om mensen ervan te overtuigen dat marijuana duivels is, zonder daarbij juiste informatie proberen te verschaffen. Reefer Madness, leuke naam voor een coffeeshop. ;)

* The origins of this film have been the subject of controversy for years. Some say it was produced by a church group, while others insist that it was made for the army.

* Although produced as a serious anti-drug exploitation film, it became a cult comedy hit during the late 1960s and 1970s. It was one of the earliest hits during the golden age of the "midnight movie" in which theaters, especially those near colleges, would run the film at special screenings late at night during weekends.

0,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 11 januari 2006, 15:14 uur
Oh oh wat erg! Doet nu inderdaad erg komisch aan, maar kun je de film daarvoor prijzen? De filmmakers hadden toch een bloedserieuze film voor ogen. Maar het is niet alleen de hopeloze gedateerdheid van de gepresenteerde feiten. Ook het acteerwerk en de dialogen zijn bedroevend. De cultstatus snap ik wel, want voor een hedendaags publiek is ie natuurlijk best amusant. Maar dat neemt niet weg dat het een draak van een film is. 0,5*

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 25 april 2006, 0:31 uur
Cult Alert!

Prachtige film over de gevaren van marijuana. Een goedje waar je een vreselijke tennisspeler, maar ook blijkbaar een nogal jazzy pianist van wordt!

Het is werkelijk geweldig hoe die sullig hoofdpersoon (I sure love hot chocolate, thanks ma'am) helemaal gestoord wordt na een trekje of 2.

Niet te missen. 2,5*.

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 25 april 2006, 21:48 uur
Mag ik je dan ook deze film ten zeerste aanraden?!

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 25 april 2006, 22:01 uur
Oh ja, ziet eruit als helemaal mijn ding :) Zal hem eens proberen op te snorren...

1,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 31 mei 2008, 12:25 uur
Ziekelijke moraal natuurlijk en de 'so bad, it's good'-factor vond ik tegenvallen, vandaar een 1,5je.

2,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 12 september 2008, 21:15 uur
Deze film heeft mijn ogen geopend. Ik neem rook nooit meer een jointje. :o

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 27 maart 2009, 15:14 uur
Voor 't eerst gebruik van 'venetian blinds' : later typisch onderdeel van 't Film-Noir genre.

1,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 6 juni 2009, 16:32 uur
Vreselijk. Met moeite uitgezeten...

Zinema
(crew)
avatar van Zinema
2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 22 juni 2009, 11:37 uur
Leuke 'docu'.

Al moet e.e.a. natuurlijk met een behoorlijke korrel zout worden genomen. Bevat wel een kern van waarheid (je kunt er idd gek van worden) maar enorm over de top uiteraard. Is inmiddels pure cult en valt goed te aanschouwen als komedie.

Je zal maar een blower zijn geweest in de jaren '30. :-)

Het psychopatische lachen en de metamorfose van de 'junk' is hilarisch, zelden zo krom gelegen.

Redelijk.

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 2 december 2010, 19:18 uur
Snel kijken deze. Gaar natuurlijk :D

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 18 september 2011, 15:27 uur
Eindelijk deze cult klassieker onder het genot van een biertje of meer gezien.

Reefer Madness probeerde een schokkend portret neer te zetten over marihuana en probeerde het zelfs te vergelijken met heroïne en cocaïne :P
Nu 75 jaar later was marihuana kort geleden als nog in opspraak en moest het onder de harddrugs gaan vallen, gelukkig is dat belachelijke idee niet door gegaan.

Reefer Madness is lachwekkend omdat het probeert serieus over te komen maar daar totaal de plank mee mis slaat, jammer is wel dat het nog steeds een soort van taboe is 75 jaar later ;)

Interessant om een keer gezien te hebben.

starbright boy
(moderator)
avatar van starbright boy
2,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 31 maart 2012, 22:33 uur
Volgens mij leuker om slechte-smaak-gezelschap op een groot scherm te zien dan alleen op de bank. Bij vlagen hilarische en totaal onrealistische en hysterische waarschuwing voor marihuana (volgens de film veel erger dan opium en morfine!). Een beroerd geacteerd verhaaltje, gemaakt door enkel talentloze mensen dat iets te sloom naar de paar echt hilarische hoogtepunten (met name onder invloed, zoals de pianoscene) hobbelt.