The Russia House (1990)

geregisseerd door
Fred Schepisimet
Sean Connery,
Michelle Pfeiffer en
Roy ScheiderDrie notitieboekjes, die waarschijnlijk Russische militaire geheimen bevatten, worden doorgegeven aan Britse reporter tijdens een Russische boekenconferentie. De Britse geheime dienst vraagt zich af of deze boekjes betrouwbaar zijn. Ze schakelen reporter Barley Blair in, die genoeg ervaring heeft met Russen en de Russische taal.
1,0
[permalink] geplaatst op 16 november 2001, 17:46 uurLang en saai.
2,0
[permalink] geplaatst op 16 november 2001, 18:04 uurdat is precies het zwakke van deze film.te langdradig,maar gelukkig wel goed acteerwerk.
2,0
[permalink] geplaatst op 20 november 2001, 11:49 uurHet goede woord om deze film te beschrijven is inderdaad zzzzzz
3,0
[permalink] geplaatst op 14 juli 2002, 9:54 uurIk vond het nog wel een goede thriller, al kan ik begrijpen dat hij door de meesten als saai en lang wordt omschreven. Echt veel actie zit er immers niet in. Onderhoudend verhaal
1,5
[permalink] geplaatst op 10 augustus 2004, 20:30 uurLang geleden gezien, maar ik kan me vooral herinneren dat ik hem erg vervelend vond.
2,5
[permalink] geplaatst op 5 maart 2005, 12:12 uurFilm valt wel mee,duurt zoals de meeste zeggen wel lang en er gebeurd weinig in maar toch is om te naar te kijken.
2.5sterren
2,0
[permalink] geplaatst op 21 januari 2006, 19:44 uurKostte moeite om de film ook daadwerkelijk uit te kijken, erg matig. 2.0*
Jaimây
[permalink] geplaatst op 11 februari 2008, 16:00 uurHaha. Ik vond deze film vandaag, na 8 jaar, weer terug.
Inderdaad een erg langdradige film maar met een goed verhaal.
[permalink] geplaatst op 29 juli 2008, 22:18 uurZelfde verhaal als bij Tequila Sunrise: Ik heb deze film nooit helemaal gezien. Ik geloof dat ik het vier keer heb geprobeerd. Niet om door te komen, niet interessant genoeg op een of andere manier. Ik ga ook nooit meer een poging doen...
1,0
[permalink] geplaatst op 7 april 2010, 10:57 uurjackie schreef:
Lang en saai.
jazeker, lang en saai
1,5
[permalink] geplaatst op 7 maart 2011, 8:55 uursaai........... ondanks sean connery en michelle pfeiffer. geen actie en langdradig.
2,0
[permalink] geplaatst op 2 juli 2011, 13:03 uurBen het met velen eens, dit is een saaie prent die geen actie bevat.
En dit ondanks een sterke cast, met toppers als Connery en Pfeiffer.
Een, té lange, film om snel te vergeten.
[permalink] geplaatst op 8 augustus 2011, 1:30 uurdalma schreef:
maar was niet als een actiefilm bedoeld, ik lees de word saai veel, maar dit is een espionage thriller, dus misschien de word saai vervangen met complex?
film is gebaseerd op een bestseller van John le Carré
sterke rollen van Connery en Scheider, terwijl Pfeiffer hiermee een Golden Globe nominatie voor haar rol had gewonnen.
3,0
[permalink] geplaatst op 19 september 2011, 22:11 uurAardige politiek thriller/drama over een mogelijke, hooggeplaatste russische overloper. Een vrij traag tempo, maar door een goeie montage blijft het enigzins onderhoudend. Spannend wordt het nergens. De film bevat wel een flink aantal mooie, zelden eerder gebruikte, Russische locaties. Verder een goeie casting.
3,5
[permalink] geplaatst op 10 oktober 2011, 9:56 uurInderdaad de film duurt veel te lang, maar het verhaal weet wel te boeien. Goede acteerprestaties van Connery en Pfeiffer
2,0
[permalink] geplaatst op 11 oktober 2011, 12:59 uurik heb al veel betere dingen van sean connery gezien.
veel te saai en langdradig om vermakelijk te zijn
2,5
[permalink] geplaatst op 22 oktober 2011, 19:49 uurOndanks de sterrencast toch een ietwat tegenvallende film. Het verhaal was opzicht leuk bedacht maar echt boeiend of spannend werd het nergens en dat laatste verwacht je wel bij een thriller met zo'n cast. De duur van de film zit ook niet echt mee want het is best een lange zit en er zitten veel saaie momenten in. De beelden van Rusland zagen er overigens best aardig uit. Van de cast deden Sean Connery, Klaus Maria Brandauer en Roy Scheider het best aardig. Michelle Pfeiffer was natuurlijk de schoonheid van de film en ze deed het ook aardig maar haar Russische accent vond ik een beetje overdreven.
2,5
[permalink] geplaatst op 10 maart 2012, 17:04 uurHoewel het verhaal onderhoudend is, en er goed wordt geacteerd door Connery en Pfeiffer, had er toch meer uitgehaald kunnen worden. Zo had de boel wat meer vaart mogen hebben. Ook de spannende momenten waren ver te zoeken. Visueel is er weinig aan op te merken. Alles is vakkundig in beeld gebracht. 2,5 Ster.