134.877 gebruikers | 85.649 films | 31.031 regisseurs | 3.506.907 berichten | 4.928.173 stemmen

The Russia House (1990)

Russia House, The (1990)
168 stemmen | gemiddelde 2,64
mijn stem:
Thriller
122 minuten

geregisseerd door Fred Schepisi
met Sean Connery, Michelle Pfeiffer en Roy Scheider

Drie notitieboekjes, die waarschijnlijk Russische militaire geheimen bevatten, worden doorgegeven aan Britse reporter tijdens een Russische boekenconferentie. De Britse geheime dienst vraagt zich af of deze boekjes betrouwbaar zijn. Ze schakelen reporter Barley Blair in, die genoeg ervaring heeft met Russen en de Russische taal.

gebruiker
bericht

1,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 16 november 2001, 17:46 uur
Lang en saai.

neo
(moderator)
2,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 16 november 2001, 18:04 uur
dat is precies het zwakke van deze film.te langdradig,maar gelukkig wel goed acteerwerk.

» Laagste prijs voor deze film op DVD

Russia House (€ 6,49)
exclusief € 0,99 verzendkosten

Russia House (€ 6,99)
gratis verzending

Russia House (€ 8,50)
exclusief € 1,95 verzendkosten

» alle winkels en formaten voor deze film

2,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 20 november 2001, 11:49 uur
Het goede woord om deze film te beschrijven is inderdaad zzzzzz

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 14 juli 2002, 9:54 uur
Ik vond het nog wel een goede thriller, al kan ik begrijpen dat hij door de meesten als saai en lang wordt omschreven. Echt veel actie zit er immers niet in. Onderhoudend verhaal

1,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 10 augustus 2004, 20:30 uur
Lang geleden gezien, maar ik kan me vooral herinneren dat ik hem erg vervelend vond.

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 5 maart 2005, 12:12 uur
Film valt wel mee,duurt zoals de meeste zeggen wel lang en er gebeurd weinig in maar toch is om te naar te kijken.
2.5sterren

2,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 21 januari 2006, 19:44 uur
Kostte moeite om de film ook daadwerkelijk uit te kijken, erg matig. 2.0*

Jaimây
nieuw bericht [permalink] geplaatst op 11 februari 2008, 16:00 uur
Haha. Ik vond deze film vandaag, na 8 jaar, weer terug.
Inderdaad een erg langdradige film maar met een goed verhaal.

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 29 juli 2008, 22:18 uur
Zelfde verhaal als bij Tequila Sunrise: Ik heb deze film nooit helemaal gezien. Ik geloof dat ik het vier keer heb geprobeerd. Niet om door te komen, niet interessant genoeg op een of andere manier. Ik ga ook nooit meer een poging doen...

1,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 7 april 2010, 10:57 uur
jackie schreef:
Lang en saai.

jazeker, lang en saai

1,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 7 maart 2011, 8:55 uur
saai........... ondanks sean connery en michelle pfeiffer. geen actie en langdradig.

2,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 2 juli 2011, 13:03 uur
Ben het met velen eens, dit is een saaie prent die geen actie bevat.
En dit ondanks een sterke cast, met toppers als Connery en Pfeiffer.
Een, té lange, film om snel te vergeten.

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 7 augustus 2011, 23:26 uur
Zal ik eens wat zeggen: saai, en lang, en actieloos en ooit in de bios gezien. Ik weet nog steeds dat dit zogezegd een zeer lange saaie zit was. :Z

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 8 augustus 2011, 1:30 uur
dalma schreef:

maar was niet als een actiefilm bedoeld, ik lees de word saai veel, maar dit is een espionage thriller, dus misschien de word saai vervangen met complex? ;)

film is gebaseerd op een bestseller van John le Carré

sterke rollen van Connery en Scheider, terwijl Pfeiffer hiermee een Golden Globe nominatie voor haar rol had gewonnen.

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 19 september 2011, 22:11 uur
Aardige politiek thriller/drama over een mogelijke, hooggeplaatste russische overloper. Een vrij traag tempo, maar door een goeie montage blijft het enigzins onderhoudend. Spannend wordt het nergens. De film bevat wel een flink aantal mooie, zelden eerder gebruikte, Russische locaties. Verder een goeie casting.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 10 oktober 2011, 9:56 uur
Inderdaad de film duurt veel te lang, maar het verhaal weet wel te boeien. Goede acteerprestaties van Connery en Pfeiffer

2,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 11 oktober 2011, 12:59 uur
ik heb al veel betere dingen van sean connery gezien.
veel te saai en langdradig om vermakelijk te zijn

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 22 oktober 2011, 19:49 uur
Ondanks de sterrencast toch een ietwat tegenvallende film. Het verhaal was opzicht leuk bedacht maar echt boeiend of spannend werd het nergens en dat laatste verwacht je wel bij een thriller met zo'n cast. De duur van de film zit ook niet echt mee want het is best een lange zit en er zitten veel saaie momenten in. De beelden van Rusland zagen er overigens best aardig uit. Van de cast deden Sean Connery, Klaus Maria Brandauer en Roy Scheider het best aardig. Michelle Pfeiffer was natuurlijk de schoonheid van de film en ze deed het ook aardig maar haar Russische accent vond ik een beetje overdreven.

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 10 maart 2012, 17:04 uur
Hoewel het verhaal onderhoudend is, en er goed wordt geacteerd door Connery en Pfeiffer, had er toch meer uitgehaald kunnen worden. Zo had de boel wat meer vaart mogen hebben. Ook de spannende momenten waren ver te zoeken. Visueel is er weinig aan op te merken. Alles is vakkundig in beeld gebracht. 2,5 Ster.