134.877 gebruikers | 85.649 films | 31.031 regisseurs | 3.506.907 berichten | 4.928.173 stemmen

Tarzan the Magnificent (1960)

Tarzan the Magnificent (1960)
13 stemmen | gemiddelde 3,15
mijn stem:
Verenigd Koninkrijk
Avontuur
82 minuten

geregisseerd door Robert Day
met Gordon Scott, Jock Mahoney en Betta St. John

Tarzan heeft in de jungle bandiet Coy Banton bij de kraag gevat en zal hem laten berechten. De vader en de broers van Coy zijn vastbesloten het niet zover te laten komen en blazen de boot op waarmee zij naar de hoofdstad moeten. Tarzan staat nu voor een dubbele opdracht: Coy in de gaten houden én de vijf andere passagiers van de boot doorheen de jungle begeleiden. De tocht is lang en zeer gevaarlijk want vijandige inboorlingen hebben de klopjacht op het groepje geopend.

gebruiker
bericht

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 28 oktober 2003, 20:34 uur
Uitstekend vervolg op Tarzan's Greatest Adventure. Spannend van het begin tot het einde. Gordon Scott kroop voor de laatste keer in de huid van de man van de jungle. Ironisch genoeg zou Jock Mahoney, hier in de rol van de schurk, in de vervolgfilms de hoofdrol van hem overnemen. Een aardig weetje is dat Scott in deze film niet één keer de overbekende en vaak geparodieerde Tarzankreet door de jungle laat galmen...

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 24 augustus 2009, 13:04 uur
De Nederlandse titel van deze film was:'Tarzan de geweldige'.
En geweldig was deze film inderdaad!
Een van de weinige Tarzan films die van mij vijf sterren krijgt.
Ik vond de voorafgaande film met Scott in de hoofdrol, 'Tarzan's greatest adventure', nog nét iets beter.
Maar het zijn allebei toppers in de Tarzan filmgeschiedenis.
Des te vreemder dat deze juweeltjes nog steeds niet officieel op DVD verkrijgbaar zijn...
Echt een gemis.

De film heeft en uitstekende cast en filmcrew, en is grotendeels Engels werk, en dat is te zien
Geen kinderlijke benadering deze keer, maar een volwassen Tarzan film.
Scott lijkt hier, net als in de voorgaande film, op de originele Tarzan uit de boeken van Edgar Rice Burroughs.
Geen gesol met de 'leuke' chimpansee Cheetah.
Geen zeurende 'jungle-huisvrouw' 'Jane'.
Geen gebrekkig Engels sprekende Tarzan.
En geen Weissmuller 'gejodel'.
Maar stevige, en volwassen actie in een vlot verlopend verhaal.
De film werd grotendeels op locatie in Afrika opgenomen.

Jock Mahoney is heel sterk in zijn rol van bandiet Coy Banton, en speelt Scott bijna van het scherm af.
John Carradine en Lionel Jeffries zijn beiden geknipt voor hun rollen.
En ook de overige acteurs zijn uitstekend gekozen.
Al Mulock is ook weer van de partij, net als in de vorige Tarzan film.
(Wie kent zijn 'kop' niet van de begin-scène van 'Once upon a time in the west'?)

Geweldig is dan ook een heel passende benaming voor deze film.
Hopelijk gauw op DVD! Maar ik betwijfel het...

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 28 mei 2011, 12:25 uur
Eindelijk op DVD (Warner Home)
Helaas niet opgepept, en zonder extra's, maar wel een zeer acceptabele kopie.

Vandaag opnieuw bekeken, en de film blijft ook na talloze kijkbeurten (bioscoop, TV, video) voor 200% overeind.
Liefst zou ik nog een sterretje toevoegen, maar ik zit al aan het maximum ;)

Tarzan films van deze kwaliteit hadden ze van mij nog jaren mogen maken.
Helaas was het na deze en de twee volgende al afgelopen.

Maar deze koester ik ,

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 14 januari 2012, 14:01 uur
 bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezen
Film begint behoorlijk goed. Het spanningsgehalte zit er goed in. Ik ben alleen toch niet geheel weg van de hele film. Tarzan's Greatest Adventure is in mijn ogen veel beter. Gordon Scott doet de rol van Tarzan opvallend goed. Niet het soort van droom held, dus eigenlijk zie ik hem gewoon als een normale man die behoorlijk sterk en slim is. Ik weet niet of dit de eerste keer is, maar hier weet Tarzan een vrouw die aangevallen wordt door een leeuw NIET te redden. De bandieten worden ook behoorlijk goed gespeeld. Ik vind deze film mooi gemaakt maar niet het grootse spektakel wat ik ervan had verwacht daarom toch een 3,5. Maar ook dit is natuurlijk gewoon voldoende.