Op Afbetaling (1992)

geregisseerd door
Frans Weiszmet
Gijs Scholten van Aschat,
Renée Soutendijk en
Coen Flink1950, een middelgrote Nederlandse provinciestad. De jonge advocaat Hendrik Grond betrapt bij thuiskomst zijn mooie vrouw Olga met een minnaar. Tot zijn schrik is de man zijn oudere collega Piet Grewestein. Hij besluit zijn wraak in stappen uit te voeren. Wat hij echter niet weet is dat Olga die middag min of meer werd overvallen door het bezoek van Grewestein. Olga bekent het voorval aan huisvriend Kyrnie Woudema, een frivole levenskunstenaar.
3,0
[permalink] geplaatst op 30 mei 2003, 16:30 uurIemand deze film al gezien?
3,0
[permalink] geplaatst op 30 mei 2003, 18:00 uurJa. Al behoorlijk wat jaren geleden was Op Afbetaling als driedelige serie op tv. Gebaseerd op een niet zo bekende roman van Vestdijk, en een beetje over-zorgvuldig geregisseerd door Frans Weisz.
Er is blijkbaar een bioskoopversie van gesneden, maar ik kan me niet herinneren dat die ergens gedraaid is.
Het verhaal sleept je niet mee.
Mooie rollen wel van Gijs SvA en Renée S, maar ook van Coen Flinck (ingetogen is het woord) en van Annet Malherbe als een hoer m. e. h. v. goud.
[permalink] geplaatst op 30 mei 2003, 18:30 uur
Op het filmfestival in Utrecht, meen ik.
3,0
[permalink] geplaatst op 10 september 2004, 14:10 uurIk heb betere films in z'n soort gezien...
[permalink] geplaatst op 19 november 2009, 12:08 uurVanaf 24 november op dvd (Three Lines).
Als ik het goed begrijp is het de mini-serie die op dvd verschijnt.
3,0
[permalink] geplaatst op 19 november 2009, 17:43 uurAangename verrassing zo vlak voor Sinterklaas.
[permalink] geplaatst op 28 november 2009, 0:05 uurkappeuter schreef:
Als ik het goed begrijp is het de mini-serie die op dvd verschijnt.
Inderdaad de miniserie. Jammer weer van de matige transfer, lijkt wederom om een analoge uitzendband met half vergaan contrast te gaan. Ach ja ...
3,0
[permalink] geplaatst op 1 december 2009, 16:45 uurEen Frans Weisz-product ten voeten uit: prima (ietwat uitvergroot) spel, klassiek gedecoupeerd, ,melancholisch, zorgvuldig uitgelicht en sfeervol gedraaid. Hierdoor soms meeslepend, maar net zo vaak traag.
2,0
[permalink] geplaatst op 26 december 2011, 8:43 uurerg donker en knullig gemaakt , verhaal is best oke maar had meer passie en snelheid in mogen zitten.
Annet Malherbe is de uitblinker.