134.877 gebruikers | 85.649 films | 31.031 regisseurs | 3.506.907 berichten | 4.928.173 stemmen

locatie: Films » Hoffa (1992) » Info

Drama
140 minuten

geregisseerd door Danny DeVito
met Jack Nicholson, Danny DeVito en Armand Assante

Amerika, de jaren '30. tijdens de depressie is het werk van de vrachtwagenchauffeurs gevaarlijker en zwaarder dan ooit. Ze worden onderbetaald en de staat biedt hen weinig bescherming. Alle arbeiders snakken naar betere werkomstandigheden en er volgen protestmarsen. Ene James R. Hoffa ontpopt zich als hun leider. Als redenaar en gehaaide onderhandelaar, slaagt hij erin meer dan twee miljoen leden te werven voor de vakbond 'Brotherhood of Teamsters'...

gebruiker
bericht

neo
(moderator)
3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 16 november 2001, 18:06 uur
ik hou altijd wel van films die over politiek gaan en deze vond ik dan ook interessant om naar te kijken.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 30 januari 2002, 20:25 uur
had nog nooit van deze film gehoord maar hij leek me wel aardig toen ik hem had gezien vond ik hem best wel goed hij was soms een beetje saai maar het verhaal is grappig verteld door middel van flashbacks

» Laagste prijs voor deze film op DVD

Hoffa (€ 6,99)
exclusief € 1,95 verzendkosten

» alle winkels en formaten voor deze film

FisherKing
nieuw bericht [permalink] geplaatst op 1 augustus 2002, 23:15 uur
Nicholson redt de film (wat hij ook altijd perfect doet )

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 2 december 2004, 18:27 uur
Best wel een interessante film....

Caligula
nieuw bericht [permalink] geplaatst op 1 januari 2006, 21:14 uur

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 4 juli 2007, 10:23 uur
Jack Nicholson is fan-tas-tisch. Wat een acteerkanon zeg. De film was op zich wat interessant, maar af en toe ook wat langdradig. De Vito vond ik minder overtuigend trouwens. Maar die Nicholson joh... Echt, briljant. 3 sterren.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 26 juli 2007, 16:33 uur
Een goede regie wordt hier gecombineerd met een wat minder script waardoor de opbouw van de film niet helemaal gladjes verloopt.
Jack Nicholson en Danny DeVito doen het trouwens erg goed in deze film.

Cijfer: 3,5

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 26 juli 2007, 22:30 uur
Brilliante transformatie van Nicholson. Verder boeiend filmpje dat het meer moet hebben van gedegenheid dan vernieuwendheid. dikke 3,5

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 2 september 2008, 1:58 uur
Uitstekende fotografie, uitstekende verhaalvertelling. En nog net zo legendarisch als toen ik hem als kind van 13 zag.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 25 december 2008, 20:40 uur
Is dit ook soort van Maffia / misdaad verhaal ??

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 9 februari 2010, 23:04 uur
geniale film, hoop ik nog vaak opnieuw te kunnen zien

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 2 maart 2010, 11:45 uur
Prachtig geacteerd en zo overtuigend ook.
Verhaal is waargebeurd en interessant.
Alleen einde wie was dat die het deed ??

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 2 maart 2010, 21:23 uur
dat is niet gekend, het einde was dan ook het enige beetje fictie aan de hele film.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 7 juni 2010, 2:25 uur
Prachtig gemaakte film, boeiend van begin tot einde, het verhaal is dan ook wel heel interessant. De manier hoe het karakter van Hoffa is neergezet , is indrukwekkend. Ook Danny DeVito speelt erg goed. Volop genieten!

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 14 oktober 2010, 13:41 uur
Prachtige film van en met Danny DeVito en met een sublieme Jack Nicholson in de hoofdrol.
Indrukwekkend verhaal ook dat is gebaseerd op ware feiten, al is het gissen of het einde wel strookt met de werkelijkheid.
Ik had deze film al eens gezien in de jaren '90, maar nu maakt hij zelfs nog meer indruk op me, echt een aanrader deze biopic.
Naast DeVito, die hier ook een prachtige regie voert en Nicholson doen nog verscheidene grote namen mee aan deze film, een reden te meer om hem eens te bekijken.

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 6 juni 2011, 22:03 uur
Onderhoudende, maar vrij trage dramafilm. Wel met uitstekend acteerwerk van Nicholson en DeVito. Het verhaal is verder boeiend, en wordt goed opgebouwd. 3 sterren.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 4 juli 2011, 16:44 uur
Leo1954 schreef:
Ook Danny DeVito speelt erg goed. Volop genieten!

En natuurlijk een eervollge vermelding voor Armand Assante als maffiabaas