134.877 gebruikers | 85.649 films | 31.031 regisseurs | 3.506.907 berichten | 4.928.173 stemmen

Le Vieil Homme et l'Enfant (1967)

Alternatieve titels: The Two of Us, The Old Man and the Boy

Vieil Homme et l'Enfant, Le (1967)
12 stemmen | gemiddelde 3,58
mijn stem:
Frankrijk
Drama / Komedie
90 minuten

geregisseerd door Claude Berri
met Michel Simon, Alain Cohen en Charles Denner

Claude is een Joodse jongen tijdens W.O.II. Door de Nazi-bezetting, zijn zijn ouders bang voor arrestatie en zij sturen Claude naar een ouder echtpaar op het platteland. Pepe, de oude man, is een aanhanger van de collaborerende Pétain en een anti-semiet, maar hij weet niets af van Claude's religie. De man en de jongen groeien langzaam naar elkaar toe.

gebruiker
bericht

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 29 december 2008, 21:07 uur
Heerlijke film, die een heel ander beeld geeft van de Oorlogsperiode. Geen schietende soldaten, maar een menselijke film over de relatie tussen een jongetje en een oudere man.
Het acteerwerk van de jongen en de oudere man (Michel Simon) is ijzersterk en de film is geschoten is mooi zwart-wit.
Soms dreigt de film in te kakken, maar daar staan prachtige (luchtige) scenes tegenover.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 27 januari 2009, 22:08 uur
Hele mooie film met een fantastisch acterend kereltje en een heerlijke oude brompot...

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 2 juni 2009, 21:52 uur
Weinig op aan te merken op Le Vieil Homme et l'Enfant. Een mooie sfeervolle film met uitstekende acteerprestaties van eigenlijk alle vier de hoofdpersonen (de jongen, de vader, de opa en de oma). Hierbij is vooral de interactie tussen de jongen en de opa uitstekend.

Een goede mix van leuke humor en meer aangrijpende drama zonder dat het neigt naar melodrama of meligheid. Ondanks dat het tempo soms wat inzakt, is er genoeg (visueel en inhoudelijk) om je aandacht vast te houden.