AVP: Alien vs. Predator (2004)

1708 stemmen | gemiddelde 2,77

Verenigde Staten / Duitsland / Tsjechië / Verenigd Koninkrijk
Actie /
Sciencefiction101 minuten / 115 minuten (director's cut)
geregisseerd door
Paul W.S. Andersonmet
Sanaa Lathan,
Ewen Bremner en
Lance HenriksenEen team van onderzoekers, wetenschappers en archeologen, onder leiding van een schatrijke industrieel, reist naar Bouvet om enkele piramides te onderzoeken, die nog ouder zijn dan die in Egypte en Mexico. Het lijkt er op dat ze gemaakt zijn door een oervolk dat voor onze tijd over de Aarde heerste. Daar aangekomen ontdekken ze allerlei fossielen en skeletten van buitenaardse wezens, en het vermoeden bestaat dat enkele van hen nog steeds in leven zijn. Wanneer ze de piramide betreden blijkt dat er nog een gevaar op de loer ligt. Andere wezens hebben lang gewacht tot de piramide eindelijk geopend werd: de Predators...
3,0
[permalink] geplaatst op 3 juni 2011, 12:35 uur16+ serie + 16+serie = 12+ film.
4,0
[permalink] geplaatst op 18 juli 2011, 13:22 uur
bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezenEen fijn avontuur over een groepje onderzoekers die vast komen te zitten tussen bloeddorstige aliens en dodelijke predators. Wat mij betreft de beste ‘versus’film die in de afgelopen tien jaar verschenen is. De omgeving waar het hele verhaal zich in afspeelt, is een lust voor het oog. De piramide is ronduit prachtig. De hoeveelheid actie is helaas wel aan de lage kant. Ik had graag meer confrontaties gezien tussen de predators en aliens. De eerste twee predators waren al omgelegd voordat ik er erg in had. Het hele basisidee was erg goed, maar op enkele vlakken toch zwak uitgewerkt. We krijgen weinig mee van de menselijke karakters, maar omdat ze toch vrijwel allemaal snel het loodje leggen, heb ik daar niet veel moeite mee. AvP1 kijkt verder wel heel lekker weg.
3,0
[permalink] geplaatst op 21 juli 2011, 16:17 uurRequim is bijna anderhalf uur naar een donkere film kijken, waarbij je bijna niks ziet. Wat is een film, als je amper wat kan zien?!
4,0
[permalink] geplaatst op 21 juli 2011, 17:26 uurMaar dit is AvP en niet AvPR.
3,5
[permalink] geplaatst op 21 juli 2011, 17:46 uurjrvdw schreef:
16+ serie + 16+serie = 12+ film.
Dat zegt genoeg denk ik. Weinig horror, veel actie.
De Alien quadrology en Predator 1 en 2 zijn ook gewoon opzichzelf staande films, niet bepaald een serie.
AvP is ook (net als de Predator films) geen horror film, maar sci-fi/aktie.
[permalink] geplaatst op 6 augustus 2011, 13:17 uurVeel actie inderdaad en minder horror. Toch blijft AVP: Alien vs. Predators een vermakelijk actie/sci-fi film. Ik kan sowieso heel erg de "Unrated Edition" waarderen, de PG-13 was echt een grote fout door de makers. Alleen vraag ik me af of deze film zich afspeelt voor de gebeurtenissen van Alien of erna want Lance Henriksen doet erin mee.
3,5
[permalink] geplaatst op 6 augustus 2011, 14:13 uurErvoor, de rest speelt zich af in de toekomst.
2,0
[permalink] geplaatst op 18 augustus 2011, 12:49 uurActievol maar spanningsloze film die onder doet aan de 'Alien' en de 'Predator' films. Hoewel dat allebei enge films waren, wil dat met deze film maar niet lukken.
movie-edje
[permalink] geplaatst op 20 september 2011, 19:11 uurErg jammer dat ze , deze gevaarlijkste ruimte-wezens bijelkaar hebben gegooit!
Voor mij gevoel werkte het niet echt!
De film beloofde heel veel, maar viel toch tegen!
mischien komt het door deze verhaal-lijn.
Dat alles in een ondergrondse vrieskoud pyramide afspeeld!
En dat het buitenaarts-gespuis voor mij niet echt meer dreigend overkomt.
maar meer een helden-daad.............van wie is hier het sterkst!
En de mensheid wankeld er maar er omheen.
2,5
[permalink] geplaatst op 29 oktober 2011, 13:19 uurIk blijf vinden dat die predator er niet uit ziet. In heb eigenlijk ook nooit wat met de Predator reeks gehad, in tegenstelling tot die van de Alien.
Deze combinatie heeft me niet verveeld maar was natuurlijk verre van goed. Ik miste wat bekende acteurs en het verhaal in een piramide meters onder de grond was nog al wat over de top. Eigenlijk hadden ze één van de beide wezens moeten weg laten, maar dat zou gaan ten koste van de titel natuurlijk
2,5 lijkt me in ieder geval voldoende!
[permalink] geplaatst op 12 december 2011, 22:16 uurik vond die blonde onderzoekster wat hebben die daar die koffer probeerde onder de deur te zetten zodat ze niet ging dichtvallen lachen !!!
2,5
[permalink] geplaatst op 12 december 2011, 23:28 uurTurkse gast schreef:
Ja precies ja,

3,0
[permalink] geplaatst op 21 januari 2012, 20:12 uurAangezien Aliens mijn favoriete huisdieren zijn heb ik na het kijken van deze film respect gekregen aan de voeders ervan. De Predators.
1,0
[permalink] geplaatst op 28 januari 2012, 5:25 uurInhoudloze sf film die 2 bekende filmlegendes bij elkaar haald voor een zogenaamd ultiem gevecht.
In prencipe is het een merchandising stunt voor het verkoop van actiefiguren,comics en games, etc.
Er wordt in de film ingegaan op het idee dat, in het echte leven, de piramides eventueel door buitenaardse wezens zouden zijn gecrëeerd, of stukken van die theorie worden gebruikt in de film.
Er zitten wel mooie stukken in de film hoor, en hij is ook best wel spannend, dus je kunt hem gerust gaan kijken, ik vind het gewoon zelf een poepfilm.
Ik hou van de Alien reeks en ik hou van de Predator films, maar dan apart.
Dit blijft FAN-ART.
[permalink] geplaatst op 28 januari 2012, 10:14 uurjrvdw schreef:
16+ serie + 16+serie = 12+ film.
Dat zegt genoeg denk ik. Weinig horror, veel actie.
Actie/ Sci-fic Staat hierboven.
0,5
[permalink] geplaatst op 28 januari 2012, 12:57 uurPirmais schreef:jrvdw schreef:
Actie/ Sci-fic Staat hierboven.
Klopt de enige Horror aan deze film is het script en de houterige acteerpresaties van zowel de mensen, aliens en de predators.
2,0
[permalink] geplaatst op 2 februari 2012, 16:43 uurTegenvaller.
De film wordt echt nergens spannend en rond het eind wordt het redelijk belachelijk maar de actie scene redden de film nog gedeeltelijk, De piramide is wel erg leuk bedacht en ziet er ook zeer mooi uit jammer van die vervelende acteurs want het acteren was niet overtuigend.
Verder weinig gore maar dat maakt niet veel uit maar spannend wordt het ook al niet eigelijk waren de gevechten tussen de alien en predator het enige goeie aan de film en de zeer fraaie piramide maar het geheel is matig.