134.877 gebruikers | 85.649 films | 31.031 regisseurs | 3.506.906 berichten | 4.928.171 stemmen

locatie: Films » Usugesho (1985) » Info

Drama / Thriller
124 minuten

geregisseerd door Hideo Gosha
met Ken Ogata, Atsuko Asano en Mariko Fuji

Wanneer de getrouwde mijnwerker Sakane na een bedrijfsongeval waarbij twintig doden vallen een aanzienlijke hoeveelheid contant geld, dat eigenlijk bedoeld is als smartegeld voor de nabestaanden, voor zichzelf houdt, wordt hij een ander mens; het geld geeft Sakane de gelegenheid zich aan zijn obsessie voor vrouwen over te geven, met als gevolg dat hij overspel pleegt. Zijn echtgenote komt er achter, en tijdens een daaropvolgende ruzie vermoordt hij haar. Sakane belandt in de gevangenis, waar hij eerst zelfmoord probeert te plegen, maar later ontsnapt.

gebruiker
bericht

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 23 oktober 2003, 21:07 uur
Fascinerende en broeierige film met ijzersterke non-lineare narratie en fraaie rol van Ken Ogata. Gebaseerd op een waargebeurd verhaal.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 31 maart 2009, 11:14 uur
Als de voortekenen en -aankondigingen niet bedriegen verschijnt deze Gosha film ook nog dit jaar bij FilmFreak/Koinobori. Aangezien hier de Panorama hoes prijkt op de site, zal dat ook wel een 1-op-1 transfer worden zoals ook met Three Outlaw Samurai gebeurde. Zo wordt dit goede nieuws gelijk teniet gedaan met een domper(tje). Zie ook Heat Wave

» Laagste prijs voor deze film op DVD

Tracked (€ 8,99)
exclusief € 1,95 verzendkosten

Tracked (€ 9,29)
exclusief € 0,99 verzendkosten

Tracked (€ 9,50)
exclusief € 1,95 verzendkosten

» alle winkels en formaten voor deze film

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 11 april 2009, 10:14 uur
Met Usugesho laat Hideo Gosha nog eens zien wat hij kan. Sober doch mooi en sfeervol geschoten met een zeer sterke vertelstructuur en een uitstekende Ken Ogata. Door de structuur en de personage is het gelijk vanaf het begin boeiend. Met fijne 'melancholische' muziek dat, hoewel meerdere keren herhaald, nooit aan kracht inboet. Interessant, spannend en intrigerend van begin tot eind.

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 17 maart 2011, 14:12 uur
 bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezen
Teleurstellende film van Hideo Gosha, een man die me nochtans gecharmeerd heeft met zijn debuutfilm Three Outlaw Samurai. Hoe dan ook wil ik zeker nog enkele van zijn samoeraifilms zien (Sword of the Best voorop), maar met deze film levert hij wat mij betreft geen mooi visitekaartje af.
Ik meen ook te kunnen afleiden uit de karige "to the point"-informatie (in vergelijking met andere films op hetzelfde label) in het begeleidend FilmFreak/Koinobori-boekje dat deze film nu niet bepaald de meest interessante film binnen de Japanse filmgeschiedenis is.

Usugesho's verhaal is me te mager. Moordenaar slaat op de vlucht voor de politie en tussen het moment waarop de achtervolging begint en hij gevat wordt worden de ontmoetingen en belevenissen te lang gerekt zonder dat er veel plaats is voor betrokkenheid en emotie. Helaas zorgt de visuele stijl er niet voor dat dit narratieve euvel verholpen wordt, want de filmtaal is erg sober en droog. Weinig kleur, veel statische shots, weinig visuele bravoure. Alles bij elkaar opgeteld is Usugesho geen fantastische film, die vooral kracht ontbeert en bij momenten ook dreigt te slepen. Jammer.