Minoes (2001)

geregisseerd door
Vincent Balmet
Carice van Houten,
Theo Maassen en
Sarah BannierTibbe, beginnend journalist bij de Killendoornse Courant, staat op het punt om ontslagen te worden. Eigenlijk is hij te verlegen om en goede journalist te zijn, maar de hoofdredactrice geeft hem nog een kans. Terwijl Tibbe tobt waar hij een goed verhaal over kan schrijven, ontmoet hij de merkwaardige juffrouw Minoes. Zij is, naar zeggen, vroeger een kat geweest, en ze gedraagt zich inderdaad nogal katachtig: ze spint, ze geeft kopjes, ze slaapt bij voorkeur opgerold in een doos en kan met katten communiceren. Tibbe heeft eerst zo zijn twijfels over juffrouw Minoes, maar als zij hem, dankzij haar kattencontacten, aan het exclusieve nieuws helpt waarmee hij zijn baan kan behouden, besluit Tibbe haar als assistente aan te nemen.
5,0
[permalink] geplaatst op 26 juni 2011, 9:11 uurEen van de beste films
3,5
[permalink] geplaatst op 7 juli 2011, 0:12 uurLeuke goedgemaakte film....
3,5
[permalink] geplaatst op 20 augustus 2011, 19:13 uurErg leuke film. Eén van de weinige Nederlandse films waarvan ik dat kan zeggen.
De film is leuk in elkaar gezet met een goede verhaallijn. De katten zijn enig gedaan en de stemmen zijn er uitermate goed voor gekozen.
Ook de menselijke personages zijn goed gedaan. Meneer Ellemeet is een originele schurk die je niet veel tegenkomt in andere boeken/films. Minoes zelf is natuurlijk leuk gedaan en ook Tibbe wekt een bepaalde sympathie op.
Welk personage ik ook erg komisch vind is mevrouw Van Dam die me met haar ergernissen erg heeft weten te vermaken.
Wat mij trouwens nog verbaasde is dat ik me in de meeste films erg weet te ergeren aan karakters als Bibi. Hier is dat echter niet et geval en is dit ook een leuke toevoeging aan het verhaal.
Complimenten aan Vincent Bal en al zeker aan Annie M.G. Schmidt.
[permalink] geplaatst op 5 december 2011, 9:57 uur
4,0
[permalink] geplaatst op 5 december 2011, 22:50 uurVreemd dat op de Amerikaanse poster het Nederlandse alle leeftijden logo van de kijkwijzer staat tussen de productielogo's. Ik denk dat de Amerikanen dachten dat AL een productiemaatschappij is.
Goede keuze wel, uitstekende film dit.
4,0
[permalink] geplaatst op 6 december 2011, 0:40 uurBenieuwd wat ze er daar van vinden.
Voor mij blijft het een erg leuke film, ook na meerdere kijkbeurten.
[permalink] geplaatst op 7 december 2011, 9:24 uur
[permalink] geplaatst op 26 december 2011, 9:45 uurrare stem
4,0
[permalink] geplaatst op 27 december 2011, 19:59 uurVanmorgen toevallig weer een keer ingevallen toen de film op tv was. Blijft heerlijk om te zien! Hoe gaat het trouwens met Sarah Bannier?
[permalink] geplaatst op 28 december 2011, 11:51 uurVreemd dat dit nu pas uitkomt in de VS, na tien jaar. Roger Ebert is niet bijzonder gecharmeerd in ieder geval:
Miss Minoes review.
4,0
[permalink] geplaatst op 28 december 2011, 15:06 uurMeneer Ebert heeft niet goed opgelet: de vraag rond de kleding van Minoes wordt al heel erg snel in de film beantwoord.