134.877 gebruikers | 85.649 films | 31.031 regisseurs | 3.506.906 berichten | 4.928.171 stemmen

locatie: Films » Minoes (2001) » Info

Familie / Fantasy
90 minuten

geregisseerd door Vincent Bal
met Carice van Houten, Theo Maassen en Sarah Bannier

Tibbe, beginnend journalist bij de Killendoornse Courant, staat op het punt om ontslagen te worden. Eigenlijk is hij te verlegen om en goede journalist te zijn, maar de hoofdredactrice geeft hem nog een kans. Terwijl Tibbe tobt waar hij een goed verhaal over kan schrijven, ontmoet hij de merkwaardige juffrouw Minoes. Zij is, naar zeggen, vroeger een kat geweest, en ze gedraagt zich inderdaad nogal katachtig: ze spint, ze geeft kopjes, ze slaapt bij voorkeur opgerold in een doos en kan met katten communiceren. Tibbe heeft eerst zo zijn twijfels over juffrouw Minoes, maar als zij hem, dankzij haar kattencontacten, aan het exclusieve nieuws helpt waarmee hij zijn baan kan behouden, besluit Tibbe haar als assistente aan te nemen.

gebruiker

Minoes (€ 7,29)
exclusief € 0,99 verzendkosten

Minoes (€ 7,99)
exclusief € 1,95 verzendkosten

» alle winkels en formaten voor deze film

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 20 augustus 2011, 19:13 uur
Erg leuke film. Eén van de weinige Nederlandse films waarvan ik dat kan zeggen.

De film is leuk in elkaar gezet met een goede verhaallijn. De katten zijn enig gedaan en de stemmen zijn er uitermate goed voor gekozen.

Ook de menselijke personages zijn goed gedaan. Meneer Ellemeet is een originele schurk die je niet veel tegenkomt in andere boeken/films. Minoes zelf is natuurlijk leuk gedaan en ook Tibbe wekt een bepaalde sympathie op.

Welk personage ik ook erg komisch vind is mevrouw Van Dam die me met haar ergernissen erg heeft weten te vermaken.

Wat mij trouwens nog verbaasde is dat ik me in de meeste films erg weet te ergeren aan karakters als Bibi. Hier is dat echter niet et geval en is dit ook een leuke toevoeging aan het verhaal.

Complimenten aan Vincent Bal en al zeker aan Annie M.G. Schmidt.

kappeuter
3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 5 december 2011, 9:57 uur
Vanaf vrijdag 23 december is Minoes, met in de hoofdrol Carice van Houten, te zien in een aantal Amerikaanse bioscopen, meldt Movies.com.

Engels nagesynchroniseerde clips:
YouTube - Miss Minoes Clip - "A Cat Inside"
YouTube - Miss Minoes Clip - "Up a Tree"

Amerikaanse poster van 'Miss Minoes'

Bron: ‘Minoes’ naar Amerikaanse bioscopen - nlfilmdoek.nl

starbright boy
avatar van starbright boy
4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 5 december 2011, 22:50 uur
Vreemd dat op de Amerikaanse poster het Nederlandse alle leeftijden logo van de kijkwijzer staat tussen de productielogo's. Ik denk dat de Amerikanen dachten dat AL een productiemaatschappij is.

Goede keuze wel, uitstekende film dit.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 6 december 2011, 0:40 uur
Benieuwd wat ze er daar van vinden.
Voor mij blijft het een erg leuke film, ook na meerdere kijkbeurten.

kappeuter
3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 7 december 2011, 9:24 uur

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 26 december 2011, 9:45 uur
rare stem

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 27 december 2011, 19:59 uur
Vanmorgen toevallig weer een keer ingevallen toen de film op tv was. Blijft heerlijk om te zien! Hoe gaat het trouwens met Sarah Bannier?

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 28 december 2011, 11:51 uur
Vreemd dat dit nu pas uitkomt in de VS, na tien jaar. Roger Ebert is niet bijzonder gecharmeerd in ieder geval: Miss Minoes review.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 28 december 2011, 15:06 uur
Meneer Ebert heeft niet goed opgelet: de vraag rond de kleding van Minoes wordt al heel erg snel in de film beantwoord.