Yossi & Jagger (2002)

geregisseerd door
Eytan Foxmet
Yehuda Levi,
Ohad Knoller en
Assi CohenGebaseerd op een waargebeurd verhaal. Yossi & Jagger portretteert de liefdesaffaire van twee Israeliërse officiers op een legerbasis op de Israelisch-Libanese grens. Zij zijn commandanten, ze hebben elkaar lief en ze proberen een plek voor zichzelf te vinden in het leger, waar ze eigenlijk geen goed gevoel bij hebben.
[permalink] geplaatst op 14 oktober 2003, 18:13 uurTe zien in bioscoop Lantaarn-Venstern te Rotterdam op 16 en 21 oktober 2003 met NED. ondertiteling in het kader van Cinema Méditerranée 2003.
Zie website:
4,0
[permalink] geplaatst op 28 mei 2004, 16:36 uurIntegere film
helaas net iets te kort en het einde komt iets te abrupt
2,5
[permalink] geplaatst op 23 mei 2005, 18:19 uurVond het nou niet zo geweldig, gebeurt weinig in en niet heel realistisch
2,0
[permalink] geplaatst op 29 mei 2005, 17:41 uurSlappe film zonder verhaal.
3,5
[permalink] geplaatst op 11 maart 2006, 13:38 uurWel erg kort, maar toch wel meeslepend verhaal.
3,0
[permalink] geplaatst op 18 november 2006, 13:10 uurIk miste wat uitdieping - voor de rest was het wel in orde.
2,5
[permalink] geplaatst op 29 november 2008, 3:07 uurHet verhaal wist me nergens echt te pakken. Als Fox bedoelde zich puur aan waargebeurde feiten te houden had hij misschien beter een documentaire kunnen maken. Het op zich spannende gegeven van een geheime liefde in het leger krijgt geen enkele diepgang. Alleen het slot, Yossi tussen kameraden en familie eenzaam met zijn verborgen gevoel, maakt een beetje goed.
[permalink] geplaatst op 6 december 2010, 20:18 uur
bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezenVond het zeer spijtig dat er maar 1 romantisch scène tussen zat, ook de dood scène vond ik maar middelmatig en helemaal niet pakkend. Toch leuk concept en aantal plezierigere scènes.
4,5
[permalink] geplaatst op 1 september 2011, 15:34 uurGebaseerd op een waargebeurd verhaal, deze aangrijpende, tedere, ontroerende, hartverscheurende, boeiende, verrassende, spannende oorlogsromance. De druk en ontberingen van het militaire leven worden feilloos in beeld gebracht. De regisseur heeft een duidelijke anti-oorlosopvatting en werkt naar een climax. De cast levert overtuigend acteerwerk.