134.878 gebruikers | 85.649 films | 31.031 regisseurs | 3.506.925 berichten | 4.928.094 stemmen

locatie: Films » Haute Tension (2003) » Info

Horror / Mystery
91 minuten

geregisseerd door Alexandre Aja
met Cécile De France, Maïwenn Le Besco en Philippe Nahon

De knappe Marie wordt wakker in een ziekenhuisbed, maar ze heeft geen idee hoe ze daar terecht is gekomen. Als ze probeert op te staan, blijkt haar rug helemaal vol met pijnlijke krassen te zitten en heeft ze een diepe snee in haar schouder die de dokters hebben dichtgenaaid. Langzamerhand begint Marie zich weer de details van haar ongeluk te herinneren en het lijkt haast wel alsof ze door de hel is gegaan...

gebruiker
bericht

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 20 oktober 2011, 14:06 uur
Na veel postieve reacties heb ik de film ook bekeken. Het viel me allemaal een beetje tegen. Het is zeker geen slechte film maar het kon mij niet raken. De twist was niet eens nodig. 3*

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 30 oktober 2011, 0:12 uur
 bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezen
Weer een sterke Franse horrorfilm met toch wel een verrassende ontknoping die uiteindelijk ook een antwoord geven op een paar rare beslissingen van de hoofdrolspeelster.
Er wordt wel in het begin van de film aangegeven dat er iets mis is met de hoofdrolspeelster Dus het idee zit wel goed. Alleen het afgehakte hoofd in het begin hadden ze beter wel gelaten. Dit is wel heel onduidelijk. :?
De spanning blijft heel lang voelbaar in deze film door de muziek, de stiltes, de moorden, de setting en de moordenaar. Ook een dikke pluim voor de hoofdrolspeelster die een erg gedreven rol neerzet. *:)* 8,5/10

mauwiewauwie
nieuw bericht [permalink] geplaatst op 4 november 2011, 15:35 uur
Weer een lekkere MPS, en jacobaco bedankt voor je tip ! werd wel weer eens tijd na Raising Cain
& The Dark Half weer zo'n lekkere mindfucker te zien! Alleen jammer van de achtervolging,dat Marie dan gewond raakt en je niet zo goed kan zien hoe ze aan die hoofdwond komt !
Voor de rest een dikke 4**** 8)

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 20 november 2011, 13:40 uur
Ik had hoge verwachtingen van deze film, maar ik vond het toch tegenvallen. Een standaard horrorfilm, met een verassend, maar ook onlogisch einde. Al met al wel vermakelijk, maar zeker niet meer dan 3 sterren waard wat mij betreft.

Verder vind ik de beschrijving van de film zeer misleidend, ik heb halverwege de film gecheckt of ik wel de goede aan het kijken was...

-Bijgesteld naar 3 sterren: 2.5 doet de film te kort.

4,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 17 december 2011, 11:29 uur
De eerste twintig minuten zijn niet zo bijzonder, maar eenmaal dat de psychopaat aanbelt wordt het heel spannend. De twist op het einde had 'k totaal niet zien aankomen, maar was wel erg geslaagd (zo komen enkele vreemde dingen die 'k tijdens de film had opgemerkt toch op z'n plooi).
Ook zeker opmerkelijk is de soundtrack (zeker voor een horrorfilm). Meestal zijn soundtracks in horrorfilms niet echt m'n ding, maar dit keer wel. Het begon al met dat leuke Franse liedje Sara 'Perche' Ti Amo van Ricchi e Poveri en dan natuurlijk het mooie lied "New Born" van Muse.
Denk dat dit en Ils (Them) zeker must-see's zijn in de Franse horror/thriller.
Een aanrader

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 29 december 2011, 22:53 uur
Is deze film te verkrijgen met Nederlandse ondertiteling? Op FACTS lag de Franse versie maar die heb ik dan maar niet meegenomen.

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 1 januari 2012, 21:01 uur
Beschrijving klopt niet?

neysen1985
4,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 3 januari 2012, 0:06 uur
non de kaat!!!!!!!!! als we het over extreem geweld gaan hebben...................
Er zijn aardig wat horrorfilmpjes die flink wat gore bevatten, maar bij deze film gaat het gewoon door en er is bijna geen limit zal ik zeggen.
gelukkig maar, want dat maakte deze film gewoon een echte topper.
En natuurlijk wordt er ook prima geacteerd en is het verhaal erg sterk.
En geregisseerd door alexandre aja die hiermee gewoon een prachtig bloederig debuut maakt in z'n carrière.
Nee, deze haute tension is bloederig, extreem, gewelddadig, onvoorspelbaar en heftig!

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 14 januari 2012, 16:06 uur
 bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezen
Voor mij waren de eerste 20 minuten rustige introductie, 50 minuten gewone, bloederige, harde en lichtelijk spannende slasher en 20 minuten achtbaanritje-stijl. Het plot twist op het einde helemaal de rondte in en ik vloog keihard mee. Dit zorgde ervoor dat deze film bovengemiddeld werd, maar hij liet me ook met veel vrgaen achter. Vooral scenes die ik niet kon plaatsen waren talrijk. Gepijpt worden door een afgehakt hoofd? Hoe komt Marie uberhaupt aan die truck? Hoe kwam ze buiten om daarna aan de deur te bellen? Hoe kon ze de achtervolging in zetten op de truck? Was die gele auto haar verbeelding? Net als de hangende zaklamp en het gevecht? Zoals ik al zei, veel vragen. Maar gelukkig lijdt de film er niet veel onder, hoger dan dit had ik sowieso niet gegaan.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 19 januari 2012, 10:56 uur
4.5 ster was achteraf toch iets teveel.
Maar nog steeds een geweldig gore, eng, spannend horrorwerkje Van Aja.
En 4 sterren lijkt me toch ook meer dan zat onnie!

2,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 19 januari 2012, 11:35 uur
 bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezen
Ben ik dan de enige die de Gore effecten zwaar slecht vond en zelfs amateuristisch? Kom op zeg, die scène met dat hoofd van de vader, dat zag er toch niet uit???
Mogelijk heb ik dan ook een zwaar gecensureerde versie gezien, want zoveel Gore zat er ook weer niet in...

2,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 19 januari 2012, 11:36 uur
erik1677 schreef:
En 4 sterren lijkt me toch ook meer dan zat onnie!
Lijkt me véél te veel! ;)

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 29 januari 2012, 18:05 uur
Sterke Franse Horror.Alleen vond ik het plot zo standaard.En hoefde echt niet voor mij!Had 4.5 gegeven moest dat er niet ingezeten hebben.Er zijn al zovele fims geweest waar dit op het einde zo is.Dus voor mij niet meer verrassend.Maar dus toch nog altijd een lekker bloederig goor horrortje!

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 29 januari 2012, 20:04 uur
 bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezen
Ik vond deze film best aardig om te zien, al zag ik het plot wel een beetje aankomen.
Toch kloppen er ook dingen niet aan.Het busje verschijnt namelijk ineens Ook heeft die man orale seks met een vrouw, op een manier waarop het nooit dat meisje kan zijn geweest. En ze tegelijk in het busje als in de gele auto? Het lijkt net of er over sommige dingetjes niet helemaal nagedacht is. Maar verder is het wel een vermakelijk geheel

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 24 februari 2012, 18:44 uur
Ik vind die vragen waar je als kijker mee achtergelaten wordt juist een pluspunt van de film.

2,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 24 februari 2012, 19:59 uur
Tja zo kun je iedere script-blunder wel recht lullen! Er zitten gewoon een aantal fouten in get. Script hoe je het ook wendt of keert.

Samhain
4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 26 februari 2012, 22:01 uur
 bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezen
Het brute en bloederige horror/mainstream filmdebuut van Alexandre Aja. De man staat zekers bekend met de brutaliteit en gore die wordt getoond in zijn horrorfilms, maar in deze film werden mensen gewoon letterlijk uit elkaar getrokken door voorwerpen die de mens eigenlijk niet moet doen kwetsen (neem een voorbeeld aan de memorabele scène met dat die man wordt onthoofd door die kast terwijl vast zit door zijn trap) Pfffff, dat was wel even brute shit. De film was af en toe daadwerkelijk eng, met name de scènes met de moordenaar. Pffff, wat een creepy uitstraling. Het enige nadeel is dat einde. Ik weet dat het een beetje onverwachts moet aankomen en op zich was het redelijk effectief, maar het was erg onnodig. Maar de film is met name erg sterk door de brutaliteit en de intense momenten die plaatsvinden. Erg gruwelijk maar toppie horrorfilmpje waar de Fransen trots op mogen zijn!

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 14 maart 2012, 9:42 uur
Dat stuk aan het begin van de film waarin ze met de auto op de snelweg worden gefilmd leek trouwens recht uit een reclame te komen. _O^ Dat was geen verborgen reclame in een film meer te noemen.

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 19 maart 2012, 18:53 uur
Niemand anders het opgevallen of zie ik dingen die er niet zijn?

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 30 april 2012, 18:39 uur
Mrs.Congeniality schreef:
Inderdaad, dat vroeg ik met later toch ook af eigenlijk.

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 13 mei 2012, 22:51 uur
Leuke horrorfilm met spannende muziekmomenten, creepy sfeertje en lekker goor.