15 Minutes (2001)

geregisseerd door
John Herzfeldmet
Robert de Niro,
Edward Burns en
Kelsey GrammerTwee Tsjechische gangsters plegen in New York enkele gruwelijke moorden die ze opnemen met een videocamera. Omdat ze bij hun eerste slachtoffers brand hebben gesticht, worden de misdaden onderzocht door de gerespecteerde brandweerinspecteur Jordy Warsaw. Wanneer blijkt dat de brandslachtoffers werden vermoord, springt ook de mediabeluste rechercheur Eddie Flemming op de kar. Samen met Warsaw gaat Flemming achter de psychopaten aan. De twee Tsjechen hebben intussen begrepen dat ze beroemd zullen worden indien ze hun moordvideo's aan de pers bezorgen.
83Utreg!
[permalink] geplaatst op 17 mei 2010, 4:15 uurErg goede film dit. Ik hoopte dat de gemiddelde user hier deze mening nu eens zou delen, maar niets is minder waar. Toch weer teleurstellend ondergewaardeerd dit juweeltje.
Ik geef toe, het einde is licht over the top, maar op een bizarre manier is dit wél een afspiegeling van de waarheid. Je ziet die medilui er gewoon voor aan om zulke dingen te doen, omdat ze daadwerkelijk alle vormen van ethiek verloren zijn.
Ook zat er een erg sterke en onverwachte wending in, dan weet iedereen waar het over gaat. De Niro is zoals gewoonlijk erg goed, en ook de rest van de cast, met name die tjech erg goed akteren.
Ik vond het vreemd dat ik nooit eerder van deze film gehoord heb, want het is een orginele, spannende film, met mooie vrouwen ook nog. Deze moet je gewoon zien, ik kan me niet voorstellen dat je deze slecht vind.
2,5
[permalink] geplaatst op 4 augustus 2010, 2:07 uur
bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezenZo geweldig is het allemaal niet. Het is op momenten nogal erg ongeloofwaardig en bepaalde zaken worden ook nog eens slecht of niet uitgewerkt.
Het acteerniveau is ook niet erg hoog. Ik kan dan wel gaan roepen dat Robert De Niro hier geweldig is, maar is dat ook zo? Neen, helemaal niet, van De Niro heb ik al veel beter acteerwerk gezien.
Dan zijn er ook nog eens een aantal vervelende en eigenlijk ook wel overbodige personages die gespeeld worden door nogal zwakke acteurs en actrices. Vooral de medialui en een aantal agenten zijn erg irritant met hun hysterische geschreeuw. Dat zorgt natuurlijk niet voor een leuke kijkervaring.
Het beste wat de film te bieden heeft is eigenlijk de dood van De Niro. Toch wel verrassend om zo een belangrijk personage te laten sterven.
Voor de rest is 15 Minutes nogal een redelijk teleurstellende film.
3,5
[permalink] geplaatst op 5 november 2010, 14:07 uur
bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezenGisteren nog eens bekeken, ik vind het een leuke actiethriller met zo nu en dan wat humor erin. Flinke knipoog naar wat de massa voortaan graag wil zien op tv, real-life shit en moet steeds fouter en bloederiger. Dat de Niro doodgaat verwacht je dus niet, dat was wel verassend. Het einde is dan weer erg slecht helaas maar al met al een goei filmpke.
3.5**
1,0
[permalink] geplaatst op 10 november 2010, 13:21 uurDit laat helaas goed het niveau van de Niro zien in de jaren 2000..
1,0
[permalink] geplaatst op 14 februari 2011, 11:50 uursaaie film. heb hem nu voor de tweede maal proberen te bekijken, maar weeral na een half uur stopgezet. dat camera-gedoe is er teveel aan. heb nog maar zelden een film 1 ster gegeven, maar deze verdient het !
3,5
[permalink] geplaatst op 14 februari 2011, 14:33 uurZeer goede film met spannend verloop. Wel een gemiste kans voor Robert de Niro om een belangrijker rol te spelen. 3,5*.
Larry Hagman
[permalink] geplaatst op 13 september 2011, 22:45 uurGoede film,alleen snapte ik niet waarom,personage (de nero), een huwelijksaanzoek wou doen

. Verder leuk detail, Clarlize Theron, betrapte ik op 1 zin nederlands (zuid-afrikaans).Verder goede wendingen in de film, die het geheel spannend, en niet geheel voorspellend maakten

3,0
[permalink] geplaatst op 13 september 2011, 23:13 uurIn mijn herinnering was dit een redelijke film met aardig verhaaltje. DeNiro is redelijk, Burns zoals altijd saaie drol. Maar de show wordt gestolen door Kelsey Grammer als aandachtsgeile talkshowhost en de 2 Russen, met name Taktarov (Oleg).
1,5
[permalink] geplaatst op 22 oktober 2011, 22:29 uurWat een slappe hap zeg. Verschrikkelijk slecht en ongeloofwaardig verhaal. En de acteerprestaties zijn ook maar op de automatische piloot. Snel vergeten deze film, bah
2,0
[permalink] geplaatst op 25 oktober 2011, 22:04 uurNumber23 schreef:
Taktarov speelt inderdaad super goed. Enig lichtpuntje in de film.
confucius repeat
0,5
[permalink] geplaatst op 27 oktober 2011, 10:31 uurVan de 120 minuten waren er welgeteld 15 die de het bekijken waard waren. Al de rest was afval. Eén woord: Immoreel! Maar zo zijn er wel meer. Ik kom wel meer films tegen die mij niet bevallen maar deze mag toch wel geclasseerd worden bij de afdeling 'pulp.'
DeNiro was verschrikkelijk. Plagieerde zich om de 20 seconden en dan nog op een stuntelige manier, onprofessioneel. Nee, deze prent krijgt van mij geen tweede zit. Een afrader.
2,5
[permalink] geplaatst op 2 januari 2012, 21:21 uurEen niet echt overtuigende film, die verder wel aardig wegkijkt.
Het verhaal is op papier nogal ongeloofwaardig, maar komt in beeld zowaar nog redelijk geloofwaardig over. De actiescènes in de film zijn niet slecht en mede daardoor kijkt het best aardig weg. Qua acteerwerk is de film ondermaats. De Niro is nog net voldoende, maar wat Burns hier laat zien is gewoon lachwekkend slecht.
Ook de muzikale score is niet geweldig. Gelukkig is het tempo echter hoog en de film, ondanks de soms wat ongeloofwaardige momenten, best vermakelijk. Toch biedt de film is zijn geheel net te weinig om een voldoende uit te kunnen delen.