134.877 gebruikers | 85.649 films | 31.031 regisseurs | 3.506.907 berichten | 4.928.072 stemmen

The Princess Bride (1987)

Princess Bride, The (1987)
464 stemmen | gemiddelde 3,33
mijn stem:
Fantasy / Komedie
98 minuten

geregisseerd door Rob Reiner
met Robin Wright, Cary Elwes en Peter Falk

Het verhaal speelt zich af in het fictieve land Florin. Prinses Buttercup wordt verliefd op de stalknecht Wesley. Het jonge stel zweert elkaar eeuwige trouw. Maar dan wordt Wesley tijdens een zeereis vermoord door een bende piraten. Buttercup gelooft stellig dat zij nooit meer van iemand anders zal houden. Vijf jaar later wordt zij ontvoerd door een stel boeven in opdracht van de duistere prins Humperdinck, die haar tot zijn bruid wil maken. Maar vanuit het niets, verschijnt er een mysterieuze man in zwart en met zijn meesterlijke vechttechniek probeert hij haar te redden.

gebruiker
bericht

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 30 juni 2009, 20:16 uur
confucius schreef:
Als ik thuis kom van mijn werk
zit er een princes op mij te wachten. Vier (4) Gouden Sterren.

Het duurt dan wel erg lang totdat jij thuis aankomt. Dat is al een half jaar geleden.

2,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 9 juli 2009, 15:45 uur
deTuinman schreef:
Ik krijg soms het gevoel dat mensen hier niet eventjes relativeren dat de film 23 jaar oud is.
12 Angry Men, The Rear Window, Casablanca en ga zo maar door. Allemaal juweeltjes die anno 2009 nog stééds makkelijk 4* plus halen ondanks dat ze zwart/wit zijn. Maar met een man in een rattenpak stoppen kwam je tóen al niet weg, laat staan nu! Als je een grappige fantasy film/satire /parodie wil zien, ga dan naar The Holy Grail kijken ;-)

In mijn ogen is dit een cliché verhaaltje gemaakt door een melige crew die zichzelf te leuk vond en nog nét wat geld over had voor een el cheapo syntesizer...

» Laagste prijs voor deze film op DVD

Princess Bride (€ 5,89)
exclusief € 1,75 verzendkosten

Princess Bride (€ 5,99)
exclusief € 1,95 verzendkosten

Princess Bride (€ 6,99)
exclusief € 1,95 verzendkosten

» alle winkels en formaten voor deze film

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 10 augustus 2009, 23:20 uur
 bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezen
Hello. My name is Inigo Montoya. You killed my father. Prepare to die. :)

Erg leuk filmpje, alleen is de score op IMDb wel erg hoog wat mij betreft. De film kent een heerlijk sfeertje, veel grappige momenten, leuke personages en een leuk, vermakelijk avontuurlijk verhaal met de nodige romantiek. Robin Wright Penn is (nog) erg mooi trouwens in deze film.

Tegenwoordig zullen ''dit soort'' films met een lading CGI gemaakt worden, maar ook deze film bewijst dat dat helemaal zo belangrijk nog niet eens is. Oké, CGI kan prachtig zijn, maar hoe we alles in deze film voorgeschoteld krijgen geeft toch ook weer de nodige charme mee. Het zijn denk ik vooral de drie boeven - die later omschakelen naar twee good-guys als hun baas de pijp uit gaat - die de film een erg komische lading geven. Die grote, dikke is erg grappig, acteert érg slecht, maar het werkt. :) Montoya is geweldig en ook Vizzini met z'n inconceivable's. :D

Ja, erg vermakelijk, maar toch ook weer niet zo bijzonder. Een simpel verhaaltje met soms ook de nodige flauwe grappen. Maakt niet veel uit, opzich leuk voor jong en oud. Voor nu van mijn kant dikke drie sterren, wie weet waardeer ik de film ''later'' wel meer.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 10 augustus 2009, 23:27 uur
Ik vond deze film helemaal briljant :D. Geweldige grappen, goed geacteerd en de film zag er wel mooi uit. Alleen niet zó bijzonder om 8.2 op imdb te staan. Toch 4 sterren voor deze leuke film.

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 11 augustus 2009, 11:51 uur
Zo slecht, zo flauw, dat het toch grappig wordt. Het komt allemaal een beetje parodie-achtig over. Het valt in ieder geval niet serieus te nemen en had wel wat weg van The Holy Grail. Soms had ik het idee dat ik naar een kinderfilm aan het kijken was. In het eerste uur was er weinig om te lachen en was het eerder zuchten . Daarna gaf ik mezelf toch maar over en kon ik om een aantal dingen toch wel aardig lachen. Dat het er allemaal niet uit ziet en er slecht wordt geacteerd is hier geen punt en eerder de bedoeling. De neppe rat bijvoorbeeld, zo erg dat ik daar ook wel om kon lachen. Zoals ik al zei, je moet het niet te serieus nemen. Dat deed ik ook niet, maar het toch was het niet bijzonder genoeg.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 11 augustus 2009, 13:07 uur
leuke film met leuke acteurs

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 12 augustus 2009, 19:26 uur
Laatst op tv gezien, niet echt een goeie film, maar het heeft wel zijn grappige stukjes. 2.5*

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 18 augustus 2009, 22:06 uur
hij begint suf maar daarna wordt ie simpelweg simpel komisch. Zoveel geinige woordspelingen en onnozeliteit, Echt prima en verrassend.

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 18 augustus 2009, 22:14 uur
Op zich een leuke fantasyfilm uit de oude doos. de film is vrij vermakelijk, en de karakters zijn leuk uitgewerkt. de decors zijn daarlangs wel wat goedkoop, maar dit is niet hinderlijk te noemen. verder is dit gewoon een fantasievolle film, waar toch wel van te genieten valt. 2,5 sterren.

film_kaza
nieuw bericht [permalink] geplaatst op 20 september 2009, 21:31 uur
Aardige film.
Ik had er meer van verwacht na een paar goeie reacties.
De decors en kostuums zagen er erg amateuristisch uit. Soms mooi, grotendeels amateuristisch.
Dat maakte niet veel uit. Princess Bride kent veel leuke figuren, mooie muziek, mooi romantisch verhaaltje en het is ontzettend grappig.

In sprookjesverhalen word liefde altijd heel mooi uitgedrukt. Niet realistisch, but who cares? Princess Bride is geen uitzondering.

(moderator)
avatar van Spetie
3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 22 december 2009, 10:38 uur
Erg leuke film dit, dat qua verhaal niet zoveel voorstelt, maar die wel een geweldige sfeer heeft en juist daardoor kijkt de film heerlijk weg. Ook de personages zijn erg leuk met Inigo Montoya en de grote reus als uitblinkers. Het acteerwerk is vaak lekker overdreven net als de avonturen die beleeft worden, maar je kunt duidelijk zien dat deze film met veel liefde gemaakt is. Andre the Giant kan bijvoorbeeld totaal niet acteren, maar toch is hij enorm grappig en komt hij ondanks zijn lompe uitstraling sympathiek over en zo is het met wel meer personages. Daarnaast ademt de film avontuur uit mede door de leuke setting. De film deed me af en toe een beetje aan Willow denken, ook al zo’n leuke avonturenfilm met grappige wezens. Ja als je kritisch kijkt zijn is er heel wat aan The Princess Bride aan te merken, maar de film liet mij wel met een enorm goed gevoel achter en was gewoon erg leuk om naar te kijken. Een van de weinige films die echt leuk is voor elke leeftijd.

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 26 april 2010, 15:54 uur
Leuk voor een keertje, niet erg bijzonder. Gewoon leuk. 3*

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 27 augustus 2010, 19:48 uur
Leuk filmpje, schattig eigenlijk.

4,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 7 oktober 2010, 3:43 uur
Leuk, mooie mix van avontuur en komedie. De "Wine Battle" was écht geniaal, de sfeer is raar maar op een leuke manier. Film neemt zichzelf niet serieus, de "flash-forwards" naar 't heden werken niet zo goed, voor de rest lekker apart filmpje dat in z'n eigen wereldje leeft. André the Giant is ook erg leuk, acteert beter dan verwacht. De synthesizer-muziek/SFX was ook prima, als je de humor ervan inziet. De R.O.U.S's waren ook top, toen zag ik pas dat de held een héél fout klein staartje achter z'n bos haar had, dit soort details zijn echt om van te smullen, net als die bisschop (?) met spraakgebrek die een huwelijksceremonie voltrekt _O^

'ello my name is Inigo Montoya, you killed my father, prepare to die was ook echt een meesterlijke scene _O^

Een 4 ach gewoon een 4,5 voor deze fijne, originele film.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 4 januari 2011, 20:31 uur
Laat je niet misleiden door de titel, het is geen lief prinsessen filmpje a la the Princes Diaries. Verwacht vooral een flauwe spoof op het fantasy genre. Dat betekent dus heel veel ongein, rare zinnen, domme personages, flauwe gebeurtenissen, domme zwaardgevechten en een plot wat eigenlijk voor geen meter interesseert(en zo hoort).

Hoort allemaal bij een film als dit. Niet elke grap is natuurlijk geslaagd en Andre the Giant is echt onverstaanbaar met zijn gemompel :P Ik heb me verder prima vermaakt. Dit had ik echt nooit achter Rob Reiner gezocht, zo'n komedie!

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 6 februari 2011, 16:07 uur
Geweldige comedy, heb continue met een grote smile de film bekeken. Voor een film uit 1987 is dit nog steeds een toppertje! Dat er duidelijk een vent in een rattenpak zit, levert alleen meer meer lol. Deze film neemt zichzelf niet serieus en dat moeten wij ook vooral niet doen.

Acteurs herkennen is ook leuk!

2,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 8 februari 2011, 0:03 uur
Bwah.

Die enorm hoge score op IMDb begrijp ik niet. Film is aardig verouderd en hoewel af en toe wel aardig zelfbewust grappig (misschien revolutionair zo eind jaren 80?) wordt het nooit echt hilarisch leuk.

Film oogt wel erg gedateerd. Nogal foute landschapjes en soms ook gewoon slordig. Wat de denken van het opspringende stof tijdens het eerste zwaardgevecht. Ze hadden zich evengoed het werk van het zand strooien kunnen besparen en gewoon de matten gelegd.

Af en toe wel droogkomisch, acteurs zijn niet meteen ideaal maar er zitten toch een paar lollige dialoogjes in. Daar moet de film het dan van hebben, verder komt het mij vooral over als een wat kale La Cité Des Enfants Perdus.

Kan me wel inbeelden dat dit leuk is als kinderfilm, maar in m'n kindertijd nooit van gehoord. Heeft de tijd ook niet al te best doorstaan wat mij betreft.

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 30 maart 2011, 21:59 uur
Zelfs mn dochter van 13 vond het te kinds. Kon er een paar keer om glimlachen, maar je kan dit toch niet serieus nemen.Imdb slaat de plank totaal mis. Nee, niet mijn ding.

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 27 april 2011, 13:54 uur
HarmJanStegenga schreef:
[i]Erg leuk filmpje, alleen is de score op IMDb wel erg hoog wat mij betreft. De film kent een heerlijk sfeertje, veel grappige momenten, leuke personages en een leuk, vermakelijk avontuurlijk verhaal met de nodige romantiek.

Daar heb ik weinig aan toe te voegen.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 31 augustus 2011, 20:07 uur
Flauw maar erg geestig. Je moet het natuurlijk allemaal een beetje met een knipoog nemen. Ik kreeg een beetje een Mel Brooks gevoel erbij. Vooral door de aanwezigheid van Cary Elwes, die ik tot dusver enkel uit Robin Hood: Men in Thights ken. Het is wel opmerkelijk hoe hoog hij op IMDB gewaardeerd word (8,1). Want zo ontzettend grappig is ie nou ook weer niet. Maar zeker door de bijrollen van André The Giant en Mandy Patinkin is ie zeker de moeite waard. En de humor is gewoon leuk. Mooie muziek ook verder.