134.877 gebruikers | 85.649 films | 31.031 regisseurs | 3.506.907 berichten | 4.928.072 stemmen

locatie: Films » Show People (1928) » Info

Komedie
82 minuten

geregisseerd door King Vidor
met Marion Davies, William Haines en Paul Ralli

De mooie Peggy Pepper verhuist van Georgia naar Hollywood met het idee om daar een beroemde drama actrice te worden. Ze ontmoet Billy Boone die haar aan een rolletje in een slapstick comedy helpt en mettertijd wordt ze een beroemde comedienne. Dan neemt Peggy een aanbod van een prestigieuze studio aan om "serieuze" films te maken. Ze leert daar Andre Telefair kennen die zich voordoet als zijnde een graaf. Ze verandert haar naam, laat Billy en al haar andere vrienden vallen en gedraagt zich steeds meer als een snob, waardoor ook haar fans zich tegen haar gaan keren. Als Billy vervolgens hoort dat Andre en Peggy gaan trouwen besluit hij in actie te komen.

gebruiker
bericht

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 21 oktober 2005, 19:04 uur
Deze film komt zondag op de Duitser.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 23 oktober 2005, 14:17 uur
Vandaag om 1:20 op Duitsland 1.

Kijken iedereen!!!

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 6 november 2005, 20:59 uur
Leuke komedie met veel verwijzingen naar andere films en sterren uit die tijd.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 10 december 2011, 16:35 uur
Erg leuke parodie op de werkwijzen in het oude Hollywood, vol met in-jokes en high-profile cameo's. Wellicht is het dankzij Citizen Kane misschien wat moeilijker geworden om Marion Davies serieus te nemen, maar het zal nooit vergeten mogen worden dat ze een getalenteerd comedienne was.