Io Sto con gli Ippopotami (1979)
Alternatieve titels: I'm for the Hippopotamus, Vier Vuisten op Safari

geregisseerd door
Italo Zingarellimet
Terence Hill,
Bud Spencer en
Joe BugnerDe broers Slim (Terence Hill) en Tom (Bud Spencer) hebben het met elkaar aan de stok in Zuid-Afrika. Tom organiseert safari's, die Slim probeert te saboteren omdat hij de wilde dieren een warm hart toedraagt (hij weet niet dat de safari-geweren met losse flodders geladen zijn). Ze bundelen hun krachten, met frisse tegenzin uiteraard, om hun gebied te verlossen van een sadistische tiran genaamd Ormond (Joe Bugner), die iedereen uit de buurt wil verjagen om een groot safari-park te beginnen. Tom en Slim proberen Ormond en z'n bende domme krachten ten val te brengen.
2,5
[permalink] geplaatst op 15 oktober 2005, 1:34 uurmatige film van Bud & Terence, de bekende ingedienten zitten er weer in, wat knokpartijtjes, de pesterijen van Terence en een boel beesten, 2.5*
3,0
[permalink] geplaatst op 12 februari 2006, 18:03 uurWat zijn er eigenlijk een hoop films gemaakt met de ze twee.
Opnieuw flinke ros en rampartijen.
4,0
[permalink] geplaatst op 25 juni 2006, 1:47 uur
bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezenDit was de eerste die ik zag met Hill er bij (mijn eerste was Bulldozer) en ik vond hem als twaalfjarige super!
Ok nu blijkt hij stukken minder te zijn dan in mijn herinnering, maar het blijft een leuke film;
voor mij is het hoogtepunt die vreetscene aan dat banket bij de schurk (ex zwaargewicht Joe Bugner) en niet te vergeten dat kleine irritante ventje, dat uit eindelijk bij een gorilla in een kooi gestopt wordt (gerechtigheid!).
nou vooruit: 4 sterren!
2,5
[permalink] geplaatst op 6 februari 2007, 11:22 uurde vier vuisten zijn altijd goed, al begint te tand des tijds nu wel heel erg mee te spelen. Vooral de eerdere westerns zijn goed..
[permalink] geplaatst op 31 maart 2008, 20:50 uurILDIB schreef:
Ja, nee, ja

. Persoonlijk heb ik helemaal niet het gevoel dat hun films gedateerd aan beginnen te voelen. Ze gaan juist nog lekker mee voor hun tijd.
Verder een redelijk standaard Hill & Spencer filmpie.
2,0
[permalink] geplaatst op 9 juli 2008, 22:19 uurstomme film. En de gevechten waren gewoon lachwekkend.
Wel een leuk verhaal.
3,0
[permalink] geplaatst op 3 januari 2009, 13:27 uurNooit geweten dat het slaan tegen een muur het zelfde geluid oplevert als een knal tegen iemand z'n tronie.
0,5
[permalink] geplaatst op 8 februari 2010, 0:26 uurMy name is nobody.
enigen echte goede met terence hill
3,5
[permalink] geplaatst op 8 augustus 2010, 19:18 uurEen van hun beste films, al vind ik de Duitse versie een stuk beter dan diegene die hier te krijgen is.
Enkele scene's zoals die grote vreetpartij in het midden zijn wat langer.
De samenwerking van de twee is perfect en ook Joe Bugner zet een goede schurkenrol neer.
De stukjes met de dieren waren ook uitstekend.
3,0
[permalink] geplaatst op 13 maart 2011, 10:41 uurEen van de betere films met de nodige knokpartijen die lekker wegkijkt.
4,0
[permalink] geplaatst op 8 september 2011, 6:37 uurGoed. Ben fan van Hill & Spencer. Hebben toch betere films gemaakt
2,5
[permalink] geplaatst op 27 september 2011, 17:57 uurInderdaad er zijn betere.
Heb me wel vermaakt maar om hem nou nog eens op te zetten ....