The Raven (1963)

geregisseerd door
Roger Cormanmet
Vincent Price,
Peter Lorre en
Boris KarloffDr. Craven is de zoon van een groot magiër die gestorven is. Op een avond komt de laffe magiër Bedlo naar Craven voor hulp. De kwaadaardige Scarabus heeft hem in een raaf veranderd en hij heeft iemand nodig om hem weer tot mens te laten veranderen. Craven heeft hier weinig zin in, maar Bedlo vertelt hem dat Cravens verdwenen vrouw Leonore bij Scarabus is.
3,0
[permalink] geplaatst op 4 oktober 2002, 2:44 uurMet een nog erg jonge Jack Nicholson. Van de Poe-films van Roger Corman is deze de grappigste, met opzet. Wacky fun. Toen deze film geschoten was hadden ze nog een paar dagen over en heeft Corman op dezelfde zet the Terror(ook met Jack) improvisorisch nog even gemaakt.
Derkje
[permalink] geplaatst op 4 januari 2004, 15:20 uurAlle grootheden van lang geleden in een film, met een geweldige sfeer en leuke momenten. Dikke 4!
3,5
[permalink] geplaatst op 19 augustus 2005, 15:53 uurJack Nicholson speelt erg goed in deze film net zoals iedereen die erin zit. het verhaal stelt niet veel voor maar is een redelijk leuke film
[permalink] geplaatst op 19 augustus 2005, 17:42 uurJack Nicholson in een film met Peter Lorre en Boris Karloff?!
Wow, dat is een boel filmgeschiedenis bij elkaar! Ik zou de film daarom al graag zien.
[permalink] geplaatst op 19 augustus 2005, 18:01 uurkappeuter schreef:
Jack Nicholson in een film met Peter Lorre en Boris Karloff?!
Zag hem liggen bij silver screen in Amsterdam.
[permalink] geplaatst op 19 augustus 2005, 18:10 uurkappeuter schreef:
Jack Nicholson in een film met Peter Lorre en Boris Karloff?! Wow, dat is een boel filmgeschiedenis bij elkaar!
En door Corman gemaakt.

james.dean
[permalink] geplaatst op 29 september 2005, 16:22 uursavi_7 schreef:
Zag dat ik een 5sterren had gegeven, maar dat was niet de bedoeling. Vandaar stem aangepast naar 3,5ster
3,0
[permalink] geplaatst op 4 december 2006, 22:28 uurLeuke film.
Een lekker luchtig verhaaltje met enkele leuke momenten en gepaste personages, Price, Lorre en Karloff zitten heel goed in hun rol en dat kan ook gezegd worden van de rest van de cast, trouwens leuk om de babyface Jack Nicholson nog eens bezig te zien, 3 sterren.
[permalink] geplaatst op 4 december 2007, 17:42 uurInderdaad Jack Nicholson speelt echt werkelijk prachtig in deze Film en net als de rest maar Goed over het algemeen is de Film niet Top maar wel erg mooi om te zien soms humoristisch maar grotendeels Griezelig
Hahahaha

3,5
[permalink] geplaatst op 5 februari 2010, 23:36 uurHad deze graag dit IFFR tijdens de Drive-in gezien, maar helaas, ik heb geen auto...
2,0
[permalink] geplaatst op 26 juli 2010, 22:05 uurThe Raven is het eerste Roger Corman exploot dat me te beurt valt. En de kennismaking ging welvarend van start: Vincent Price zet de dichterlijke toon voor een bijwijlen smakelijke, ofwel heerlijk knullige ‘comédie-macabre’ in de lijn van Polanski’s The Fearless Vampire Killers. Toch heeft Corman het moeilijk om een vaste toon te houden. Het licht gaat stelselmatig uit en na afloop overheerst het gevoel dat Corman niet voluit is gegaan.
2,5
[permalink] geplaatst op 16 september 2010, 20:22 uurOubolligheid troef.
Een oude film mag best gedateerd zijn, maar de grappen mogen langer mee dan het decennium van productie. Zo is hier helaas niet het geval. Al is een en ander best vermakelijk en onderhoudend, de humor is belegen. Sommige grollen werken nog wel, al verliest de film halverwege het goede niveau en de sfeer van de eerste helft.
Price, Lorre en Karloff schmieren er met zichtbaar plezier lustig op los, maar Nicholson heeft duidelijk niet zijn draai gevonden en hangt er een beetje bij. Direct hierna mocht hij opnieuw opdraven in een productie van Corman. Met hetzelfde decor en wederom Karloff, in het mindere 'The Terror'. Een product waar vijf regisseurs aan te pas kwamen.
Redelijk.
4,0
[permalink] geplaatst op 17 oktober 2010, 11:40 uurErg fijne film met aanstekelijk en goed acteerwerk en komische situaties. Een heerlijk sfeertje, een mooie soundtrack en uitstekende effecten maken het af. De acteurs hebben er duidelijk plezier in wat ook mijn kijkplezier vergrootte.
Dikke 4*
3,5
[permalink] geplaatst op 15 januari 2011, 15:39 uurErg geestige film van Roger Coreman, niet dat de grappen zo ontzettend goed zijn maar het waanzinnige acteerkwartet van Peter Lorre, Vincent Prize, Boris Karloff en Jack Nicolson weten met hun heerlijk onderkoelde spel toch een luchtige leuke toon te zetten. De sfeeropbouw en decors zijn ook erg geslaagd alleen jammer dat het verhaal niet zo veel om het lijf heeft. Hoe dan is The Raven een erg sfeervolle en geslaagde film van Coreman.