134.877 gebruikers | 85.649 films | 31.031 regisseurs | 3.506.907 berichten | 4.928.073 stemmen

Don Juan DeMarco (1995)

Don Juan DeMarco (1995)
568 stemmen | gemiddelde 3,32
mijn stem:
Komedie / Romantiek
97 minuten

geregisseerd door Jeremy Leven
met Marlon Brando, Johnny Depp en Faye Dunaway

Psychiater Mickler wordt aan de vooravond van zijn pensioen geconfronteerd met een bijzonder geval, een zwierige jongeman met cape en masker die claimt Don Juan te zijn, de beste minnaar ter wereld. Mickler raakt gefascineerd door zijn romantische fantasieën over een kleurrijke jeugd in Mexico, waar het leven wordt beheerst door louter hartstocht. De charme van Don Juan werkt betoverend op de vermoeide psychiater en inspireert hem zelfs om zijn eigen stoffige huwelijk weer nieuw leven in te blazen.

gebruiker
bericht

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 22 september 2009, 21:54 uur
Zeker een film waarbij je nog een paar dagen nadien kan "wegdromen" :). Beetje dubbelzinnig kwa verhaal en op vlak van acteren weet je dat je met depp gewoon niet kan mislopen. De magie tussen depp en brando werkt gewoon fantastisch. Gewoon kijken zou ik zeggen. Mooie verassing.

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 25 februari 2010, 12:25 uur
Buuuuhuuuuhuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuhhh :'(

Zooooo Romantischhh!!!!

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 12 mei 2011, 23:33 uur
Voor de mensen die deze film nog op dvd zoeken, bij diverse "outlet" winkels van boeken/dvd's hebben ze hem vaak liggen. Heb zelf daar de dvd gehaald :-)

Ook bol.com verkoopt deze tweederhands :-)

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 17 mei 2011, 17:52 uur
Lekkere wegkijker met een heerlijke boodschap. Brando is wel een tikkie te uitgeput om weer opgelaten te spelen.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 30 mei 2011, 2:02 uur
Nee hoor, Brando doet het juist ontzettend goed in deze film, ik betwijfel of er uberhaupt een andere acteur was weggekomen met dit personage.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 7 juni 2011, 1:08 uur
Drs. DAJA schreef:

Hopkins, hoffman, williams, spacey..

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 18 november 2011, 20:12 uur
 bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezen
Mneee, dit was toch niet wat ik ervan verwachtte.

De film is eigenlijk één grote lofzang over de liefde. En op zich hoeft daar niks mis mee te zijn maar hier stoorde ik mij er wel aan. Het verhaaltje op zich is nog zo slecht niet maar de manier waarop het in beeld is gebracht des te meer. Visueel is 't al niet veel soeps. De film ziet er redelijk oubollig uit en lijkt meer op een doordeweekse tv-film. De personages zijn allemaal redelijk vlak en, hoe sympathiek ze ook zijn, nergens kon ik met ze meeleven. Het gegeven van iemand die in het verleden zo erg gekwetst is en zich nu daarom volledig afsluit van de echte wereld, kan ik volledig volgen. Dat vond ik dan nog het enige pluspunt aan de hele film, de boodschap die erachter schuilt. Maar pff ja, het gefantaseerde gedeelte vond ik vrij saai en vooral ontzettend melig allemaal. Romantisch? Nee, dat dan weer niet.
De acteurs waren ook zeker niet slecht, maar mja, nee, het geheel is me buiten enkele zaken gewoon niet echt meegevallen.

Jammer...

2,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 21 januari 2012, 16:09 uur
Nee, niks voor mij.

Iets te romantisch. Dat vervelend accentje van Depp werd na een tijdje ook echt stront irritant. De film leek meer op een toneelstuk dan op een film. Ook was de film saai. Kon mij niet vermaken.

Misschien leuk voor de vrouwen, maar als man zou ik 'm laten liggen.

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 29 januari 2012, 14:55 uur
Aardige film, waarin de goede cast prima acteert. Chemie tussen Depp en Brando is ook overtuigend. Het verhaal is verder ook in orde. 3 Sterren.