La Chinoise (1967)

geregisseerd door
Jean-Luc Godardmet
Anne Wiazemsky,
Jean-Pierre Léaud en
Juliet BertoEen groep van vijf Franse studenten onder leiding van Veronique bestudeert de leer van Mao. Hun methoden om de idealen van Mao na te streven worden echter steeds extremer, en al snel komen ze tot de conclusie dat een moord nodig is.
3,5
[permalink] geplaatst op 11 februari 2005, 0:31 uurDeze voor mij zeer obscure Godard komt 9 mei uit op DVD in England!!
3,5
[permalink] geplaatst op 18 maart 2006, 11:37 uur3 April wordt deze uitgezonden door Arte (om 18:30), helaas zonder Nederlandse ondertitels!
5,0
[permalink] geplaatst op 14 augustus 2010, 10:57 uurgeweldige film, die in mijn ogen het dichtst ligt bij een boek dan al de andere films, ook al geloofik dat het niet gebaseerd is op een schrijven, buiten de boeken die voorkomen in de film en er besproken worden. de dialogen zijn geniaal.
3,5
[permalink] geplaatst op 9 november 2010, 7:17 uurIk wil eigenlijk pluspunten toekennen voor hoe Godard zo voor mei '68 de vinger op de pols heeft en tegelijk een kritische analyse geeft; op de speelse Godard wijze en dus niet zonder humor. Maar hoewel hij er met kleuren en leuke acteurs nog best wel iets van maakt eigenlijk, is dit niet een film waarbij je je in de beelden kan verliezen. Meer dan enig andere Godard die ik tot nu toe zag is deze film gebasseert op het woord. Er wordt uit boeken gelezen, er staan teksten op muren en borden en Godard heeft zo zijn eigen woord spelinkjes. En dat is voor mij toch wel een minpunt, dus is het netto gewoon een goede film. Godard blijft een van de meest bijzondere auteurs allertijden.