Jopog Manura 2: Dolaon Jeonseol (2003)
Alternatieve titel: My Wife Is a Gangster 2

geregisseerd door
Heung-sun Jeongmet
Eun-Kyung Shin,
Jun Gyu Park en
Se-jin JangWanneer Eun-jin een klap op haar hoofd krijgt tijdens een ruzie veroorzaakt dit bij haar een vorm van geheugenverlies, waarna zij een Chinees restaurant binnenwandelt en daar een deeltijd baantje krijgt.
1,5
[permalink] geplaatst op 9 juni 2004, 18:38 uurViel me een beetje tegen, deel 1 was veel leuker. Het verhaallijn in deze vond ik ook niet echt geweldig, het werd gewoon niet zo leuk gebracht.
2,5
[permalink] geplaatst op 27 september 2007, 12:38 uur1 was beter. 2 viel tegen. te weinig actie en vechtscenes wat je wel zou verwachten in zo een film.
3,5
[permalink] geplaatst op 17 juni 2008, 20:17 uurDeel 1 is mij alleszins te lang geleden om me dat nog degelijk te herinneren. Eun-Kyung Shin ziet er in deze toch al zeker aantrekkelijker uit met haar langere haren. Jopok Manura 2 was me toch zeker goed genoeg. Kan ook aan de teleurstellende film liggen die ik ervoor zag.
Het "My wife is a gangster"-gedeelte kwam inderdaad laat aan bod, waardoor er weinig actie te zien is, maar die scènes waren zeker goed gebracht. De humor zat wel lekker.
Ohja, ga deze film niet zien omdat Ziyi Zhang in de credits staat!
De dame komt misschien 1 minuut in beeld, helemaal op het einde.
2,5
[permalink] geplaatst op 2 maart 2009, 17:14 uurHelaas toch wel een stuk minder dan deel 1.
Het verhaal lijkt niet helemaal af te zijn wanneer de film toch echt is afgelopen, dit stoorde mij toch best wel. Eigenlijk is dit ook iets wat de hele film kenmerkt, het ontbreken van een echt chronologisch en afgerond verhaal waardoor het continu fragmentarisch aandoet en niet een goede indruk achterlaat.
Sommige scenes zijn wel mooi in beeld gebracht en af en toe is de humor ook fantatisch. Helaas is dit wel veel te weinig het geval!
Hulde aan de 'I will survive'-zingende vis!! Dit is absoluut een briljante scene!
3,0
[permalink] geplaatst op 29 juni 2009, 1:34 uurTotaal ander verhaal, maar de film gaat toch gewoon verder waar de eerste stopte. Ook hier weer actie, grappige situaties en ook wat drama.
Jammer genoeg was het toch allemaal net iets minder dan de eerste film.
De rol van Ziyi Zhang is inderdaad heel erg klein en voegt niets toe.
De zingende vis vond ik ook het leukste wat ik in tijden heb gezien.