134.875 gebruikers | 85.648 films | 31.031 regisseurs | 3.506.856 berichten | 4.928.067 stemmen

Tre Uomini e una Gamba (1997)

Alternatieve titel: Three Men and a Leg

Tre Uomini e una Gamba (1997)
33 stemmen | gemiddelde 2,69
mijn stem:
Italië
Komedie
100 minuten

geregisseerd door Aldo en Giacomo
met Aldo, Giovanni en Giacomo

Drie broers rijden van Noord- naar Zuid-Italie om er een huwelijkplechtigheid bij te wonen, namelijk die van de jongste broer. Ze hebben een bijzonder kunstwerk meegenomen, een been, voor de schoonvader. Maar dat verdwijnt al snel.

gebruiker
bericht

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 20 maart 2006, 20:00 uur
Erg grappige film. Heb van het begin tot het eind in een deuk gelegen.

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 30 september 2006, 3:58 uur
best een aardige film voor een saaie zondag met veel regen.

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 17 januari 2007, 20:10 uur
super geweldig! 5 sterren!

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 29 januari 2008, 2:50 uur
Ik vond hem ook erg komisch :D

0,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 20 februari 2008, 23:04 uur
Niet door heen te komen

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 17 mei 2008, 22:33 uur
eigenlijk best genietbare film,
had hem gekregen samen met nog wat andere
onbeduidende titels en verwachtte er dus nagenoeg niks van

viel me goed mee

Horrorizer
nieuw bericht [permalink] geplaatst op 24 maart 2009, 21:06 uur
aardige komedie, had er eigenlijk niets van verwacht maar viel toch nog mee. het einde vond ik wel slap.

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 18 december 2010, 11:27 uur
Italiaanse komedie die ik op marktplaats gekocht heb met het idee laat me maar verrasen.Op de Dvd hoes staat in het groot 'de beste Italiaanse komedie ooit' nou dat valt wel erg mee, heel veel grappen zijn flauw en sommige gewoon melig het verhaal was leuk , maar af en toe verwarend. 3,0*

DVD 1,5* erg simpel maar er staan tenminste nog een beetje normalen dingen op zoals Taal Keuze en Scene Selecion.

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 2 april 2011, 16:59 uur
Had deze film in 2005 in Blokker in uitverkoop gekocht en was hem een beetje uit het oog verloren. Gisteravond bladerde ik eens door mijn DVD-collectie en besloot om hem uiteindelijk toch eens te zien. Wel ik heb het me geen moment beklaagd. Vele Amerikaanse komedies kunne hier een punt aan zuigen. Sommige momenten heb ik me een deuk gelachen. Spijtig dat ik de Italiaanse taal niet machtig ben, want anders zou ik nog meer van de film genoten hebben.
Een dikke aanrader voor al diegene die eens goed willen lachen. De korte inhoud is ook niet juist. Het zijn geen drie broers maar drie vrienden

1,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 3 januari 2012, 18:44 uur
Ehm.. Waar heb ik net naar gekeken? En gisteren? En eergisteren? Ik heb er ruim drie keer over gedaan om deze film helemaal uit te zitten. Nadat ik de eerste keer gewoon gestopt was omdat ik me kapot verveelde, wilde ik hem eigenlijk direct een van de twee laagste cijfers geven en hem vergeten. Toch vond ik ook dat ik er wat te min van had gezien misschien. Dus keek ik verder en het werd inderdaad een heel klein stukje beter. Maar het was nog steeds niet erg interessant. Vandaag heb ik dus het laatste stuk uitgezeten en ik kom tot dezelfde conclusie na het laatste screenshot. Ergens was hij misschien wel aardig, maar hij was tegelijkertijd ook echt slecht vond ik. Het is een Italiaanse film, en ik geloof niet dat ik die ooit eerder heb gezien maar het acteerwerk vond ik niet echt goed. Het verhaal is rommelig, maar vooral oninteressant. Het einde is nogal vreemd.. En daarbij heb ik geen een keer hoeven lachen. Terwijl deze werd omschreven als 'de grootste Italiaanse komedie' (op mijn DVD-hoes). Nu koste hij maar 1 euro. En echt vervelend was hij (over het algemeen genomen) niet. Maar hij wist me ook niet genoeg te boeien. Enkele leuke momenten om te zien en daar houd het ook bij op. Ik zat te twijfelen tussen anderhalve ster en twee sterren, ik zal hem dan ook nog het laatste geven. Maar het scheelt echt niet veel.

1,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 14 januari 2012, 10:46 uur
Ik pluk er toch nog een half sterretje af. Telkens als ik weer aan de film terugdenk denk ik eraan hoe vaak ik deze heb moeten kijken (in stukken) en dat ik uiteindelijk het eindresultaat toch niet zo leuk vond. Niet alles is even slecht maar over het algemeen voor mij wel het merendeel. 1,5*.