Viva Las Vegas (1964)

geregisseerd door
George Sidneymet
Elvis Presley,
Ann-Margret en
Cesare DanovaLucky is een automonteur die ervan droomt racer te worden. De beroemde Italiaanse kampioen Elmo Mancini stelt hem voor lid van zijn team te worden, maar Lucky blijft liever zelfstandig. Hij heeft trouwens al een auto gebouwd om mee te doen aan de grote prijs van Las Vegas, maar er ontbreekt nog een klein detail, namelijk de motor. Maar Lucky heeft geluk aan de speeltafels van de gokstad en wint genoeg geld om de motor te kopen. Lucky en Mancini hebben samen een meisje, Rusty, leren kennen. Een zoektocht naar haar in de nachtclubs levert niets op, maar de volgende dag ontmoet Lucky haar aan het zwembad. Rusty is namelijk zwemlerares. Na een stoeipartij belandt Lucky in het water en met hem de pas gewonnen dollars. Lucky heeft nog één kans om aan geld te komen: door deel te nemen aan een showwedstrijd. Zijn sterkste concurrente is... Rusty.
3,5
[permalink] geplaatst op 29 maart 2004, 23:19 uurDe combinatie van een sterke cast met een voortreffelijke Ann-Margret en de kleurige decors van Las Vegas maakt van deze film een aardige en geslaagde Presley-productie met Elvis in de rol van autoracer...
4,0
[permalink] geplaatst op 30 juli 2006, 12:55 uurDeze is toch ook èèn van de beste Films van Elvis.
veron35
[permalink] geplaatst op 31 januari 2007, 14:56 uurIk heb hem nu ongeveer 1 jaar op dvd en nu al 7 keer gezien. De op 1 na beste elvis film. En de beste soundtrack (jammer dat hij nooit op lp is uit gebracht want 22 euro voor de cd vind ik wat veel). Echt een goede zet om Ann-Margret een rol te geven. Bij de andere elvis films gaat het echt alleen maar om elvis, maar bij deze ook veel om Ann-Margret. Ze zingt als enige actrice 1 heel en een half nummer mee. In die nieuwe film over elvis zeggen ze dat de kolonel er boos over werd. Zou me niks verbazen. En het schijnt ook zo te zijn dat An en Elvis een relatie kregen tijdens het opnemen van deze film. Dat kun je ook wel zien, als je naar de film kijkt.
[permalink] geplaatst op 2 januari 2008, 10:35 uurlekker wijf man goede film
2,5
[permalink] geplaatst op 27 juli 2008, 2:50 uurPrettige film met een wat plots einde. Wederom een flinterdun verhaal maar ditmaal maken de liedjes een hoop goed. De choreografie is geweldig. Margret en Presley's chemie spat van het doek. Zelfs te pruimen voor niet-fans..
Zinema
5,0
[permalink] geplaatst op 6 augustus 2008, 12:08 uurIk heb deze film ook aaangeschaft op dvd en vind het een vermakelijke film. Ik vind de films waarin veel gezongen word ook de beste films, serieuze films van elivis boeien me niet zo op een paar uitzonderingen na.
Jailhouse Rock en King Creole zijn de uitzonderingen
Beste muziek films vind ik:
Blue Hawaii
G.I Bleus
Fun in Acapulco
Paradise Hawaiin Style.
Ik heb ook Follow that Dream aangeschaft , wel slordig van MGM, want er is niet eens een menu aanwezig.
De westernfilms van elvis vind ik matig of slecht ,als ik een goeie western wil zien uit die tijd kijk ik liever een John Wayne film.
2,5
[permalink] geplaatst op 22 maart 2009, 17:38 uurHet standaard Elvis recept. Toch iets beter dan de gemiddelde Elvis films (oa. betere muziek).
3,5
[permalink] geplaatst op 28 juni 2009, 20:50 uurDeze vandaag in de bios te Breda gaan zien, daar was een soort van Elvis weekend, incl een Elvis tentoonstelling in het casino.
Erg leuk om eens een Elvis film op het grote doek te kunnen zien, zeker een zo'n kleurrijke als deze te Las Vegas!
Lekkere weg kijk film, ook voor niet-fans zoals ondergetekende.
Verhaaltje stelt niet veel voor, maar de muzieknummers en Ann- Margret zijn geweldig om de aandacht er genoeg bij te houden.
Einde is wat abrupt.
Zeker een dikke zeven, ofwel 3,5 ster.
3,5
[permalink] geplaatst op 8 november 2009, 16:18 uurredelijke film kan er wel mee door.
de muziek is goed en choreografie valt bij mij zeer in de smaak.
Ann-Margret zet een zeer degelijke prestatie neer.
de film verdient dus zeker een 3,5.
2,5
[permalink] geplaatst op 23 januari 2010, 16:55 uurWat Viva Las Vegas vooral bewijst, is dat Elvis Presley een fantastische muzikant en performer was. Wat het overige betreft is er weinig waarin de film uitblinkt - hier en daar een grappig momentje, hier en daar een aardig stukje romantiek -, al heeft het jaren '60-sfeertje wel zo haar charme. Leuk om eens gezien te hebben, meer niet.
3,5
[permalink] geplaatst op 24 februari 2010, 15:12 uurMijn eerste Elvis film.
Vond hem toen al vermakelijk. Elvis deed het aardig alleen zingen kan hij wat beter. Ann-Margaret doet het meestal wel goed ( ze zag er leuk uit trouwens). 3,5 voor een degelijk Elvis filmpje met degelijke liedjes en goede acteurs.
2,5
[permalink] geplaatst op 24 februari 2010, 15:20 uurDit is één van de twee films van Elvis die op BuRay zijn uitgekomen. In prima kwaliteit overigens. Op de overige 30 films op blauwe schijf moeten we misschien nog wel heel lang wachten. Deze is namelijk ook al weer van 07.
Check.