Touch of Evil (1958)

493 stemmen | gemiddelde 3,77

Film noir /
Thriller95 minuten / 112 minuten (restored version)
geregisseerd door
Orson Wellesmet
Charlton Heston,
Janet Leigh en
Orson WellesDe Mexicaanse narcotica-rechercheur Mike Vargas komt samen met zijn bruid tijdens hun huwelijksreis vast te zitten in een Amerikaans grensplaatsje. Hij moet getuigen tegen Grandi, een grote drugsbaas wiens broer en zoons hem achtervolgen, in de hoop hem af te schrikken. Wanneer een autobom een rijke Amerikaanse ontwikkelaar om het leven brengt, besluit Vargas zich in het onderzoek te mengen.Deze film staat op nummer 232 in de top 250
» volledige top 250
3,5
[permalink] geplaatst op 22 februari 2012, 22:57 uur
bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezenAardige film-noir van Welles. Vooral door het goede acteerwerk van Welles zelf, Heston en Leigh. Het verhaal dat zich toespitst op een corrupte agent, is onderhoudend genoeg, maar ook weer niet al te bijzonder. Camerawerk was prima, vooral de begin- en eindscene waren uitstekend in beeld gebracht.
1,0
[permalink] geplaatst op 1 maart 2012, 23:24 uurIk vond hem eerlijk gezegd behoorlijk saai. De film kon me vrijwel geen moment boeien.
Jammer dat ze de restored version langer hebben gemaakt, de versie zoals die oorspronkelijk bedoeld was had ik misschien wel leuker gevonden.
[permalink] geplaatst op 2 maart 2012, 0:58 uurSPT schreef:
De restored version is net de film zoals Welles hem oorspronkelijk bedoeld had.
[permalink] geplaatst op 2 maart 2012, 10:33 uurgoongumpa schreef:
Film-noir is wel meer dan een stijl alleen, vind je niet?
Wordt nog steeds over gediscussieerd. In principe is het een stijl die schatplichtig is aan het Duits Expressionisme en moet het toepasbaar zijn op elk genre.
[permalink] geplaatst op 2 maart 2012, 10:40 uurgoongumpa schreef:SPT schreef:
De restored version is net de film zoals Welles hem oorspronkelijk bedoeld had.
Dat begrijp ik wel, de restored version is bedoeld als een soort directors cut. Ik ga er echter van uit dat Universal de film destijds niet heeft ingekort om hem
slechter te maken. Een regisseur gaat zich toch wat ga vereenzelvigen met 'zijn' film in het maakproces, en ik denk dat het de kwaliteit van het eindproduct wel ten goede komt als een relatieve buitenstaander er eens een kritische blik op werpt. Hoe de regisseur het bedoelt heeft en hoe het over komt op de kijker zijn immers twee verschillende dingen.
4,5
[permalink] geplaatst op 2 maart 2012, 12:33 uurSPT schreef:
Dit kun je vinden, maar bij deze en andere films van Welles is toch wel gebleken dat ingrijpen door anderen ze niet beter heeft gemaakt, integendeel zelfs.
[permalink] geplaatst op 2 maart 2012, 14:30 uurchiel schreef:SPT schreef:
Uitzonderingen op de regel zijn natuurlijk altijd mogelijk. Ik begrijp dan echter niet wat het personeel bij Universal bezield heeft.
[permalink] geplaatst op 2 maart 2012, 15:45 uurDat gebeurde wel vaker bij Welles. Citizen Kane is de enige films die hij helemaal heeft kunnen maken zoals hij het wou, binnen het Amerikaanse studiosysteem dan. En wordt door velen nog steeds gezien als beste film aller tijden.
Magnificent Amberson, Lady from Shanghai, Touch Of Evil zijn allemaal verknipt door de studio's, en dan zijn er nog een hoop films die hij nooit heeft kunnen afmaken.
Hij heeft het studiosysteem dan ook afgewezen, en is films met een kleiner budget gaan maken (oa. in Europa).