The Graduate (1967)

geregisseerd door
Mike Nichols (I)met
Dustin Hoffman,
Anne Bancroft en
Katharine RossBenjamin Braddock heeft er genoeg van om de perfecte jongen te zijn voor de vrienden van zijn ouders, en weet niet wat hij wil met zijn leven. Dan trekt een vriendin van de familie, Mrs Robinson, spontaan de kleren voor hem uit. Hij mag met haar doen wat 'ie wil. Maar ze is oud genoeg om zijn moeder te zijn en dat leidt tot erg gecompliceerde situaties.
3,0
[permalink] geplaatst op 26 september 2011, 21:17 uurIs ook weer zo. Het is té lang geleden dat ik 'm zag, merk ik.
4,0
[permalink] geplaatst op 26 september 2011, 21:28 uurNou, schaf hem aan en kijk hem! Kan je die waardering ook omhoog gooien!
4,5
[permalink] geplaatst op 28 september 2011, 18:00 uurKatharine Ross
Erg mooie film. Subtiel geproduceerd.
Die lange incar-scenes met muziek waren vooral heel vermakelijk om naar te kijken. De Soundtrack is echt verschrikkelijk mooi !!
[permalink] geplaatst op 15 november 2011, 14:25 uur
bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezenErg leuke film, glansrolletje van Dustin. Enig minpuntje in de film is, spoiler: Dustin speelt een 21 jarige net afgestudeerde student, de film komt uit 1967. Geboorte datum van Dustin Hoffman is 1937. Je ziet dus duidelijk dat hij rond de 30 jaar is in de film en geen 21er.
*3.5
3,5
[permalink] geplaatst op 16 januari 2012, 23:14 uurBovengemiddelde puber drama. Met een sterke Dustin Hoffman, mooie fotografie, geinig verhaal en een toffe score van Simon & Garfunkel. 3,5*
[permalink] geplaatst op 19 januari 2012, 11:42 uur
bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezenVermakelijke tragikomedie.
Ik had op voorhand absoluut geen idee over wat deze film ging gaan. Ik zette me gewoon voor de tv, en zou me wel laten verrassen.
En dat verrassen is de film wel aardig gelukt. Vooral het eerste uur is goed. Het verhaal gaat eigenlijk nergens over, maar het wordt snedig en komisch gebracht.
Met de intrede van Katharine Ross wordt het allemaal wat meer drama, maar ook dan blijft het van een redelijk hoog niveau.
Het is echter met de onthulling van de affaire dat het wat te veel wordt. Ook het einde is er wat over. Dustin Hoffman die een huwelijk verstoort door aan dat raam te staan schreeuwen en dan de genodigden op afstand houdt met een kruisbeeld.. Het gaat allemaal net te ver.
Dustin Hoffman speelt hier één van zijn eerste hoofdrollen en dit is mogelijk ook één van zijn beste ooit. Maar hoe goed hij het ook doet, zijn vrouwelijke tegenspeelsters, Anne Bancroft en in mindere mate Katharine Ross, overtuigen nog net iets meer.
Nog zo'n pluspunt aan The Graduate is de muziek. Ik kan nu eventjes niet meer op de naam van de groep komen, maar die songs zijn echt geweldig. Ze klinken allemaal zo heerlijk jaren '60 (hoe kan het ook anders..) en passen perfect bij (het thema van) de film.
'Mrs Robinson, you're trying to seduce me... Aren't you?'
5,0
[permalink] geplaatst op 21 februari 2012, 22:07 uurDerde herziening.
Geweldig Technicolor en de ultieme romantische komedie.
Doorbraakrol van Dustin Hoffman en soundtrack met Simon & Garfunkel.
Het soort film dat je gerust vaker kan zien en een terechte klassieker ook al zal ie niet meer zo hard aankomen als in 1967, maakt voor de heerlijke charme niets uit en een paar weerhaakjes zitten er ook wel in.
Meesterwerkje!