134.875 gebruikers | 85.648 films | 31.031 regisseurs | 3.506.844 berichten | 4.928.041 stemmen

Herbie Rides Again (1974)

Herbie Rides Again (1974)
264 stemmen | gemiddelde 2,54
mijn stem:
alle leeftijdenVerenigde Staten
Avontuur / Komedie
88 minuten

geregisseerd door Robert Stevenson
met Raymond Bailey, Ivor Barry en Stefanie Powers

De supermagnaat Alonzo Hawk onthult trots de plannen van zijn nieuwste meesterwerk: het hoogste kantoorgebouw ter wereld. Hoewel het gebouw totaal zal misstaan in het hartje van San Fransisco, wil hij toch met de werken beginnen. Daarvoor moeten enkele huizen gesloopt worden, ondermeer de brandweerkazerne van oma Steinmetz, maar die verzet zich met hand en tand en krijgt de hulp van Herbie...

gebruiker
bericht

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 30 oktober 2001, 2:02 uur
Gek dat er vervolgen hier zijn aangemeld, maar de eerste (en waarschijnlijk de leukste) 'The Love Bug' niet.

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 13 juli 2002, 16:52 uur
Leuke kinderfilm! Jeugdsentiment (daar is 'ie weer).

pabostudent
nieuw bericht [permalink] geplaatst op 18 maart 2004, 15:21 uur
Leuke onderhoudende kinderfilm, bijna even leuk als de eerste.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 11 december 2005, 0:07 uur
blijft leuk om na te kijken :D

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 19 december 2005, 22:24 uur
The love bug is de beste (eerste herbie film YEP met die twee helfde ene helft 1 ste anderen 3de) maar deze is ook zeer vermakkelijk ....:)

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 20 december 2005, 10:08 uur
De tweede en een zeer leuke in de reeks van Dolle Keverfilms die Disney geproduceerd heeft. Herbie Rides Again is niet alleen een jeugdfilm, ook volwassenen kunnen meegenieten van de dialogen en de talrijke verwijzingen naar andere filmklassiekers..

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 18 februari 2006, 17:41 uur
Leuke film, maar vooral voor kids.
Vond hem toen heel vermakelijk.
Nu zou ik hem niet meer hoeven te zien.
De kever blijft aandoenlijk.

jack-sparrow
nieuw bericht [permalink] geplaatst op 20 september 2006, 13:02 uur
best een knappe herbie film
ik geef hem 3.5

1,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 25 januari 2008, 13:53 uur
Vervelend hoor dat jeugdsentiment. Herbie goes to Monte Carlo, ging goed en was vele jaren later nog steeds grappig om te zien, maar deze ging niet.

Zinema
(crew)
avatar van Zinema
2,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 21 september 2008, 15:32 uur
Enigszins onderhoudend vervolg op het succesvolle eerste deel van de lange reeks Herbie's. Jones wordt hier echter wel een beetje gemist. Geen hoogvlieger maar als jeugdfilm toentertijd niet mislukt. Gemiddeld.

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 14 februari 2009, 15:36 uur
Net herbekeken op tv. De charme van weleer is er deels nog wel, al moet ik toegeven dat de andere Herbiefilms beter overeind blijven. De achtervolgingen en het sprookjesachtige verhaal zorgen nog wel dat dit een aangename gezinsfilm is. De muziek is met momenten wat irriterend en buiten sprookjesachtig is het verhaal echter vrij mager. Zeker niet het beste deel uit de reeks, maar voor een gezinsfilm zeker niet slecht.

2,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 31 juli 2009, 16:08 uur
Vergeleken met het eerste deel, is het verhaal een stuk flauwer, meliger, onzinniger en onrealistischer. Maar de redelijke vlotte uitwerking en de vele ontwikkelingen zorgen er toch voor dat het enigszins vermakelijk is. Vooral Hawk's droom is vermakelijk.

Een ander plus zijn de veteranen Hayes (oma Steinmetz) en Wynn (magnaat Hwak) die sterke persoonlijkheden neerzetten. Helaas is Herbie qua persoonlijkheid, een stuk vlakker en minder aanwezig. En Herbie is nu wat deze reeks zo bijzonder maakt.

Als stand-alone film 3,0* maar als Herbie-film kom ik niet verder dan 2,0*.

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 6 april 2010, 20:52 uur
Film viel wel mee maar toch niet heel goed. Hij si redelijk oud en voor die tijd toch wel goed. Er zitten paar overdreven en saaie stukken in.

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 10 oktober 2010, 18:41 uur
Even treug naar de 70 jaaren ,,

Met deze oude kever film,

Disney laat voor die tijd leuke trukjes zien,
Tegen de zijkant rijden van een berg,& pijler van een brug omhoog.

Bezit deze film op 16 mm.

ik zeg 3.0 *

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 11 april 2011, 16:45 uur
Dit deel viel me mee, weer een leuke Disneyfilm, kijkt lekker weg.

1,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 21 december 2011, 11:58 uur
Dick2008 schreef:

Dit klopt ook niet meer. Ik heb Monte Carlo vandaag nog eens aangezien maar die is bij vlagen leuk. Voor die tijd wel goed gemaakt, maar hartstikke gedateerd en dat geldt voor veel van die oude (komische) films. Die van Louis Funès vind ik bijvoorbeeld ook al niet meer zo leuk. Ik heb er helaas geen verklaring voor waarom andere oude films dan wel weer leuk blijven.