134.876 gebruikers | 85.649 films | 31.031 regisseurs | 3.506.881 berichten | 4.928.126 stemmen

Il Rosso Segno della Follia (1970)

Alternatieve titel: Hatchet for the Honeymoon

Rosso Segno della Follia, Il (1970)
18 stemmen | gemiddelde 3,22
mijn stem:
Italië / Spanje
Komedie / Horror
88 minuten

geregisseerd door Mario Bava
met Stephen Forsyth, Dagmar Lassander en Laura Betti

De eigenaar van een prachtige luxevilla doet in zijn vrije tijd niets liever dan topmodellen vermoorden die model hebben gestaan voor zijn mode-creaties. Nadat hij echter zijn eigen vrouw heeft vermoord, wordt hij voortdurend lastig gevallen door een vervelend spook.

gebruiker
bericht

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 20 augustus 2009, 0:09 uur
Aardige Bava. De film is doorspekt met Psycho- referenties en plaatst op ludieke wijze een ghost- story in een psychedelische jaren zestig setting. Verhaaltechnisch niet bijster sterk maar de visuele flair van de meester vergoed veel.

2,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 13 oktober 2009, 20:42 uur
Mario Bava weet niet helemaal te overtuigen.
Soort van giallo-film met gebrek aan bloed en sadisme.
Duidelijk te zien dat dit het soort film is dat Dario Argento inspireerde, maar dit blijft een beetje schipperen tussen de gothic horror die eindigde in de jaren zestig en de grove splattervariant die de jaren zeventig zouden brengen.
Ietwat irritante hoofdrolspeler helpt niet en de decors lijken een beetje armieterige Dynasty-variant.
Tweede helft vergoedt nog wel iets, maar 't blijft een beetje behelpen.

» Laagste prijs voor deze film op DVD

Hatchet For The Honeymoon (Import) (€ 19,99)
exclusief € 1,95 verzendkosten

» alle winkels en formaten voor deze film

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 15 november 2010, 2:46 uur
Deze film bevat de meest overbodige openingszin uit de filmgeschiedenis:ik ben John,en ik ben knettergek.Dat vermoedden wij al,ja.Toch is de figuur van proto-metroman John wel interessant omdat we in deze merkverslaafde,gestoorde,moorddadige estheet het prototype kunnen ontwaren van Patrick Bateman.Je zou zelfs denken dat Easton Ellis deze film heeft gezien,maar misschien overdrijf ik.
Verder is de film een soort spoof op Psycho,met wat flauwekul over moederbinding en meer psycho-analytische quatsch.Even voor de goede orde:dit is absoluut geen giallo,lijkt er niet eens op.Verder is John natuurlijk een prototype sadist en speelt bloed een cruciale rol in de meest geslaagde scène,maar enfin,ieder zijn mening.En de mening dat er hier te weinig wordt gemoord,moet ik helaas delen.
Zoals we van Bava mogen verwachten is alles hypergestileerd en combineert hij(voor die tijd)hippe interieurs en aankleding met zijn gothische,flamboyante esthetiek(vgl.Argento).Door John in de mode-industrie te laten werken(bruidsjurken) heeft Bava ook een excuus om nog wat lekkere wijven zijn film binnen te smokkelen.Hij veroorlooft zich ook nog een postmodern geintje door de held na een moordpartij naar black sabbath(de film dus) te laten kijken.
Vermakelijke bijrol voor Betti,trouwens.

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 13 mei 2011, 14:55 uur
 bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezen
Ook het verhaal uit Survive Style 5+ met Tadanobu Asano heeft wat weg van het subplot in deze film, waarin John het maar niet voor elkaar krijgt de wel erg aanwezige geest van zijn vrouw kwijt te raken.
Wel onderhoudend verder, maar had wat scherper mogen zijn qua zwarte humor.