134.876 gebruikers | 85.649 films | 31.031 regisseurs | 3.506.879 berichten | 4.928.121 stemmen

locatie: Films » Something Evil (1972) » Info

Horror
73 minuten

geregisseerd door Steven Spielberg
met Ralph Bellamy, Darren McGavin en Sandy Dennis

Stevie gaat met zijn ouders wonen in een oud landhuis. Het duurt niet lang of een kwade geest neemt bezit van hem.

gebruiker
bericht

stinissen
avatar van stinissen
3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 11 februari 2004, 20:44 uur
Vroege productie van Spielberg was zeer vermakelijk en doet je denken aan Poltergeist.

Big MM
nieuw bericht [permalink] geplaatst op 6 mei 2004, 21:39 uur
stinissen zou je me alsjeblieft kunnen vertelen hoe ik aan deze film kom.

stinissen
avatar van stinissen
3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 7 mei 2004, 13:18 uur
Big MM schreef:
stinissen zou je me alsjeblieft kunnen vertelen hoe ik aan deze film kom.

Beste Big MM ik heb de film een tijd geleden gezien op Duitse kabel zender Premierre en volgens mijn is deze nog niet op DVD verkrijgbaar.

Zinema
avatar van Zinema
2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 3 november 2010, 22:40 uur
Pre-Poltergeist.

Misschien heeft de grootmeester wel zelf het kleine aantal kopietjes opgekocht, want tevreden kan hij hiermee niet zijn geweest. Wie weet was het de prestatie-angst na zijn knappe debuut. Deze tweede TV-productie was tevens zijn laatste en kreeg niet zoals het eerder genoemde succes 'Duel' een bioscoop-release.

De film lijkt meer een wisselvallige vingeroefening waaruit later het grote 'Poltergeist' zou voortvloeien. Onder Spielberg's auspiciën uit de toverstaf van magie-leerling Hooper. De mosterd werd overduidelijk hier bereid. Overigens geschreven door Robert Clouse (de regisseur van 'Enter The Dragon').

Gelukkig kent dit spookhuis-verhaal een aantal griezelige scènes, een vermakelijke Bellamy en mooi camerawerk. De grootmeester weet als geen ander hoe je zaken in beeld brengt, maar ook op dit vlak is e.e.a. iets te wisselvallig. Toch is het knap dat Spielberg er zonder budget nog iets van heeft weten te maken.

Redelijk.

movie-edje
nieuw bericht [permalink] geplaatst op 20 september 2011, 20:27 uur
Deze heb ik ooit gezien!
Wel lang geleden allemaal zeg!

Het heeft een bepaalde Poltergeist sfeer, en een klein knip-oogje van de Exorcist!
De film kon mij wel boeien tot het eind!

toch wel een heerlijke weg kijk filmpje!