Will Penny (1968)

geregisseerd door
Tom Griesmet
Charlton Heston,
Joan Hackett en
Donald PleasenceWill Penny is een door het leven getekende cowboy die z'n leeftijd achter een martiale snor verbergt. Op zijn oude dag neemt hij nog een klusje aan, waarvoor hij zijn intrek neemt bij een door haar man verlaten vrouw en haar zoon in een hut in de bergen.
4,5
[permalink] geplaatst op 6 maart 2004, 23:04 uurGeweldige film. Een van Hestons beste rollen. 4,5 ster, met kans op meer.
3,5
[permalink] geplaatst op 14 juli 2005, 2:25 uurMeer dan aardig, uitstekende western. 4 sterren
4,0
[permalink] geplaatst op 11 augustus 2005, 19:37 uurInderdaad een uitstekende western,die zich zeker afscheidt van de standaard western formule.De romance was eens niet erg sappig,maar erg realistisch gedaan.Leuke rollen voor bondschurken Anthony Zerbe,Donald Pleasence en nog voor Clifton James.
Waarom krijgt deze film toch zo weinig aandacht,hij verdient zeker meer.
3,0
[permalink] geplaatst op 17 mei 2008, 0:26 uurvond hem mooi. niet de beste rol van heston. altijd nog ben hur.
deze was ook goed. heb genoten. gaf een 4,5 om hem hoger te laten komen. als ik zie op wat voor waardeloze filims een 5 gegeven wordt dan word ik ziek. vond de de film eigenlijk een 4 waard.
vind de omschrijving wel heel sumier
3,5
[permalink] geplaatst op 3 oktober 2008, 14:20 uurGoede western...........aankijken meer dan waard.........3.5
4,0
[permalink] geplaatst op 31 december 2008, 10:04 uurEen western die bij wijze van uitzondering best wel een cowboyfilm genoemd mag worden.
Eéntje die zeer authentiek overkomt, bovendien. Met een zeer goede Charlton Heston en ook de verdere rolbezetting is goed.
Grappig om de Man van Zes Miljoen (wie kent die serie nog?), Lee Majors, tegen te komen.
Het is een rustig verlopend romantisch verhaal, met enkele flinke versnellingen als de (harde) actie voorbij komt.
Het einde vind ik erg mooi en melancholiek.
Een onbekende film door het ontbreken van echt grote (western-)namen, maar onterecht; dit is een film die ook mensen kan aanspreken die minder met het genre ophebben.
Verwacht geen saloongevechten, show-downs,en wat zo al meer voorbij komt in de standaardwestern.
Deze gaat o.a. over het overleven tijdens de harde winters, als er niet veel werk voorhanden is en de sociale voorzieningen waren duidelijk niet zoals in de tegenwoordige tijd.
Een hele dikke aanrader.
Voorlopig een dikke 4* voor deze film.
4,0
[permalink] geplaatst op 13 juni 2009, 22:39 uurBehoorlijk realistische western.
Het harde leven van een cowboy, zonder opsmuk.
Heston noemde het overigens eens zijn lievelingsfilm.
Boeiend, en zeer goed geacteerd.
De dvd zit al een tijdje in mijn collectie.
Had de film daarvoor wel al eens op TV gezien.
Hoort thuis in de categorie 'realistische westerns' van mijn collectie. Daarin zit ook 'The Culpepper Cattle Company', nog zo'n pareltje.
3,5
[permalink] geplaatst op 28 september 2009, 16:01 uurAardige western, maar wat mij betreft iets te rustig voortkabbelend. Wel een erg goede rol van Heston die zichtbaar plezier had in zijn personage. Een 3,5* verdient deze film zeker.ondanks de iets te lange ''saaie'' stukken.