134.876 gebruikers | 85.649 films | 31.031 regisseurs | 3.506.898 berichten | 4.928.149 stemmen

locatie: Films » Flesh+Blood (1985) » Info

Flesh+Blood (1985)

Alternatieve titels: Flesh & Blood, The Rose and the Sword, Los Señores del Acero

Flesh+Blood (1985)
409 stemmen | gemiddelde 3,15
mijn stem:
16 jaar geweld seks grof taalgebruikSpanje / Verenigde Staten / Nederland
Avontuur / Actie
125 minuten

geregisseerd door Paul Verhoeven (I)
met Rutger Hauer, Jennifer Jason Leigh en Tom Burlinson

Een episch avontuur waarin de Middeleeuwen worden neergezet als een tijd vol gruwelijkheden, oorlog en seks. Centraal staat de huurling Martin (Hauer), die samen met zijn mannen wraak neemt op een edelman en diens zoon Steven (Burlinson), door de jonge bruid Agnes (Leigh) te ontvoeren.

gebruiker
bericht

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 18 juni 2009, 0:01 uur
niet naar om naar te kijken :P ?

Al DeNiro
3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 26 juni 2009, 19:56 uur
Goede film over de middeleeuwen met veel geweld en seks.

Vorige keer niet helemaal afgekeken, vanavond maar eens doen.

» Laagste prijs voor deze film op DVD

Flesh & Blood (€ 5,99)
exclusief € 1,95 verzendkosten

Flesh & Blood (€ 6,89)
exclusief € 1,75 verzendkosten

Flesh & Blood (€ 6,99)
gratis verzending

» alle winkels en formaten voor deze film

speranza
nieuw bericht [permalink] geplaatst op 26 juni 2009, 20:58 uur
Ik heb me prima vermaakt bij het kijken naar deze film.

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 28 juni 2009, 17:02 uur
 bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezen
Aparte film, ik dacht dat deze film nogal zal tegenvallen.
Maar dat was dus niet. Wel weer een echt verhoeven film, met veel geweld en naakt. Wat wel apart was dat eigenlijk iedereen de goeierikken en slechterikken zijn 3*

2,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 15 augustus 2009, 16:26 uur
Niet echt mijn ding, Paul Verhoeven gaat hier gewoon verder waar Floris ophield, met veel bloot en geweld. >:D

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 27 augustus 2009, 19:17 uur
Af en toe bijna misselijkmakend in mijn ogen en vrij langdradig waarvoor dit eindigt in een onvoldoende voor Verhoeven.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 10 september 2009, 10:51 uur
nu te koop bij de FRS voor maar 2.50

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 4 november 2009, 20:40 uur
Leuk vermaak met inderdaad veel bloot (vooral Jennifer Jason Leigh) en veel geweld. Niks mis mee toch ^O^

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 17 november 2009, 0:15 uur
Jeugdsentiment. Vond dit vroeger een hele heftige film. De naaktscenes hebben daar veel aan bijgedragen. Ouder en wijzer de film opnieuw bekeken, een aardige film is overgebleven. Hadden ze in de middeleeuwen ook wel eens een rustige dag?

1,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 6 december 2009, 2:34 uur
mister blonde schreef:
waarom krijgt deze film zo'n belachelijk hoge score? heeft Verhoeven hier een streepje voor of zo? samen met Beowulf de slechtste film die ik in tijden heb gezien.

naast de belachelijke slechte acteerprestaties (alleen Hauer maakt zichzelf net niet belachelijk) is het compleet belachelijke plot ronduit een belediging voor elke filmfan. waar gaat de film nu helemaal over? het is niet meer dan een opeenstapeling van geweld, verkrachtingen en slappe dialogen. 0,5 sterren. ik snap goed dat Verhoeven zelf niet tevreden was over het resultaat. sterker; hij moet zich kapot schamen...

Kan me hier goed in vinden, nogal overrated

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 11 september 2010, 23:29 uur
Zeer rauw episch verhaal over de Middeleeuwen dat op mij overkomt als een 'sex en geweld variant op Floris', het oogt allemaal vrij sensationeel met veel weelderige sfeerbeelden en een Rutger Hauer die altijd balanceert tussen gebruik van humor, geweld en sex. Maar als ik na dat vreemde, nogal uitgesponnen slot evalueer wat ik nou gezien heb dan kom ik niet verder dan "redelijk onderhoudend".

Mr_White
nieuw bericht [permalink] geplaatst op 8 maart 2011, 23:54 uur
 bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezen
Zo zie ik de Middeleeuwen graag, een gewelddadige en smerige periode vol morale corruptie. Goed en slecht bestaat niet, alleen een grijs gebied waar alle personages in rond dwalen. Een plot is er niet echt, maakt ook niet uit vind ik, de sfeer is gewoon perfect, moorden en verkrachtingen en plunderingen en het verveelt geen moment. Alleen jammer van het laatste uur, waar de film flink aan geloofwaardigheid in boet (na het drinken van besmet water worden ze gelijk ziek, die kerel die ontsnapt door zijn kettingen te breken met bliksem zonder zelf geëlectrocuteerd te worden) en misschien ook wel in de weg gezeten wordt door het gebrek aan plot (en dus een fatsoenlijke afsluiting). Ach, ik heb er goed van genoten.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 9 maart 2011, 19:21 uur
Gisteren avond deze film ook weer gekeken en ik kan me erg goed vinden in het stukje van Mr_White.
Stem wel verlaagd van 4.5* naar 4.0*

4,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 10 april 2011, 14:28 uur
Vroeger al regelmatig gezien en blijft in mijn ogen nog steeds een topper.
Sex,geweld,bloed en een op en top middeleeuwse setting.
En donders ruw!!
Heerlijk!!

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 12 augustus 2011, 22:11 uur
daar kunnen de amerikanen nog van leren. verhoeven in goede doen vind ik spijtig dat die niet zo bekend isdeze film

movie-edje
nieuw bericht [permalink] geplaatst op 22 september 2011, 9:44 uur
oke dan.............ik dacht dat Robocop zijn eerste amerikaanse productie was?

niet dus!

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 1 maart 2012, 21:22 uur
movie-edje schreef:
oke dan.............ik dacht dat Robocop zijn eerste amerikaanse productie was?

niet dus!

Toch wel. Dit is vooral een Europese coproductie.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 18 april 2012, 14:32 uur
komt deze ooit nog eens op bluray ?
spetters komt ook al begin volgende maand, nooit verwacht :)