Sadomania - Hölle der Lust (1981)
Alternatieve titel: Sadomanía (El Infierno de la Pasión)

22 stemmen | gemiddelde 2,13
Spanje / West-Duitsland
Avontuur /
Erotiek103 minuten
geregisseerd door
Jesus Francomet
Ursula Buchfellner,
Ajita Wilson en
Antonio MayansIn een afgelegen hoek van het Amerikaanse Midden-Westen ligt het werkkamp voor criminele vrouwen 'La Hacienda Blanca'. Deze onschuldige naam is echter slechts een façade voor een gruwelijke en smerige werkelijkheid waar geweld en sadisme de dagelijkse realiteit vormen. Magda, een meedogenloze vrouw vol gewelddadige driften, is de vrouwelijke commandant van het kamp.
2,5
[permalink] geplaatst op 10 juni 2004, 12:20 uurBeetje te vergelijken met de Ilsa reeks, alleen wat meer soft porno.
[permalink] geplaatst op 6 december 2005, 17:07 uurLijkt me grappig om eens een keer te zien.
0,5
[permalink] geplaatst op 27 augustus 2006, 18:36 uurTeleurstellend filmpje uit de 'shock-video' serie, waarin niets te genieten en vooral niets te 'shocken' valt. Misschien iets voor de wat conservatiever opgevoede tieners die het leuk vinden om anderhalf uur lang naar vrouwen met blote borsten (en soms wat meer) te kijken, wie weet. 'Hoogtepunt' is een verkrachtingsscene die zo tam is dat het stupide Van der Valk muziekje op de achtergrond meer de aandacht trekt. Kompleet debiele dialogen, 'acteer'prestaties die deze benaming geen nanoseconde waard zijn en een scenario dat wel geschreven móet zijn door iemand met een IQ van onder het vriespunt.
Pure zelfkastijding om deze film uit de kijken. In dat opzicht klopt de titel wél...
0,5 *
0,5
[permalink] geplaatst op 4 september 2006, 11:37 uurAfschuwelijk. Regisseur Jesus Franco maakt van Sadomania een tieten parade zonder enig plot of interessante gebeurtenissen. Het is eentonig, slecht en belabberd in beeld gebracht. De acteerprestaties zijn zoals Code9 al zegt nog geen nanoseconde het woord "acteerprestaties" waard. Sadomania is tijdverspilling, troep!
[permalink] geplaatst op 4 september 2006, 12:20 uurhaha, fantastisch die Franco. Onderstaande teksten komen uit de plots van zijn films. Even genieten.
In een gotisch kasteel voert Gory allerlei experimenten uit op (veelal naakte) vrouwen. Twee van deze vrouwen, Diana en Regina, worden lastig gevallen door twee gemuteerde bodybuilders. Omdat zij niet op hun avances ingaan worden ze ervan verdacht lesbisch te zijn.
Nadja, beter bekend als de meedogenloze Miss Muerte, is op zoek naar de moordenaars van haar vader, de geniale, maar geschifte Dr. Z. Nadja slaagt erin om een vreemde danser met uitzinnig lange nagels te hypnotiseren en geeft hem de opdracht de door haar gekozen slachtoffers te vermoorden.
De Red Lips zijn twee vrouwelijke detectives die proberen vermiste modellen en dansers te vinden. Een pop-artiest die Klaus Thriller heet en zijn assistent, Morpho, die op een weerwolf lijkt, zijn de hoofdverdachten voor de moorden.
Gravin Irina Karlstein (Lina Romay) zwerft al eeuwen van stad naar stad, op zoek naar slachtoffers. Ze is een op sex beluste vampier, die op meerdere manieren haar mannelijke prooien leegzuigt.
Maria da Guerra is door haar vader verkracht. Ze neemt wraak en doodt haar vader. Ze wordt naar een gevangenis op een eiland gebracht, waar ze de speelbal van een lesbische bewaakster wordt.
Drie vrouwen worden veroordeeld en naar een gevangenis op een eiland voor de kust van Panama gebracht. Daar wachten hen verschrikkingen, gepleegd door de lesbische en sadistische directeur.
Een groep vrouwen wordt ontvoerd door guerilla's om als prostituees voor hen te dienen. De sadistische vrouwelijke bewaker onthoofd de meisjes die niet meewerken.
Ilsa werkt nu als bewaakster in een vrouweninrichting. Hier maakt ze misbruik van de vrouwen door ze te laten gebruiken als seksspeeltjes voor de mannelijke bewakers, dit te filmen en later te verkopen op de zwarte markt.
Vergelijk vooral de laatste 4 verhaallijnen eens met die van Sadomania!
0,5
[permalink] geplaatst op 4 september 2006, 16:58 uurHet zegt in ieder geval genoeg over de fantasie en originaliteit van Jesus Franco.
[permalink] geplaatst op 17 december 2006, 21:23 uurWordt hierin niet een vrouw door een hond geneukt?
[permalink] geplaatst op 18 december 2006, 18:43 uurQuentin schreef:
Wordt hierin niet een vrouw door een hond geneukt?
Jup. Beschamende scene.
Charles Manson
[permalink] geplaatst op 18 december 2006, 20:01 uuren vond ze het lekker?
1,0
[permalink] geplaatst op 14 maart 2007, 17:38 uurNee en het was een erg nare scène om naar te kijken...
0,5
[permalink] geplaatst op 14 maart 2007, 17:45 uurZoals de hele film.
1,5
[permalink] geplaatst op 18 april 2007, 14:29 uurWat een wazige film! Alles is hier gewoon vreemd, het camerawerk is niks, het verhaal niet en het acteren al helemaal niet.... Vreselijke personages, die vent die de hele tijd in z'n TE korte spijkerbroekje rondrent echt vreselijk, en die rol van die duitse herder sloeg helemaal nergens op, hoe kunnen mensen daar nu opgewonden van raken?
[permalink] geplaatst op 25 september 2008, 2:31 uurExploitation schreef:
kom op. het is Franco. daar gaat erotiek en absurditeit hand in hand.
Film was mijns inziens grappig(mits je dronken genoeg bent)
1,5
[permalink] geplaatst op 28 september 2008, 22:10 uurKan iemand mij aub vertellen wat het verschil is tussen de Amerikaanse versie 102 min en de europese 84 min?
1,5
[permalink] geplaatst op 1 oktober 2008, 22:16 uurtoch nog maar eens herzien en met een half puntje verhoogd.
3,0
[permalink] geplaatst op 3 december 2008, 20:49 uurHoofdrolspeelster Ajita Wilson (de gevangenis-directrice) is een transseksueel die voor haar operatie al eens in enkele Franco-sex-films te zien was. Na haar operatie speelde ze nog een hoofdrol in deze sadomania.
5,0
[permalink] geplaatst op 11 september 2009, 13:18 uurzeer uitzonderlijke film, zo zijn er geen twee, in het genre sexhorrormarteling een topper!
[permalink] geplaatst op 25 september 2011, 19:58 uur
bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezenHahaha dit was lachwekkend slecht allemaal maar wel zeer aangenaam om naar te kijken. Het flut verhaal is volkomen belachelijk en in de film komt bijna geen scene voor waarin geen bloot te zien is. Daar is overigens niets mis mee want de jonge vrouwen zagen er allemaal naturel uit (geen siliconen, geen tatoeages en geen piercings. Maar wel allemaal een bosje onderaan

). Maar ja dat was natuurlijk ook helemaal normaal in de jaren 80. Eigenlijk is dit ook geen gewone film maar gewoon een soft erotische film geven in een zogenaamd verhaal. Het beste van deze film is natuurlijk het bos en tiet gehalte wat enorm hoog is, vooral het laatste
Er zitten ook een paar bizarre momenten in deze film zoals
het doorprikken van een tepel met een naald en dan aan de tepel likken. En de scene met de herdershond die eigenlijk best wel ranzig was.
Maar goed ondanks de zogenaamde ontberingen (was best een gezellige gevangenis en de meisjes vonden het ook niet erg) komt toch nog alles goed en krijgt de stoute gevangenis directrice (overigens de enige donkere vrouw in deze film)
uiteindelijk wat ze verdient :)
P.S. het jagen op het meisje en de belachelijke nep krokodil was zeer lachwekkend. Het zelfde geldt voor de meisjes die ontsnappen en dan toch nog de hele tijd topless blijven rond lopen

Men komt zelfs topless terug voor
wraak
1,0
[permalink] geplaatst op 23 oktober 2011, 19:48 uurDrama van Franco en niet z'n eerste.
Deze regisseur heeft 192 films op zijn naam en ik heb nog weinig van z'n oeuvre gezien. De slechtere films van hem komen toch wat vaker naar voren. Ik heb toch respect voor de man, ook doordat hij vaak interviews geeft over z,n films, hoe slecht zij ook moge zijn. De meeste van dit soort regisseurs verbergen zich zodat ze niks over hun film hoeven te zeggen.
Women in Prison film met weer veel naakt. Voor een echt verhaal hoeven we het niet te doen. Er is weinig te genieten. En al helemaal niet een scene waarin een vrouw wordt genomen door een hond. Ook een plastic/rubberen krokodil die aanvalt maakt weinig goed. 1,0.