Saddle the Wind (1958)

geregisseerd door
Robert Parrishmet
Robert Taylor,
Julie London en
John CassavetesDe ietwat stoïcijnse Steve Sinclair heeft zijn verleden als gevreesde gunslinger de rug toegekeerd en hij runt nu de ‘Double S Ranch’ in Colorado. Steve komt in de problemen, wanneer zijn jongere, rebelse broer Tony met zijn attractieve verloofde, de voormalige saloonzangeres Joan Blake, op zijn ranch verschijnt. Tony's schietlust baart Steve echter grote zorgen. Als Tony zover gaat dat hij iemand doodschiet en bezittingen van kolonisten in brand steekt, moet Steve, die inmiddels verliefd geworden is op Joan, Tony wel tot de orde roepen.
[permalink] geplaatst op 10 mei 2008, 17:24 uur
[permalink] geplaatst op 16 mei 2008, 12:31 uur
3,5
[permalink] geplaatst op 27 augustus 2009, 22:32 uurPrima western met een nog betere Robert Taylor. Niet een typische westernacteur, maar hij heeft er toch wel een aardig aantal op zijn naam staan.
In deze heeft hij te maken met zijn jongere broer die de rust in de omgeving danig verstoord met zijn haantjesgedrag.
Een goed gebracht verhaal in een mooie omgeving, maar de film wordt wel gedragen door Taylor, al valt geen enkele andere acteur echt uit de toon. Een minder bekende western misschien, maar wel een aanrader.
4,0
[permalink] geplaatst op 29 januari 2010, 14:46 uurUitstekende Western met prima vertolkingen van zowel de hoofd- en bijrolacteurs. Ook het landschap, de Colorado Rockies, draagt bij aan het prachtige verhaal.
Film-Noir acteur Charles McGraw voor het eerst in een Western gezien en nog wel prima als gunfighter, waar ook echt dreiging van uit gaat. De film begint zelfs met hem.
Klein minpunt is de aantrekkelijke zangeres/actriceJulie London; evenals in Western 'Man of the West' heeft ze hier bijna de gehele film een expressieloze, haast stoïcijnse gezichtsexpressie. Meer passie en minder houterigheid is gevraagd! Maar haar stem mag er zijn!
Verder wat jammer bij ingezoemde acteurs, wat in de studio is opgenomen en wat te duidelijk te zien is.
De DVD transfer (R-1) met witte subs is prima; af en toe is wat filmgrain te bespeuren.
Een Western om vaker te zien, kortom aanrader.
Een verdiende IMDB *8/10.
4,0
[permalink] geplaatst op 4 februari 2010, 1:20 uurMooie western, met Taylor als rots in de branding, zoals ik hem het liefst zie.
(Hij is sowieso een van mijn lievelings westernacteurs. Zeker een plaats in mijn top 5)
Het is hier al allemaal zo'n beetje gezegd, ook de bijrollen zijn goed bezet.
Cassavetes in een westernrol is ook wel ongebruikelijk, maar hij brengt het er goed vanaf.
Bij wijze van spreken dan
En inderdaad, zoals Dogie_Hogan al zei, Julie London zit wat strak in haar 'keurslijf'(maar wát voor een lijf!)
Had wel wat meer pit in mogen zitten.
Dit is weer een pracht aanvulling voor mijn western DVD collectie.
Ik had de film wel al eerder gezien, maar ik wil proberen alle westerns met Taylor te pakken te krijgen.
Erg vreemd dat die maar zo mondjesmaat te vinden zijn, terwijl Taylor toch een ster van jewelste was in zijn tijd.
Misschien met wat geduld...
4,0
[permalink] geplaatst op 4 februari 2010, 7:39 uurN.a.v. de wat houterige, tamme/fletse vertolking van Julie London, 'Man of the West' ook met actrice/jazz-zangeres Julie London, uit hetzelfde jaar gekeken. In die Western laat ze toch wel meer, naast haar prachtige 'body', van haar acteertalenten zien. Maar er had meer ingezeten, tov vele andere (Western) actrices. De regisseur had zitten slapen lijkt het...
In beide Westerns loopt Julie trouwens. ondanks het ruwe landschap, voortdurend in de mooiste zondagse kleren rond, terwijl de mannen om haar heen er wel stoffig en vuil uit zien. Deze situatie zien we ook in Westerns als 'Backlash' met Donna Reed in de mooiste outfits, of in 'The High Chaparral' tv-Westernreeks, waar Linda Cristal in bijna elke episode haar gigantische garderobe 'showt'. Regisseur Clint Eastwood besteedt aan deze veelvuldig gemaakte Western fout door zijn toenmalige collega's ruim aan-dacht in een documentaire op de Budd Boetticher DVDboxset.
4,0
[permalink] geplaatst op 4 februari 2010, 12:32 uurOm misverstanden te voorkomen even dit, i.v.m. Julie London:
Het feit dat zij in 'Saddle the wind' wat flets overkomt betekent niet dat ik haar een slechte actrice zou vinden.
In andere films, en TV series,heb ik (veel ) beter van haar gezien.
Daarbij komt natuurlijk ook nog dat niet de actrice, maar de regisseur verantwoordelijk is voor het eindresultaat.
Dat is tenminste mijn mening.
Die heeft zich hier duidelijk meer geconcentreerd op de overige personages in het verhaal.
Actrices in 'onkreukbare' costumes, en perfecte make-up, is natuurlijk des Hollywoods.
Dat was destijds nu eenmaal zo (en nu vaak nóg) en je hoort mij daar niet over klagen.
De actrices moesten er ook als sterren uitzien destijds.
London was daarbij ook als zangeres een grote ster, en vooral ook bekend om haar glamoureuze verschijning, met navenante outfits.
Bekijk de talloze foto's uit haar topjaren maar eens.
Julie London heeft nog aardig wat westernrollen op haar naam staan, buiten de reeds genoemde.
The wonderful country, Drango, Return of the frontiersman, en gastrollen in o.a. Zane Grey Theatre, Laramie en Rawhide.
In haar latere jaren speelde ze dan (en zéér goed ook) zo'n 131 afleveringen lang (1972-1979)in 'Emergency', aan de zijde van voormalig 'Laramie' westernster Robert Fuller.
Die serie is in zijn geheel op de Duitse TV te zien geweest herinner ik mij nog goed.
London's zangkwaliteiten staan overigens ook buiten kijf.
Op Youtube zijn heel wat van haar soft-jazzy songs te vinden.
Maar dat is natuurlijk een ander verhaal.
4,0
[permalink] geplaatst op 4 februari 2010, 19:04 uurHIER nog artikel over deze Western, ook mbt inbreng Julie London.
Quote:
'Julie London manages to look beauty parlor fresh thoughout the movie, (complete with false eyelashes). Unfortunately, though she sings prettily at one point during the movie, Miss London, who never cracks more than a brief, pained smile, is remarkably inexpressive when speaking or gazing in rather sullen discomfort at her intended bridegroom and her future brother-in-law. I kept wishing she’d bust out with her great rendition of “Cry Me a River” whenever one of the brothers started to chide or jolly her out of her funk, but alas, Miss London never seems to be caught emoting in this movie, much less singing for fun or showing signs of overt joy or sorrow. Of course, that could be due to an underwritten part, the grim circumstances that her character comes from or that she sees in this Colorado valley, but, since I’ve seen her do the same routine just after this movie in Anthony Mann’s Man of the West and Robert Parrish’s best western, The Wonderful Country, I’m beginning to wonder if Julie should’ve stuck to singing.
I should mention that one of the nice parts of the movie was the restrained treatment of the growing understanding between Julie London and Robert Taylor as the story progresses. Theirs is not a grand romance, but the pair have their tender moments as he tries to explain his mixed feelings about his brother and she discovers his true nature. The thought crossed my mind that Julie's role may have only existed to give Taylor a sounding board to discuss his troubled conscience out loud, which could explain the lack of substance to her character.'
3,5
[permalink] geplaatst op 31 augustus 2010, 2:22 uurGoede western van Sturges ditmaal in samenwerking met Parrish. En vooral de Sinclair's doen het goed. John Cassavetes doet het zeer goed en dit is de eerste keer dat ik hem tegenkom in een western. Ik kan altijd graag naar de kerel kijken als hij acteert. Ook Robert Taylor als gepensioneerde gunfighter doet het goed.
Mijn mening over Julie London is prima. In alle films die ik tot nu toe keek van Sturges hadden vrouwen een kleine tot geen rol. Hier houd ik wel van. Ik heb niet altijd zin in z'n standaard western roman! Dus de charmante verschijning van London in deze film voldoet meer dan genoeg.
Jammer dat sommige scenes iets te overduidelijk overgingen van outdoor naar een indoor filmset. Je hoorde het meteen aan de echo die z'n studio dan produceert.
[permalink] geplaatst op 31 augustus 2010, 7:05 uur@Brix
Ga er zonder meer van uit dat (de busty) Julie London talent heeft. Zeker muzikaal! Jammer, dat de regisseurs onvoldoende haar (bij-) rollen in (Western) films hebben ingevuld.
Lees dat ook weer over Western
The Wonderful Country, die ik -
ook vanwege Julie - graag zou willen zien.
[permalink] geplaatst op 31 augustus 2010, 11:56 uur@Dogie_Hogan:
Mijn eigen mening over Julie London is ook positief.
(Die van JustinW eveneens zie ik)
The Wonderful Country komt nogal eens langs op TCM.
Mooie film (m.i.)
4,0
[permalink] geplaatst op 12 oktober 2010, 11:26 uurGoed nieuws: de ARD zendt deze Western uit op zondagochtend 17 oktober a.s. vanaf 00.50 uur.
2,5
[permalink] geplaatst op 10 januari 2011, 23:31 uurGrappig detail, het plaatsje waar deze film zich afspeelt bestaat echt en is tegenwoordig een spookstad.
Rosita Colorado
First, the location. There’s only one long shot showing the entire Western town, but I’ve never seen a more decrepit or believable one– because it’s a real one. Rosita, Colorado, west of Pueblo, was well on its way to becoming a ghost town in the late 1950s (it actually is one now, in the middle of exurbs). It had only three or four wooden buildings, plus a few scattered homesteads between them and the mountains. It delivers total verisimilitude. Quite a few scenes are shot in the wilderness, too, with meadows bursting with purple wildflowers.
Helaas vond ik de film zelf niet zoveel aan, kwam vooral de zinloze bijrollen en het niet lekker lopende verhaal.
3,0
[permalink] geplaatst op 23 januari 2011, 10:59 uurIk heb deze prent alang niet meer gezien, en kan me niet herinneren waar het presies over gaat, of ik deze ergens heb liggen? zoniet wordt het pindakazen, hoort er nog van.
[permalink] geplaatst op 23 januari 2011, 11:59 uurmadmax1 schreef:
Is
op DVD verkrijgbaar (en bij Amazon.uk
£ 7,20 inkl. porto, ca. € 8,45)!
Prima transfer trouwens (met witte subs).
Busty actrice/zangeres Julie London zingt de titelsong:
Youtube1; in stereo
Youtube2..
Ook
HIER te downloaden, of via
Youtube kijken.
[permalink] geplaatst op 23 januari 2011, 12:56 uur@Dogie:
prachtig die Youtube clips met song en stills
(als Julie dat liedje zo voor mij had gezongen, dan was ze niet verder dan het halve lied geraakt

3,0
[permalink] geplaatst op 23 januari 2011, 16:17 uurHerzien( gepindakaas) degelijk geen hoog vlieger, toch een leuke middag gegund
De titelsong is jammer genoeg niet van July London.
Saddle the Wind; Jay Livingston& Ray Evans.
[permalink] geplaatst op 24 januari 2011, 23:05 uurEy,
Deze was nog te halen op het net,en herzien ,dan zingt zij een liedje voor robert in de film.
Maar de titelsong zoals je aangeeft, is echt niet van haar.Sorry is ook onintersant toch nog genoten.
4,0
[permalink] geplaatst op 25 januari 2011, 6:40 uurWie de titelsong geschreven hebben staat ook niet ter discussie. Er is alleen vermeldt, dat actrice/zangeres Julie London de titelsong zingt.
3,0
[permalink] geplaatst op 25 januari 2011, 14:50 uurAangezien ik alles spontaan type zoals ik het voorheb ,sluipt er wel eens een foutje in.Moet ook nog veel leren op MM gezien de mogelijk heden zit ik op30%,dus neen me niet kwalijk
4,0
[permalink] geplaatst op 8 januari 2012, 11:54 uurPrima western, 1 van de betere, zeer goed verhaal een aanrader:4,0