Once a Thief (1996)

geregisseerd door
John Woomet
Sandrine Holt,
Ivan Sergei en
Nicholas LeaMac Ramsey en Li Ann Tsei hebben een relatie met elkaar en zijn professionele dieven, die gescheiden worden door de man die de twee heeft opgeleid. Mac komt terecht bij een misdaadbestrijdingsteam en na een tijdje wordt hij herenigd met Li Ann die nu verloofd is met een ex-agent. Als snel komen de twee mannen in een serie van conflicten terecht en als ze dan nog eens ontdekken wat hun gezamenlijke missie is, moeten ze de vrede bewaren om de missie te kunnen volbrengen.
[permalink] geplaatst op 12 juni 2003, 22:31 uuris dit de pilot???
1,5
[permalink] geplaatst op 13 juni 2003, 10:39 uurThis is a remake of his Hong Kong action comedy 'Once A Thief', but has been toned down to be the pilot for a promising TV series.
[permalink] geplaatst op 6 mei 2004, 10:39 uurzetten ze even neer john woo's once a thief, en bij geregisseert ook john woo. maar is niet zo de film uit 1990 is geremaked door iemand anders in tv serie, als die naam er ook zo staat(john woo) dan kan dit zijn cariere wel vernietigen maar gelukkig is dit niet van john woo. dan is woo's slechtste film blackjack nog beter dan dit prul.
djelle
[permalink] geplaatst op 21 december 2004, 14:57 uurInderdaad. Dit was vreselijk! Het zal vol met oubolligheden, flauwe humor en onzinnige dialogen. De actiescenes lieten heel lang op zich wachten, ze waren ook niet talrijk en vooral inspiratieloos.
Dit is jaren mijn grootste teleurstelling in Woo geweest, gelukkig zie ik hier nu dat hij het toch niet geregisseerd heeft. Wat een opluchting. De versie die hij wel gemaakt heeft in Hong Kong, heb ik nog niet gezien. Maar ik ben bang dat hij teveel op deze zou lijken. Want het verhaal alleen al vind ik niet interessant... 0,5
niels1990
[permalink] geplaatst op 2 april 2005, 21:00 uurveel minder als het origineel maar dit was ook best te pruimen
3sterren
1,5
[permalink] geplaatst op 10 november 2007, 11:59 uurInderdaad, dit was een slechte Woo-film. vast een Direct to Video van hem. Ik kon af en toe echt niet geloven dat dit van John Wo kwam. De acteurs waren zeer irritant en humorloos. De actiescenes waren ook niet al te best en het verhaal was ook niks. Gewoon opnieuw erg jammer!!! Waarom is John Woo ook ooit naar Amerika gegaan. Hard Target vond ik dan wel redelijk maar de rest was allemaal niks met een tekort koming aan actie en veel gelul. Maar deze film sloeg echt alles.
1,5
[permalink] geplaatst op 10 november 2007, 12:17 uurFace off is zijn beste (en enige goede) Amerikanse werk.
1,5
[permalink] geplaatst op 24 november 2007, 21:15 uurLees ik hierboven dat dit niet van Woo komt. Dit komt wel degelijk van John Woo. (Helaas Pindakaas)
Zie trouwens ook net dat deze film dezelfte tagline heeft als het orgineel.
Reinbo schreef:
Face off is zijn beste (en enige goede) Amerikanse werk.
Face/off vond ik een gebrek aan actie hebben. De hele film duurde 133 minuten maar er komen in de hele film maar 4 actiescenes in voor van maar 3 a 4 minuten. Spectaculair wel maar gewoon veeeeel te kort. Maare een beetje offtopic,we kunnen hierover beter discussieren in het John Woo topic.
[permalink] geplaatst op 17 december 2007, 10:37 uurInspiratieloze flutfilm die ik beter in de bakken bij Bart Smit (niet voor niets vijf films voor vijf euro, ik had beter moeten weten) had kunnen laten liggen... zonde van de tijd en inderdaad een tegenvaller van John Woo.
2,0
[permalink] geplaatst op 19 september 2008, 23:00 uurWas hier destijds ook niet zo enthousiast over, het orgineel vond ik ook al niet zo bijzonder. Dit was gewoon een matige tv productie die af en toe nog wat gered wordt door wat mooie typische Woo actiescenes. Echter alweer jaren geleden dat ik hem zag dus weet niet of mijn stem nog echt objectief is. Houd het maar op een kleine-
2,5
[permalink] geplaatst op 30 december 2008, 11:33 uurDeze film kijkt echt weg als een pilot voor een tv-serie. Een serie bomvol clichés, dat wel. Toch heb ik me geen minuut verveeld met het bekijken van deze film. Er zitten best wel goede ideeën in en de scène met de brommer vind ik wel geslaagd. De typische John Woo-stijl komt niet naar boven in deze film en dat is wel spijtig.
2,5 sterren omdat het best meevalt
MR APOCALYPSE
[permalink] geplaatst op 16 augustus 2009, 23:20 uurHeb die film op een videotape dus al heel erg lang.
Matige film,die ik vroeger wel kon waarderen en meerdere keren gezien heb.
Later zag ik de tv-serie hiervan nog weleens op tv en was verbaasd want wist niet dat die bestond...
1,0
[permalink] geplaatst op 16 april 2012, 22:07 uurEr valt wel duidelijk te zien dat dit een pilot is en het is vele malen begrijpelijker waarom hier geen vervolg aan gegeven is. Ik ben erg benieuwd hoeveel John Woo hieraan bijgedragen heeft, want het resultaat is erg slecht. Het ziet er visueel erg goedkoop en lelijk uit. Hetzelfde geldt voor de soundtrack. Het scheelt in elk geval nog dat ik de scores hier zag, waardoor mijn verwachtingen toch al nihil waren. 39 stemmen, waarvan geen enkele boven de 2,5* zegt genoeg. Mijn veertigste stem verandert daar niets aan.
Er valt praktisch niets positiefs te melden, behalve dan dat Once A thief niet het ultieme dieptepunt is. Toch is het acteerwerk slap en zijn de karakters ongelooflijk saai. En braaf trouwens, zeker voor wat moet doorgaan als leden van een criminele familie. Het verhaal is zo crap als een dertien-in-een-dozijn-maandagavondserietje kan zijn. Tot overmaat van ramp is de actie rommel eersteklas en meent men publiek te moeten trekken met de semi-komische spannende scenes. Verklaart direct het embleempje voor twaalf jaar en ouder. Gelukkig is de mensheid de serie bespaard.
Oh, en de Rembrandt is overduidelijk nep.