The Tall T (1957)

geregisseerd door
Budd Boettichermet
Randolph Scott,
Richard Boone en
Maureen O'SullivanOmdat hij zijn paard bij een weddenschap heeft verloren, moet Pat Brennan te voet verder reizen. Onderweg kan Pat meereizen met een postkoets, die gehuurd is door een pasgetrouwd koppel. Bij het volgende paardenuitwisselstation wordt de postkoets echter overvallen door een bende outlaws. Deze outlaws vernemen van de doodsbange man dat zijn jonge echtgenote de dochter is van een rijke mijneigenaar en ze ontvoeren haar. Ook de toekomst van Pat is zeer onzeker.
2,5
[permalink] geplaatst op 26 augustus 2008, 19:05 uurDVD release op 4 nov. 2008.
[permalink] geplaatst op 7 mei 2009, 0:21 uurDogie_Hogan schreef:
DVD release op 4 nov. 2008.
Alleen in die box?
4,0
[permalink] geplaatst op 21 juni 2009, 20:18 uurBoetticher en Scott waren een team dat garant stond voor kei-goede westerns.
In 'The Tall T' deed ook Richard Boone, als de bandiet Frank Usher, nog een flinke duit in het zakje.
Geweldige screen presence had die man toch.
En dat was nog niet alles, want ook de rollen van de twee overige schurken in het verhaal waren sterk bezet met Henry Silva en Skip Homeier.
Neem daarbij nog de uitstekende film locaties en een duidelijk verhaal en je hebt een prima western.
Mooi te zien hoe Scott in de loop van het verhaal verandert van de vrolijke opgewekte kerel, wiens lach de eerste twintig minuten zowat niet van zijn gezicht te branden is, naar de ijzige en vastberaden figuur later in de film.
Maureen O'Sullivan speelt een tuttige oude vrijster, maar ondergaat ook een soort van metamorfose.
Wel even iets anders dan de rol van Tarzan's sexy levensgezellin 'Jane', die ze aan de zijde van Johnny Weissmuller in zes films ooit speelde.
Het viel me wel op dat haar stem mij onaangenaam in de oren klonk.
Top western naar mijn smaak.
3,5
[permalink] geplaatst op 11 juli 2009, 20:25 uurKorte, krachtige western, met in het tweede gedeelte flink wat spanning. Scott vind ik beter te pruimen als hij serieus is, in plaats van die eeuwige grijns in het eerste gedeelte. De gevechten zien er realistisch uit.
Boone is erg goed als onberekenbare schurk, die tegelijkertijd jaloers is op de mannelijkheid en het eergevoel van Scott.
Geschoten in een prachtig, hard landschap.
Eén van de betere Scott-films van wat ik tot nu toe van hem heb gezien.
4,0
[permalink] geplaatst op 24 augustus 2009, 13:32 uurGisteravond nog een keer in mijn DVD speler gestopt, om een bepaald fragment te bekijken.
Dat liep echter uit op de komplete film opnieuw bekijken, terwijl ik hem nog maar twee maanden geleden voor 't laatst zag.
Ik kon me er gewoon niet van losmaken, boeide weer net als de vorige keren...
Al leek de film mij nog korter dan ik in herinnering had.
Volop genoten van het goede verhaal en de uitstekende acteurs.
Wát een duo die Scott en Boone!
Fascinerend!
[permalink] geplaatst op 11 november 2009, 16:43 uur
3,5
[permalink] geplaatst op 16 december 2009, 14:09 uurDe beste van Scott die ik gezien heb de film was gelukkig lekker serieus en met de cast was ook niks mis.
Richard Boone is al zo vaak erg goed en ook rol van een erg jonge Henry Silva als de meedogenloze killer.
Alleen Maureen O'Sullivan vind ik niet erg goed gecast wat er met die vrouw is gebeurt is ongelofelijk in de vroege jaren was ze een best aantrekkelijke vrouw maar op haar 46 ste is hier niets meer van over... Terwijl de regel is dat de meeste vrouwen mooier en mooier worden en nog veel sexapeal hebben.
3,5
[permalink] geplaatst op 3 augustus 2010, 11:22 uurIemand anders een poster voor deze aardige western?
[permalink] geplaatst op 3 augustus 2010, 11:29 uurstinissen schreef:
Da's jouw persoonlijke regel dan geloof ik.

[permalink] geplaatst op 3 augustus 2010, 11:33 uur
[permalink] geplaatst op 3 augustus 2010, 12:03 uur
[permalink] geplaatst op 3 augustus 2010, 12:05 uurMooiere kleuren idd. Ik heb 'm geplaatst!
3,5
[permalink] geplaatst op 3 augustus 2010, 19:14 uurWordt toch tijd dat de jeugd ook eens keer aan wat oudere films toekomt.
3,5
[permalink] geplaatst op 4 december 2010, 23:50 uurUitstekende film (weer) van Budd Boetticher. Maar na het goeie Ride Lonesome en het zeer goeie Seven Men from Now kijk ik daar zeker niet meer van op. Die Budd Boetticher wist absoluut hoe hij sterke westerns moest maken. The T Tall was misschien een heel klein beetje minder dan Seven Men from Now, maar ik heb nog steeds genoten hiervan. Randolph Scott bewijst hier opnieuw dat hij een erg goeie acteur was, al weet ik wel meteen dat ik hem niet zo graag in een komische rol zie spelen...
...maar goed, dat weet je dan ook weer. Verder waren de landschappen (weer) prachtig en lag het tempo erg hoog. De film vloog dan ook voorbij. Over Maureen O'Sullivan ben ik ook niet zo positief. Ik herkende haar niet eens, terwijl ik toch al twee tarzan films met haar heb gezien! Maar verder heb ik wel zo'n beetje gezegd wat ik gezegd wou hebben. Trouwens ook nog een goeie rol van Richard Boone in deze heerlijke western. Buchanan Rides Alone, Decision at Sundown en Comanche Station zijn films van Boetticher die binnenkort zeker zullen volgen.
3,5 ster voor deze zeer goeie film. Aanrader (weer)!
2,5
[permalink] geplaatst op 9 februari 2011, 18:58 uurHerzien,niet heel bizonder , mooie kleuren, korte tijds duur, standaard verhaal,Boone ook wel eens beter gezien
Nee niet de beste van Scott.
[permalink] geplaatst op 9 februari 2011, 19:19 uur
3,5
[permalink] geplaatst op 14 maart 2012, 1:40 uurSterke weer van Boetticher, deze The Tall T. Opnieuw kleurrijk en prachtige locaties in het Lone Pine gebied. Waar The Alabama Hills liggen waar recentelijk nog Iron Man en Gladiator scenes hebben gefilmd.
Wat deze western ook mee heeft zoals Brix al zei is dat de schurken in deze film erg sterk zijn en zelfs de show van Scott zelf weg stelen. Dat maakt dat ik weer genoten heb van deze western die door zijn aangename speelduur ook nog eens kan worden opgezet als de avond al ver in gang is gezet.
***½