Return of the Gunfighter (1967)
Alternatieve titel: Wyatt

7 stemmen | gemiddelde 3,42
Western98 minuten
geregisseerd door
James Neilsonmet
Robert Taylor,
Ana Martín en
Chad EverettDe oude gunfighter Ben Wyatt, die vijf jaar in de gevangenis heeft gezeten, wil een Mexicaanse vriend helpen. Bij aankomst treft Ben zijn vriend en diens vrouw vermoord aan. Hun dochter Anisa is de enige overlevende. Samen met Anisa en de gewonde gunslinger Lee Sutton, die hij onderweg ontmoet, gaat Ben op zoek naar de daders.
4,0
[permalink] geplaatst op 16 januari 2010, 13:20 uurSchitterende rol van een oudere Robert Taylor (die ook bijna aan 't eind van zijn leven was)
Hij speelt een vermoeide revolverheld, en doet dat zéér overtuigend.
Dit is voor wat mij betreft een van zijn allerbeste westernrollen, en een waardig afscheid.
(Ik tel zijn kleine rol in 'Hondo' even niet mee)
Taylor draagt de film a.h.w.
Deze western is onterecht weinig bekend.
4,0
[permalink] geplaatst op 16 januari 2010, 13:21 uurVandaag (16-01-'10) op TV te zien : WDR, 15.00 uur
[permalink] geplaatst op 16 januari 2010, 16:46 uurBrix schreef:
Vandaag (16-01-'10) op TV te zien : WDR, 15.00 uur
Gelezen op 15.45u., dus alleen laatste gedeelte gezien.
PS
Hmmm... Poolse poster, zal zsm
US poster indienen.
4,0
[permalink] geplaatst op 16 januari 2010, 17:50 uurWow, die US poster ziet er goed uit!
Kende ik nog niet.
Overigens de film voor de 5e keer gezien nu.
Blijft voor mij even goed als voorheen.
Nu nog een (betaalbare) dvd zien te vinden hiervan.
3,5
[permalink] geplaatst op 7 mei 2011, 22:15 uurNadat ik vandaag Savage- Pampus voor het eerst had gezien, en dacht dit is de laatste van Robert Taylor, zie ik dat Return of the Gunfighter (1967) de laatste is.
Gelijk deze weer eens herzien wat dat was al weer een tijdje geleden.
Verhaal technisch,sterk, acteer prestaties briljant, en het laatste duel fantastisch gefilmd, en op het grote scherm,komt deze stijlvol over,western van hoog niveau.
3,5
[permalink] geplaatst op 3 juni 2011, 17:22 uurDe Duitse tv blijft Westerns trouw: deze (voorspelbare) Western wordt woe. 8 juni a.s. door de ARD uitgezondenden vanaf 10.25 u. P.M.
[permalink] geplaatst op 3 juni 2011, 23:06 uurmadmax1 schreef:
Niet helemaal correct madmax, al was het wel de laatste echte western waarin hij een hoofdrol speelde.
Hierna kwam namelijk nog 'Hondo and the Apaches', waarin hij een kleinere rol had.
En als je het helemaal op de spits wil drijven: in ' Where Angels go, trouble Follows'(1968) speelde hij een rancher, maar wel in de "moderne tijd".
'Return of the Gunfighter' was echter wel een meer dan waardig afscheid voor Taylor van de western.
Ongetwijfeld een van zijn sterkste western rollen.