134.868 gebruikers | 85.640 films | 31.032 regisseurs | 3.506.681 berichten | 4.927.598 stemmen

locatie: Films » Xanadu (1980) » Info

Muziek / Fantasy
93 minuten

geregisseerd door Robert Greenwald
met Olivia Newton-John, Gene Kelly en Michael Beck

De Griekse muzen inspireren de mensheid tot het creëren van kunstwerken. Eén van de muzes neemt de vorm aan van de aantrekkelijke Kira en maakt kennis met de schilder Sonny Malone. Samen met Danny McGuire, een man die al eerder door Kira werd geïnspireerd, bouwt Sonny een enorme rolschaats-disco.

gebruiker
bericht

Jordy
(admin)
avatar van Jordy
nieuw bericht [permalink] geplaatst op 31 mei 2003, 23:26 uur
de bekendste film die nog niet op de site stond?

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 31 mei 2003, 23:44 uur
Jordy schreef:
de bekendste film die nog niet op de site stond?

Stond er ook van te kijken.

» Laagste prijs voor deze film op DVD

Xanadu (€ 7,89)
exclusief € 1,75 verzendkosten

Xanadu (€ 9,99)
exclusief € 1,95 verzendkosten

Xanadu (€ 12,98)
gratis verzending

» alle winkels en formaten voor deze film

0,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 14 januari 2005, 14:27 uur
Heel dom en suf, terwijl ik toch erg verkikkerd was op Olijfje.

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 20 juni 2005, 22:06 uur
Olivia is gewoon leuk om te horen en te zien, en droeg dan ook de film, alhoewel Gene Kelly ook leuk was in de film. Als je van dit soort muziek houdt dan amuseer je je wel gedurende de film, anders kun je beter niet kijken.

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 22 maart 2006, 20:35 uur
Xanadu is en enorme leuke film voor en avondje op de bank lekker relaxen, want de soundtrack van de film is erg goed. En Olivia Newton John is gewoon een van de mooiste vrouwen op aarde om naar te kijken en om naar te luisteren, en dat wist ik al toen ik Grease voor het eerst zag.

2,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 17 mei 2006, 15:56 uur
Ik zou deze graag willen zien. Ik vind Olivia leuk.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 24 december 2006, 13:58 uur
Xanadu is een vermakkelijke film die een bepaald verhaal heeft wat je blijft boeien. En de soundtrack van Xanadu is geweldig, je blijft swingen. Omdat de prachtige Olivia erin zit krijgt hij 4 sterren!

2,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 3 februari 2007, 22:32 uur
Een hele slechte film maar Olivia maakt alles goed! Olivia is knap, kan dansen en zingen. In deze film speelt zij Kira, een Muze.....nou het zag er allemaal behoorlijk beroerd uit allemaal. Heel suf!!!! Eindelijk gezien deze film maar wel 1 om snel te vergeten.

**-sterren

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 22 maart 2007, 13:13 uur
Geweldig goede muziek uit de heerlijke jaren 80 bij een flinterdun verhaaltje.

1,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 16 juli 2007, 21:27 uur
:Z. Wat een slechte film. Slechte Grease-na-aap-film, bwah. Ik vond de liedjes nog wel te doen, maar voor de rest vond ik het huilen geblazen, en niet omdat ik het zo goed vond. 1, 5*. Olivia is wel schattig en ze lijkt in haar zang erg op Agnetha, maar dat red de film niet echt, natuurlijk. Erg matig.

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 7 oktober 2007, 22:24 uur
soom schreef:
:Grease-na-aap-film, bwah.

Hoor(de) je vaak, maar behalve Olivia zie ik weinig gelijkenissen

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 17 juli 2008, 22:26 uur
Ik heb hem ruim 25 jaar geleden gezien in de bios. ( zucht wat gaat de tijd snel )
Misschien als ik nu de film bekijk dat ik hem anders zou beoordelen, maar als puber was ik een grote fan van Olivia, vond het een prachtvrouw met een prachtstem.
Soundtrack is goed, de nummers ken ik nog allemaal uit mijn hoofd.
Film keek lekker weg.

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 30 december 2008, 12:37 uur
De soundtrack is beter dan de film maar daar zeg ik niets nieuws mee. de film ansich is ook vermakelijk. gewoon een aardige middenmooter alleen voor de dans en de muziek het kijken waard.

Leuk feitje is dat dit de laatste film was waar in legende Gene Kelly speelde hij heeft nog wel na deze film in tv series gespeeld (north and south) maar nooit meer in een film.

opmerkelijk is het duet dat Gene Kelly en Olivia Newton John hebben in de film 2 verschillende generaties.

toch een zeer onderhoudende film ***

1,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 10 juli 2009, 15:42 uur
Olivia was een mooie vrouw zonder twijfel. Steeds weer turen naar d'r foto in mijn schoolagenda. Maar ja een mooie vrouw maakt nog geen mooie film. Ik vond het in ieder geval een echte afknapper, nou ja dan maar weer Grease kijken.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 13 augustus 2009, 12:12 uur
Olivia, rolshaatsen, muziek, Big band, disco, Gene Kelly... puur kindergeluk... maar oh zo fout!!!

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 12 juni 2010, 12:57 uur
Schrijft ELO muziek voor een film, is het een schijtfilm. Jammer, wat een superband

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 11 januari 2011, 15:25 uur
Hele leuke film deze al eens gezien toen ik 10 jaar was vond m toen al leuk en nu nog maar eens gekeken gewoon een feel-good film. Leuke muziek ook!

0,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 30 maart 2011, 23:29 uur
Niet te schatten deze ... tja, film?

Je kan van musicals zeggen wat je wil, maar meestal ogen ze wel verzorgd en uitgedacht. Xanadu is daar een stevige uitzondering op. Het is zo'n oninteressant zooitje ongeregeld dat het amper te geloven valt dat deze film ook maar enige status heeft.

Het meest opvallende vond ik de erg slordige dansjes en de soms zielloze manier waarop alles in beeld gebracht wordt. Het dansnummer tussen ONJ en Beck op rolschaatsen lijkt op een mislukte voorrande van zo'n talentenshow, maar het droevigste is nog wel de zangsolo van ONJ net voor het finale "spektakel". Ze zingt gewoon een volledig lied zonder dat de camera ook maar poogt te bewegen. 3 minuten lang kijk je een naar hoofdwiegende ONJ die zingt. Tegen een pikzwarte achtergrond. Beschamend is het.

Het verhaaltje is enorme onzin, visueel stelt het echt geen bal voor, de muziek is voornamelijk lachwekkend slecht en het geheel is gewoon één grote aanfluiting. Ik had best medelijden met Gene Kelly, die vent verdient het toch niet om dit als laatste film op z'n palmares te hebben.

Wie vol verbazing naar 90 minuten wansmaak wil staren, dit is je ideale film. Veel fouter dan dit kom je ze niet tegen.