134.868 gebruikers | 85.640 films | 31.032 regisseurs | 3.506.681 berichten | 4.927.598 stemmen

locatie: Films » Hets (1944) » Info

Drama
101 minuten

geregisseerd door Alf Sjöberg
met Stig Järrel, Mai Zetterling en Olof Winnerstrand

Jan-Erik is een oudejaars scholier. Zijn leraar Latijn, Caligula, wordt door zowel leraren als studenten gevreesd. Wanneer Jan-Erik verliefd wordt op Berta, vertelt zij hem dat ze lastig wordt gevallen door een gemene, sadistische man.

gebruiker
bericht

starbright boy
(moderator)
avatar van starbright boy
nieuw bericht [permalink] geplaatst op 20 september 2004, 18:50 uur
Geschreven door Ingmar Bergman.

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 21 augustus 2006, 3:13 uur
En hij regisseerde de laatste 'sequence' voor de film, zijn eerste regisseurswerk

» Laagste prijs voor deze film op DVD

Kwelling (€ 11,99)
exclusief € 1,95 verzendkosten

Kwelling (€ 12,99)
gratis verzending

Kwelling (€ 14,29)
exclusief € 0,99 verzendkosten

» alle winkels en formaten voor deze film

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 24 september 2006, 12:45 uur
Nu te koop bij Moskwood

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 19 november 2006, 1:58 uur
En te huur bij http://www.moviemile.com ...

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 23 mei 2009, 2:53 uur
starbright boy schreef:
Geschreven door Ingmar Bergman.

Ja, en had hij maar op deze voet voort blijven gaan in plaats van die zware intellectuele deprimerende (ik zou bijna zeggen rommel, maar dat gaat me nou ook weer te ver!) films te gaan maken.

Deze film ooit voor 1 euro aangeschaft omdat het me een koopje leek. Daarna heeft de dvd stof staan te verzamelen tot vanavond en het bleek inderdaad een koopje.

Want het is een prima film! En een heerlijk script door Ingmar. Mooi geschoten ook met voor die tijd best mooie, experimentele shots, al had Alf Sjöberg wel een beetje een spiegelfetish! Goed acteerwerk van Mai Zetterling en Alf Kjellin. Ik heb werkelijk genoten.

Ondanks dat de film niet is geregisseerd door Bergman is het wel een must voor Bergman-fans!