Razorback (1984)

geregisseerd door
Russell Mulcahymet
Gregory Harrison,
Arkie Whiteley en
Chris HaywoodOp een verloren plek in de Australische woestijn, ten noorden van Sydney, woont de kangoeroejager Jake Gullen. Op een avond wordt Jake aangevallen door een reusachtig everzwijn dat zijn hoeve verwoest en zijn kleinzoon ontvoert. Niemand hecht enig geloof aan zijn verhaal. Wanneer de Amerikaanse journaliste Beth Winter tijdens een reportage over de kangoeroejacht, op haar beurt door het monster wordt aangevallen, moet men Jakes verhaal wel geloven.
[permalink] geplaatst op 12 oktober 2006, 3:12 uurheb hem vroeger eens gezien op duitse tv dacht ik was wel een aardige b film met een reuzen zwijn en afloop was dacht ik wel toepasselijk in een slachterij ik geef een 3 voor deze film
4,0
[permalink] geplaatst op 12 oktober 2006, 8:45 uurGeinig filmpje. Vond hem vroeger toen ik 'm een keer op de bbc gezien had echt geweldig. Heb 'm later gekocht op laserdisc en toen viel ie iets tegen. Nog wel 3,5* voor dit cheesy 80's werkje.
3,5
[permalink] geplaatst op 26 november 2006, 17:19 uurWat mij is bijgebleven van deze Australische horror zijn de vaak ongewoon knappe beelden en de schitterende soundtrack van Iva Davies (Icehouse). De film is uitgebracht door Anchor Bay en te koop voor een zacht prijsje hier: (7,50 EUR)
Een goede sfeerfilm.
Minstens *3,5*.
1,5
[permalink] geplaatst op 15 januari 2007, 2:16 uurFilm zelf vond ik niet echt denderend, maar de verschijning van de mooie Arkie Whiteley kon me best bekoren.
Aangezien ik deze actrice totaal niet ken ga ik even rondneuzen op imdb en wat merk ik:
- Date of birth: 6 November 1965
- Date of death: 19 December 2001 (cancer)
Hoewel zulke dingen gebeuren, raakt dit me elke keer eventjes weer.
overigens een 1.5* voor deze film.
3,0
[permalink] geplaatst op 30 september 2007, 5:29 uurniet echt goed..wel erg grappig op een old scool manier. reuze killa zwijn is nog best vet gemaakt voor 1984.van de regisseur van highlander.
[permalink] geplaatst op 22 december 2008, 17:17 uurMac Hammer Fan schreef:
Heel juist. Prachtig gebruik van ambient en surrealistische natuurfotografie. De hallucinatie, gefotografeerd door Steve Dobson (niet op IMDb maar wel op de aftiteling), is een meesterlijke kortfilm op zich. Voor het overige een vermakelijk horrorfilmpje met het juiste sfeertje. Naar het einde toe zakt de film een beetje in, maar dat verhindert niet dat Razorback dan al een superieure culthit is. Australische horror op z'n best!
[permalink] geplaatst op 22 december 2008, 20:50 uur
Ondertussen out of print. Wel kan je op Amazon de Australische DVD-release aanschaffen voor een prikje. Ik heb het maar meteen gedaan.
3,5
[permalink] geplaatst op 11 april 2009, 3:44 uurWat een geweldig overdreven kleurrijke kitsch was dit zeg

. Prachtige visuals doorheen de film. Kleuren en lichtinvallen die elke vorm van realisme missen, maar een visueel pronkstukje is Razorback zonder twijfel. Zo zie ik ze graag, helemaal wanneer de score mij deed denken aan Tangerine Dream. Near Dark kwam trouwens meermaals in mij op tijdens het kijken van Razorback. Erg interessant filmpje van Highlander-regisseur Russell Mulcahy, die de laatste tien minuten m.i. wel in de fout gaat. Het bombasme doet bijna pijn aan de oren en dit weerhoudt de film van een hoge score. Desalniettemin was dit een aangename Australische verrassing. Goede tip Halcyon!
[permalink] geplaatst op 11 april 2009, 8:44 uurIk had een sterk vermoeden dat je dit wel leuk ging vinden. Inhoudelijk niet altijd even consistent natuurlijk, maar op audiovisueel gebied echt wel stukken beter dan de gemiddelde horrorfilm. De gelijkenissen met Tangerine Dream zijn treffend, zeker tijdens de fantastisch vormgegeven hallucinatie van het hoofdpersonage, waarin surrealistische fotografie en zweverige ambientmuziek de hoofdrol spelen.
3,0
[permalink] geplaatst op 28 september 2009, 22:14 uur
4,5
[permalink] geplaatst op 16 februari 2010, 18:06 uurHeerlijke film door het kleurgebruik, de overweldigend mooie shots van de Australische outback en de sfeer. Acteerwerk natuurlijk niet super, maar kon me toch nog best bekoren. De soundtrack is ook geweldig. Lekker dromige muziek bij de mooie plaatjes. Nog een paar gestoorde locals in de film en een mooi vormgegeven monsterlijk zwijn maken het feest compleet. Zwaar genoten van dit werkje !
3,5
[permalink] geplaatst op 15 maart 2010, 12:57 uurWat een plaatjes van australie machtig gewoon.
Rest is het allemaal goed gedaan en de spanning zit er ook in.
Ook personages zijn goed.
3,5 ster