134.868 gebruikers | 85.640 films | 31.032 regisseurs | 3.506.699 berichten | 4.927.616 stemmen

Buried Alive (1990) (II)

Horror / Thriller
87 minuten

geregisseerd door Gérard Kikoïne
met Robert Vaughn, Karen Witter en Donald Pleasence

Een jonge vrouw, Janet, gaat les geven op een oude, vervallen meisjesschool 'Ravenscroft Institute'. Het wemelt daar van de mieren en er werken ex-psychiatrische patiënten. De school wordt met harde hand bestuurd door Doctor Gary. Na een reeks van angstaanjagende hallucinaties start ze een onderzoek naar het verdwijnen van een aantal leerlingen.

gebruiker
bericht

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 28 mei 2003, 15:06 uur
Er staat nog een andere Buried Alive uit 1990 op de site vandaar de (II) ;-)

0,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 11 juli 2003, 0:02 uur
lachen deze,

wordt zo'n muts ingemetseld in een kelder...mens beuken tegen die muur, gebeurt niks :) gewoon een een-steends muurtje wat pas gemetseld is :D

geweldig is dat, 0,5*

» Laagste prijs voor deze film op DVD

Trapped Buried Alive (€ 2,89)
exclusief € 1,75 verzendkosten

Trapped Buried Alive (€ 5,99)
exclusief € 1,95 verzendkosten

Buried Alive (€ 7,89)
exclusief € 1,75 verzendkosten

» alle winkels en formaten voor deze film

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 17 september 2009, 19:27 uur
Buried Alive is niet heel erg goed, maar zeker niet zo slecht als het gemiddelde aangeeft.
Het verhaal is simpel en enorm voorspelbaar, maar er zitten genoeg leuke effecten in om het leuk te houden.
De "legendarische" acteurs zijn, net als de rest van de cast, zeer slecht aan het acteren, maar dat maakt het wel lachwekkend!

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 17 april 2012, 20:49 uur
Geen heel nauwkeurige titel. Buried Alive had beter Immured Alive kunnen heten. Voor de rest is het wel een heel keurige verfilming van het boek van Edgar Allen Poe, waar dit goedkope jaren tachtig sfeertje perfect bij past. Aangezien ik slechter had verwacht, kon ik me nog best vermaken met het kostschoolplotje en een gigantische kelder. Het acteerwerk is helemaal niet slecht. De hoeveelheid spanning is wat karig, evenals de gore. Misschien had ik mijn aandacht er beter bij moeten houden, maar ik vond Buried Alive vrij onoverzichtelijk. Er zijn redelijk wat scenes die zich in een droom afspelen, ander dan weer in ‘werkelijkheid’. Het is sowieso de sfeer die het belangrijkst is. Leuk filmpje.