The Pirate Movie (1982)

geregisseerd door
Ken Annakinmet
Kristy McNichol,
Christopher Atkins en
Ted HamiltonMabel wordt verliefd op de piraat Frederic en dat geeft de nodige problemen. De traditie in haar familie schrijft voor dat de jongste dochter als laatste trouwt. Al haar zussen zijn echter nog vrijgezel. Frederic heeft het ook niet gemakkelijk; hij is opgevoed door piraten en moet tot zijn 21ste verjaardag bij hen blijven. Frederic is geboren in een schrikkeljaar en is daarom volgens de piraten nog maar vier en een half.
[permalink] geplaatst op 11 maart 2007, 18:03 uurkapot saai. zeker deze film niet kijken!!!!!! 0.5*
3,5
[permalink] geplaatst op 29 april 2007, 11:39 uurEigenlijk een raamvertelling (verhaal in een verhaal). Meisje ziet in een kustplaats aantrekkelijke jongeman les geven in zwaardvechten. Hij nodigt haar uit te gaan zeilen maar andere dames laten haar de boot missen. Zij gaat er achteraan in een kleine zeilboot, lijdt schipbreuk en spoelt bewusteloos aan op een strand.
In haar droom wordt zij verliefd op de kaper (zie beschrijving film). Dit laatste deel is eigenlijk een persiflage op "The Pirates of Penzance", een musical (comical opera) van Gilbert en Sullivan, zeer populair in het Verenigd Koninkrijk. Vandaar het regelmatig zingen en dansen. Als film geen hoogvlieger maar toch wel aardig om te zien (zeker de nog jonge Christopher Atkins).
3,0
[permalink] geplaatst op 27 juli 2007, 23:25 uurZitten leuke liedjes in, kan me alleen kapot ergeren aan sommige grapjes (en het acteerwerk van Ted Hamilton).
Mijn complimenten voor Kristy McNichol!
Zij deed het echt heel leuk!
2,5
[permalink] geplaatst op 3 juli 2010, 19:46 uurWel redelijk en leuk voor echt een keertje. Maar liedjes zijn niet geweldig en het avontuur is niet groots wat ik me kan herrineren. Hou het maar bij een 2,5.