The Onion Field (1979)

geregisseerd door
Harold Beckermet
John Savage,
James Woods en
Ted DansonPolitieagent Karl Hettinger (Savage) wordt samen met zijn partner ontvoerd door twee criminelen. Karl weet te ontsnappen, maar zijn partner wordt vermoord.
3,5
[permalink] geplaatst op 14 mei 2003, 18:24 uurVerhaal ontleend aan de werkelijkheid, werd vervolgens een roman van Joseph Wambaugh, die ook het scenario schreef.
Mooi gespeeld, het politiewerk van binnenuit.
De boeken van Wambaugh waren van belang voor series als Hill Street Blues, New York Police en soortgelijke.
4,5
[permalink] geplaatst op 14 maart 2006, 13:13 uurin de jaren 70 & 80 werden veel boeken van Joseph Wambaugh in films gemaakt, en dat kwam doordat de boeken van Wambaugh (een ex-politie agent) erg realistisch waren over de politiekorpsen van dat periode. The Onion Field is in mijn opinie be beste verfilming van een van zijn boeken omdat het de enigste boek was dat gebaseerd was op een waar gebeurde verhaal waarbij in het echt deze incident vervolgen had dat de amerikaanse wet zou later veranderen. Ook omdat we 2 top prestaties krijgen van James Woods (als 1 van de kidnappers) en John Savage (als 1 van de politie agenten) - voordat deze incident afspeelde lag de wet zo dat als iemand een politie agent ontvoert dan zou je dezelfde straf krijgen als je iemand vermoord ... dus wat zouden mensen doen?
een aanrader en 4.5 uit 5 zeker waard.
4,0
[permalink] geplaatst op 26 juni 2006, 11:09 uurPrima film! Prachtige rol van Woods en interessant verhaal. Er gaat een soort drukkende sfeer van deze film uit, mooi.
4,0
[permalink] geplaatst op 31 december 2006, 12:25 uurDeze een hele tijd geleden gezien en ik vond hem zeer goed!
Als de dvd nu nog zou uitkomen met ned ondertitels?
[permalink] geplaatst op 24 mei 2008, 3:49 uurMooie poster.
3,0
[permalink] geplaatst op 29 mei 2010, 15:41 uurGlobaal gezien een ruime voldoende. Eerste helft is misdaadfilm, daarna volgt een jammerlijke ommezwaai naar een gerechtsdrama. Het modderde in de tweede helft teveel vast in heel wat juridische praat. De Amerikaanse wetgeving (Lindbergh Law, 5th Amendment) wordt uitgebuit om het verhaal haar wendingen te geven. Savage ontgoochelt in zijn rol van getraumatiseerde flik. Wel James Woods in één van zijn sterkere rollen.
3,0
[permalink] geplaatst op 6 augustus 2010, 23:35 uurHelemaal eens met Filmkriebel
2,5
[permalink] geplaatst op 8 november 2011, 15:21 uurIdd tot het rechtbankgebeuren is het nog wel erg interessant. Wat er daarna gebeurde was puur om het 'waargebeurde verhaal' aan te zwengelen. Voor een film en dus de kijker, erg slaapverwekkend en vrijwel nietszeggend.
En tja, die John Savage in die rol als totaal ontredderde politie-agent. Dat was niet best, zeg!
Vanwege de neerwaartse spiraal geen voldoende:
**1/2