locatie: Films » Hannibal (2001) » Info

Thriller / Horror
131 minuten

geregisseerd door Ridley Scott
met Anthony Hopkins, Julianne Moore en Ray Liotta

Na de ontsnapping uit z'n inrichting is seriemoordenaar Dr. Hannibal Lecter inmiddels al jaren ondergedoken in Florence. Een oud-slachtoffer van Lecter probeert hem terug te lokken naar Amerika, om wraak te kunnen nemen. Hij gebruikt hiervoor het enige waar Lecter in geďnteresseerd is: FBI-agente Clarice Sterling.

gebruiker

4- Red Dragon
5- Hannibal Rising

succes

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 21 april 2010, 21:59 uur
Zeer zwaar ondergewaardeerd op deze site!!!!

4,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 24 april 2010, 21:39 uur

3- Hannibal
4- Red Dragon
5- Hannibal Rising

succes

Volgens mij is Manhunter hetzelfde als Red Dragon. alleen is Red Dragon nog een keer verfilmd. Dus maakt het ze beide eigenlijk deel 1.

4,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 18 mei 2010, 11:33 uur
Ondergewaardeerde film die te vaak vergeleken wordt met zijn onvergelijkbare voorganger. Prachtige plaatjes (Florence!), mooie soundtrack, goed gespeeld (met name door Hopkins en een verhaal speelt met ethiek door de kijker grote sympathie voor een kaniballistische seriemoordenaar te laten hebben.

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 12 juni 2010, 1:17 uur
Deze wil ik toch ook graag eens gaan bekijken! Nooit eerder van gehoord, maar The Silence Of The Lambs was in ieder geval geniaal, waar ik hier toch ongeveer in dat genre iets zal verwachten.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 19 juni 2010, 18:05 uur
 bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezen
Flauwe film, jammer, want het boek is echt een meesterwerk. ( In de film geen woord over Margot Verger, etc...+ Starling en Lecter die een koppel worden, dat is toch een veel beter einde dan een einde waarbij Hannibal zijn eigen hand eraf hakt? Het acteerwerk was wel fantastisch. ^O^

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 27 juni 2010, 10:29 uur
 bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezen
Maurien schreef:

*Matige film

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 27 juni 2010, 10:39 uur
Ik vind hem zeer goed. Hopkins speelt die Hannibal toch zeer goed, bovendien leuk verhaal en ik heb me toch erg vermaakt.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 22 juli 2010, 19:34 uur
Beste uit de reeks naar mijn mening. Aparte maar mooie sfeer, Hopkins op z'n best, prachtige soundtrack (met name de opera muziek) en een interessant verhaal.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 5 augustus 2010, 10:21 uur
IK vind dit de beste uit de reeks! waarom? Hannibal is gewoon de beste slechterik! en de coolste, daarom vind ik hannibal rising ook beter dan The silence of the lambs en Red dragon. Hannibal hoort gewoon de hoofdrol te hebben! In the silence of the labs, zeker ook een goede film, is ie niet echt het hoofdfiguur, en in red dragon is ie dat nog veel minder!

Wie is het met mij eens?

4,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 12 augustus 2010, 14:23 uur
Ik sluit mij aan bij 2 onderstaande users.
Echt prachtige gitzwarte en donkere sumiere sfeer, schitterend geregisseerd door Scott.

Het verhaal van de voorouders van de detective, waar Lecter een gepast einde wist te vinden :). De passage van een van Lecter's slachtoffers die als enige overleefde, de bijdrage van de corrupte FBI flik Lyotta. Alleaam leuke en spannende fragmenten, die er voor zorgden dat de film voorbijraasden, zonder maar een keer op de klok te kijken.
Terwijl ik dat bij The Silence of the Lambs wel had(en volgens mij te traag verliep, ook al speelden Foster en Hopkins de pannen van het dak.

Bovendien wil ook ook de sterke operasoundtrack gerelateerd met locatie van Florence onderstrepen. Een plaats waar een intellectueel zoals Lecter idd past.

De kritiek op de rol van Moore vind ik trouwens ongepast, integendeel. Ik had bij Silence of the Lambs de indruk dat Foster veel te geforceerd acteerde (met dat hatelijke geimiteerde accent). Maar voor die tijd goed geacteerd misschien, en het psychologische effect om je in de rol te plaatsen van de agente was ook een belangrijke factor). Julianne Moore is dus meer dan degelijk te noemen.

van 3.5 naar 4.5 sterren. En verdiend.

4,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 12 augustus 2010, 14:25 uur
Film Pegasus schreef:
. Spanning en script zijn dan weer minder. Een vervolg dat op zich nog wel te genieten is, maar niet aan het niveau van Silence of the lambs raakt.

Volgens mij was er niet echt spanning in The Silence of the Lambs, enkel het einde misschien. Ook het script vond ik in die film zéér rechtlijnig. Bij Hannibal misschien ook, maar daar gebeurt er gewoon veel meer in.

niet ingelogd

116.324 gebruikers | 69.815 films | 25.801 regisseurs | 2.784.159 berichten | 3.874.289 stemmen